Tv gids - Arte Belgique Zondag

Eergisteren
2018-01-15
Gisteren
2018-01-16
Vandaag
2018-01-17
Morgen
2018-01-18
Overmorgen
2018-01-19
Zaterdag
2018-01-20
Zondag
2018-01-21
05:05
Mon professeur s'appelle Lang Lang - Itinéraire d'un prodige du piano

Tweedelige Duitse muzikale documentaire De 16-jarige Duitse pianist Matthias Hegemann, die al van kleins af aan al gepassioneerd is door het muziekinstrument, volgt les bij de gerenommeerde Chinese pianist Lang Lang.
05:30
Mon professeur s'appelle Lang Lang - Itinéraire d'un prodige du piano

Tweedelige Duitse muzikale documentaire Onder leiding van zijn leraar Lang Lang ontmoet Matthias Hegemann enkele pianolegenden. Vervolgens geeft hij een concert aan de zijde van zijn mentor.
06:00
Personne ne bouge !

Cultureel magazine "Spécial Jean Gabin." Komen vandaag aan bod: Jean Gabin en Jean Renoir, de Ierse platte pet, het trio Gabin-Audiard-Verneuil.
06:35
Karambolage

Ludiek magazine over de onderlinge verschillen tussen de Duitse en de Franse maatschappij Inhoud: een Duitse traditie: geschilderde portretten van kanseliers. Het raadsel.
06:50
L'écran savant

Wetenschappelijke Spaanse documentairereeks "Le foie." Het is bruinachtig rood, weegt ongeveer 1,5 kilogram en heeft 500 biologische functies: we nemen dit orgaan, het grootste in het menselijke lichaam, onder de loep.
07:05
L'écran savant

Wetenschappelijke Spaanse documentairereeks "Les plastiques." Buigzaam, goedkoop en makkelijke om mee te werken. Maar plastieken hebben ook een groot nadeel: ze zijn extreem vervuilend en doden verschillende diersoorten.
07:25
L'écran savant

Wetenschappelijke Spaanse documentairereeks "La peau." Wat de kleur ook is, onze huid is de eerste defensielijn tegen agressies van buitenaf. Gemiddeld is de mens bedekt met ongeveer twee vierkante meter huid.
07:45
L'écran savant

Wetenschappelijke Spaanse documentairereeks "Le coeur." Hoewel het hart meestal wordt omschreven als het orgaan van de liefde dient het eigenlijk enkel om het bloed te laten circuleren.
08:00
Cosmos : une odyssée à travers l'univers

Amerikaanse documentairereeks "La connaissance contre la peur." Gedurende miljoenen jaren werden natuurlijke evenementen geïnterpreteerd als het gevolg van ontevreden goden. De wetenschap heeft dat geloof omvergeworpen.
08:45
Points de repères

Franse historische documentairereeks "Internet, les origines du Web." Op 6 augustus 1991 vindt informaticus Tim Berners-Lee het web uit en zet de eerste website online. Het is een uitvinding die de wereld op zijn kop zet.
09:10
ARTE Junior, le mag

Magazine voor de jeugd
09:25
Cartouche

Actiekomedie Louis-Dominique Bourguignon, ofwel Cartouche, maakt deel uit van de Parijse dievenbende 'les Coquillards'. Hij heeft echter problemen met de autoritaire manier van handelen van bendeleider Malichot. Nadat hij in opstand kwam tegen hem, beslist Cartouche om in het leger te gaan. Liever dat dan achtervolgd te worden door de huurmoordenaars van Malichot. In het leger ontmoet hij la Douceur en la Taupe, twee toekomstige luitenanten. Samen beslissen ze om te deserteren.
11:20
Au fil des enchères

Franse documentairereeks "La robe de Marilyn Monroe." Ze was een actrice met een uitzonderlijke carrière en een tragisch einde: Marilyn Monroe tekende haar tijdperk, met dank aan haar stijlvolle jurken, en af en toe wat wind.
11:50
Metropolis

Reportagereeks waarin we naar de wereld kijken door de ogen van lokale filmmakers De wereld zoals je hem nergens anders ziet. De meer dan vijftig lokale correspondenten gaan wereldwijd op zoek naar opvallende verhalen uit het dagelijks leven van mensen in hun land.
12:35
Bazars d'Orient

Duitse documentairereeks "Le Caire." In Caïro, in de zevenhonderd jaar oude souk Khân el-Khalili, ontmoeten we een koperslager, een sieradenbeeldhouwer en een glasblazer.
13:10
Istanbul sauvage

Oostenrijkse natuurdocumentaire Te paard door twee continenten verbergt Istanboel een onbekend woest leven: ondanks de vervuiling en het zeeverkeer, leven er dolfijnen in de zeestraat.
13:55
Le fleuve Brahmapoutre, de l'Himalaya au golfe du Bengale

Oostenrijkse natuurdocumentairereeks "Tibet, de la source aux gorges." De hooglanden die grenzen aan de rivieren die in de Brahmaputra uitmonden, worden bewoond door diersoorten die geacclimatiseerd zijn aan de hoogte en de kou.
14:40
Le fleuve Brahmapoutre, de l'Himalaya au golfe du Bengale

