Tv gids - Arte Belgique Dinsdag

Eergisteren
2018-01-18
Gisteren
2018-01-19
Vandaag
2018-01-20
Morgen
2018-01-21
Overmorgen
2018-01-22
Dinsdag
2018-01-23
Woensdag
2018-01-24
05:00
Le Sacre du printemps

Ballet op muziek van Igor Strawinksi Dit ballet, gecomponeerd door Igor Stravinsky, veroorzaakte heel wat deining toen het in 1913 in Parijs werd gecreëerd. Het ritme is een van de centrale elementen van het werk. Twee grote tableaux volgen elkaar op. De eerst is gewijd aan de aanbidding van de aarde, de tweede aan het offer gewijd aan de god van de natuur. Nelson Andris, een Letse dirigent, dirigeerde het Leipzig Gewandhaus Orkest.
05:45
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Les tonneaux influent-ils sur le vin ?." Houten vaten worden al millennia gebruikt om alcoholische dranken zoals wijn of whisky in op te slaan en te vervoeren. Het hout geeft de dranken waardevolle aroma's, die variëren afhankelijk van de gebruikte soort. Xenius onthult hun productieproces met een Bordeaux-kuiper.
06:15
Les oubliés de l'histoire

Franse documentairereeks "Louise Weiss, une femme pour l'Europe." Journaliste, schrijfster, feministe en Franse politica Louise Weiss richtte in 1918 het tijdschrift "L'Europe Nouvelle" op en voerde campagne voor het vrouwenstemrecht.
06:40
Aventures en terre animale

Franse documentairereeks "Le renard de Londres." Guillaume, Marie en hun dochter, Muse, doorkruisen de Britse hoofdstad in een oude camping-car, en ontmoeten zij die de stedelijke vossen bestuderen.
07:10
Arte journal junior

Nieuwsuitzending voor kinderen van 8 tot 12 jaar
07:15
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Frioul, une vallée tout en musique." De Resia-vallei, gelegen in de Julische Alpen, is een afgelegen bergachtig gebied in Noord-Italië, waar mensen hun eigen taal en cultuur hebben.
08:00
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine Inhoud: De sensuele Morvan van Balthus. In het hart van Bourgondië dienden de reliëfs van het Morvan-massief als achtergrond voor de schilder Balthus in de jaren 1950. - In Californië, Big Sur, de rebellenkust. Sinds de jaren 1950 is Big Sur, een 140 kilometer lang stuk land ten zuiden van San Francisco, de bakermat van alle protestbewegingen. - "De must": in Napels, het district Spaccanapoli. De hoofdader van Napels, de Spaccanapoli, splitst het stadscentrum in tweeën en brengt een indrukwekkend aantal historische monumenten samen.
08:40
Terres de cinéma

Franse documentairereeks "Sur les traces de «Harry Potter»." In Schotland kreeg JK Rowling de inspiratie voor de fantasierijke parallelle wereld van Harry Potter. Het is dan ook ook een betoverende regio waar herenhuizen en bossen samenkomen.
09:25
Au coeur du monde arctique

Nederlandse documentairereeks "La taïga." Van Noord-Amerika tot de kusten aan de Stille Oceaan en van Scandinavië tot Siberië, biedt de taiga een onderkomen aan dieren die koude gewoon zijn.
10:10
Au coeur du monde arctique

Nederlandse documentairereeks "La toundra." In de arctische toendra overleeft een gevarieerde fauna, van de fantastische sneeuwuil tot de poolvos.
10:55
Au coeur du monde arctique

Nederlandse documentairereeks "L'océan Arctique." De reis eindigt op de poolcirkel, het land van de middernachtszon en het prachtige noorderlicht.
11:40
Bazars d'Orient

Duitse documentairereeks "Téhéran." De Grote Bazaar van Teheran is de draaischijf van de plaatselijke handel: boetieks van stoffen, juwelen of tapijten staan naast banken en heilige plaatsen.
12:20
L'extrême-orient cubain