Oostenrijkse natuurdocumentairereeks "Inde, des gorges aux plaines." Elk jaar zorgt de afwisseling tussen de winterdroogte en de overstromingen in de zomer voor extreme leefomstandigheden in het centrale deel van de Brahmaputra.
15:25
Le fleuve Brahmapoutre, de l'Himalaya au golfe du Bengale

Oostenrijkse natuurdocumentairereeks "Bangladesh, des plaines vers l'océan." Wanneer ze haar eindpunt nadert, vloeit de Brahmapoutre samen met de Ganges en de Megna, om de grootste alluviale vlakte ter wereld te vormen.
16:10
Guillaume le Conquérant

Franse documentaire Portret van Willem de Veroveraar (1028-1087). Deze Normandische veldheer bepaalde dankzij zijn overwinning in de slag bij Hastings in 1066 mee de gedaante van het middeleeuwse Europa en het verloop van de Britse geschiedenis.
17:35
Tout le Baz'Art

Cultuurmagazine met Hadja Lahbib Hadja Lahbib ontmoet Sachli Gholamalizad, een jonge comédienne van Iraanse afkomst die opgeleid is in de dramatische kunsten aan het RITCS in Brussel. Ze brak door met de Vlaamse serie "De Bunker", en maakt sinds het seizoen 2016-2017 deel uit van de toneelgroep KVS. Van het Middelheim in Antwerpen naar het KVS via de Villa Empain, neemt Sachli Gholamalizad Hadja Lahbib mee naar verschillende plaatsen die haar nauw aan het hart liggen.
18:00
Les éternels

Belgisch-Franse documentaire Een reis naar de grenzen van Nagorno-Karabach, een gebied dat wordt achtervolgd door de geesten van de genocide van 1915 en de stigmata van de oorlog van de jaren negentig.
19:15
Cuisines des terroirs

Duits culinair magazine "La Vettéravie - Allemagne." In de landelijke en historische regio Vettéravie is het voormalige klooster van Konradsdorf de thuisbasis van een biologische boerderij waar vijf gezinnen in gemeenschap werken.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Inde, la médecine ayurvédique." In de heilige stad Varanasi, India, ontmoeten we Amrit Godbole, een stagiair bij het Sunderlal-ziekenhuis, een Ayurvedische therapeut die eerst in de klassieke geneeskunde was opgeleid.
20:47
A Musée Vous, A Musée Moi

Franse komische serie "Degas et Evariste de Valernes ? A coucher dehors." Edgar Degas bespot zijn vriend Evariste met zijn onuitspreekbare naam.
20:55
Total Recall

Amerikaanse sf-actiefilm Bouwvakker Douglas Quaid droomt al jaren van een reis naar Mars, tot grote ergernis van zijn vrouw Lori. Omdat Douglas een reis naar Mars uiteraard niet kan betalen, besluit hij door de firma Rekall een virtuele vakantie in zijn hersenen te laten implanteren. Tijdens de ingreep gaat het echter fout: de geïmplanteerde herinnering komt in conflict met zijn onderdrukte werkelijke geheugen. Douglas is namelijk al op Mars geweest, maar herinnert zich dit niet meer omdat iemand zijn geheugen heeft gemodificeerd. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van zijn geïmplanteerde vakantie?
22:45
Paul Verhoeven

Documentaire over de Nederlandse filmmaker Paul Verhoeven "Cinéaste de la provocation." De Nederlandse cineast Paul Verhoeven vertelt passioneel over zijn filmografie, zijn inspiratiebronnen en zijn obsessies.
23:40
Le Mythe de Carmen

Duitse documentaire Een terugblik op de briljante interpretaties van deze mytische opera, die gewijd is aan zij die het archetype van de geëmancipeerde femme fatale belichaamd.
00:25
Lucio Silla

Opera Een dictator genaamd Lucio Silla regeert Rome zonder genade. Hij is verliefd op Giunia, de dochter van zijn oude tegenstander Marius, en probeert haart hart te veroveren. Maar de jonge vrouw wijst hem af, want de tiran heeft Cecilio verbannen, de man van wie ze zo teder houdt. Mozart schreef deze opera op 17-jarige leeftijd, in de puurste traditie van opera seria, met afwisselende recitatieven en melodieën. De jonge Duitse regisseur Tobias Kratzer koos voor een eigentijdse inrichting in zeer evoluerende ruimtes. De Britse tenor Jeremy Ovenden speelt het personage van Lucio Silla fel, terwijl de Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten subtiel werkt.
03:25
Les petits secrets des grands tableaux

Franse documentairereeks "«Femmes à la terrasse d'un café le soir», 1877, Edgar Degas." Op het doek "Femmes à la terrasse d'un café le soir" legt Degas in een bourgeois Parijs in volle metamorfose de brute realiteit van de occassionele prostitutie vast.
03:50
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Colombie, les fous volants de l'Amazonie." Joaquin Sanclemente is in Colombië. Aan boord van een DC-3 onderhoudt hij de relaties tussen de Colombiaanse stad Villavicencio en meer afgelegen plaatsen.