Amerikaanse reisdocumentairereeks "La Sierra Pinacate au Mexique." Het vulkanische veld van Pinacate ligt langs de Amerikaans-Mexicaanse grens en heeft een turbulente geschiedenis, vol explosies van vuur en zwavel.
12:50
Arte journal

Nieuws
12:59
Agenda coup de coeur

Cultureel magazine met de favorieten van de zender
13:00
Arte regards

Actualiteitenmagazine "A la recherche d'un emploi, ils quittent l'Italie."
13:35
Ma saison préférée

Frans komisch drama Emilie leeft een simpel leven in een klein stadje in het zuidwesten van Frankrijk. Ze verdeelt haar tijd tussen haar kinderen, haar man en het notariaat dat ze leidt. Wanneer haar moeder Berthe, een hartpatiënte, komt te overlijden, maakt ze samen met haar jongere broer Antoine de balans op van hun leven.
15:50
La Volga en 30 jours

Finse reportagereeks "La République de Tchouvachie et sa capitale Tcheboksary." In Tchouvachie, op enkele honderden kilometers ten oosten van Moskou, brengt Ville Haapasalo de nacht door in een sanatorium. Hij ontdekt er de lokale overtuigingen en brouwt er bier.
16:30
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine Inhoud: Het meer van Constance, toevluchtsoord van Otto Dix. Achternagezeten door de nazi's, vindt de Duitse expressionistische schilder Otto Dix onderdak aan de oevers van het meer van Constance, op de grens tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. - Malta, het christelijke bastion van ridders. In de zestiende eeuw, in een katholiek Europa in oorlog met het Ottomaanse rijk, veranderden de kruisvaarders van de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem Malta in een christelijk bastion. - "De must": in Los Angeles, Hollywood Sign. Torenhoog op Mount Lee, zijn de Hollywood-letters het embleem van Los Angeles en doen ze alle filmliefhebbers dromen.
17:10
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Les chantiers de construction de demain." Bouwprojecten raken vaak achter op schema, met als gevolg een kostenexplosie. Deze ongemakken kunnen worden voorkomen dankzij robots, digitale hulpmiddelen en 3D-printers, die nieuwe perspectieven bieden op het gebied van planning en sitebeheer.
17:35
L'extrême-orient cubain

Amerikaanse reisdocumentairereeks "La Havane : au coeur de la ville." Kunstgalerijen, hiphop- of electroconcerten, trendy tafels, danslessen ... Havana, de Cubaanse hoofdstad, beleeft een uitzonderlijke culturele opleving.
18:05
Douces France(s)

Franse documentairereeks "En Picardie et Nord-Pas-de-Calais." In Saint-Omer, in Pas-de-Calais, varen nog traditionele bootjes rond dankzij Rémy.
19:00
Le ventre d'Helsinki

Italiaanse documentaire "La vieille halle du marché." De oude markthal van Helsinki werd in de negentiende eeuw in steen gebouwd om het hele jaar door vers voedsel te bieden aan de inwoners van de stad.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
28 minutes

Actualiteitenmagazine
20:50
Les quatre soeurs

Franse geschiedkundige documentairereeks "Le serment d'Hippocrate : Ruth Elias." In de jaren 70 gebruikt Claude Lanzmann voor zijn film "Shoah" de getuigenis van Ruth Elias, die naar het kamp van Theresienstadt gedeporteerd werd en die Auschwitz overleefde.
22:25
Les quatre soeurs

Franse geschiedkundige documentairereeks "La Puce joyeuse : Ada Lichtman." In de jaren 70 gebruikt Claude Lanzmann voor zijn film "Shoah" de getuigenis van Ada Lichtman, een overlevende van het uitroeiingskamp van Sobibor.
23:20
Le dernier des injustes

Film documentaire
02:50
Soeurs de sang

Franse documentaire
03:55
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Les Reichsbürger défient la démocratie allemande."
04:55
Fin des programmes

Onderbreking