Tv gids - Arte Belgique Donderdag

Eergisteren
2018-03-16
Gisteren
2018-03-17
Vandaag
2018-03-18
Morgen
2018-03-19
Overmorgen
2018-03-20
Woensdag
2018-03-21
Donderdag
2018-03-22
05:00
Sex & Music

Franse documentairereeks "Des troubles dans le genre." Het androgyne karakter van artiesten was oorspronkelijk een controversieel en weinig voorkomend fenomeen in de muziekwereld. Tegenwoordig is het een aparte cultuur, die mainstream is geworden.
06:15
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Question de flair : les animaux renifleurs en action." Dieren hebben een reukvermogen dat meer ontwikkeld is dan dat van de mens, en dus zijn ze onmisbaar voor bepaalde missies. Een onderzoek in Afrika, Azië en Hoog-Beieren.
06:45
Jardins d'ici et d'ailleurs

Franse documentairereeks "Abbaye de Saint-André." In Villeneuwe-les-Avignon, hangen het fort en de abdij van Saint-André over de vallei van de Rhône. Hun tuinen bieden een adembenemend uitzicht over de Provence.
07:10
Arte journal junior

Nieuwsuitzending voor kinderen van 8 tot 12 jaar
07:20
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Les chiens traqueurs d'ours du Nevada." De Karelische berenhonden van Carl Lackey, bioloog in Nevada, verdrijven beren die te dicht bij de bewoonde wereld komen.
08:00
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine Inhoud: Uzès, de pastorale symfonie van Gide. De vallei van de Eure, waar André Gide als kind zijn vakanties doorbracht, inspireerde zijn oeuvre. - De 'French Touch' van Buenos Aires. In de wijk Recoleta grenzen de Haussman-gevels aan de herenhuizen uit de Belle Epoque. - De must: Het paleis van de Doge in Venetië. Op het Piazza San Marco mengt het Paleis van de Doge Byzantijnze, gotische en renaissancistische tijlen.
08:40
Indochine sauvage

Britse natuurdocumentairereeks "La Chine." Ongeveer de helft van de Chinese vogel- en zoogdiersoorten leeft in een klein gebied in het zuidwesten van China. In deze aflevering verkent men een wereld van besneeuwde bergtoppen en tropische jungles.
09:25
Winnie

Nederlands-Frans-Zuid-Afrikaanse documentaire De opkomst en ondergang van Winnie Madikizela-Mandela, de tweede vrouw van Nelson Mandela, vertellen een epische tragedie.
10:50
Nadia Comaneci, la gymnaste et le dictateur

Portret van Roemeens turnster Nadia Comaneci Nadia Comaneci, wonderkind van de gymnastiek en medaillewinnaar van de Olympische Spelen van Montreal in 1976, trotseerde zowel rechters als de dictatuur van Ceausescu.
12:05
Fascinants insectes

Duitse natuurdocumentairereeks "Survivre à l'hiver." Met de komst van de eerste nachtvorst bereiden insecten zich voor op overleving met behulp van verschillende technieken: zo hebben lieveheersbeestjes een "antivries" -stof.
12:50
Arte journal

Nieuws
13:00
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Une alternative aux maisons de retraite."
13:35
Bob le flambeur

Franse misdaadfilm Bob de gokker heeft zich uit het misdadigersmilieu teruggetrokken om zich op zijn passie toe te leggen: gokken. Doordat hij geen geld meer heeft, is hij wel verplicht om nog een laatste slag te slaan.
15:15
Jardins d'ici et d'ailleurs

Franse documentairereeks "Englischer Garten." De Englischer Garten, een park van gazons en bosjes genesteld in de buik van München, is het werk van Friedrich Ludwig von Sckell, een grote Duitse landschapsarchitect.
15:45
Contes des mers

Duitse documentairereeks "Un été au Groenland." In de zomer, onder de middernachtzon, slapen de bewoners van de baai van Ilulissat op Groenland, erg weinig. Een ontmoeting met enkele autochtonen.
16:30
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine Inhoud: Oscar Wilde, de meest wereldse Londenaar. Op het einde van de 19e eeuw zal de jonge Ierse schrijver Oscar Wilde, een geestige en flamboyante dandy, zijn vleugels verbranden aan de vuren van de Britse hoofdstad. - De Camino Real in Mexico, een weg verhard met goud. In het noorden van Mexico zorgde de Camino Real - 3000 kilometer van de mijnen van Guanjuato naar de haven van Veracruz - ervoor dat Spanje bezit kon nemen van Mexicaans goud en zilver, vanaf de 16e eeuw tot de onafhankelijkheidsoorlog in 1810. - De must: Het Koninklijke Theater van de Munt in Brussel. In het centrum van Brussel heeft de Munt, een van de grote Europese opera's, een wind van onafhankelijkheid door België geblazen.
17:10
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Le lisier, engrais naturel et désastre environnemental." Op het gebied van nitraten zijn Duitsland en Frankrijk de slechtste leerlingen van de Europese Unie. In deze twee landen vertonen veel meetstations resultaten die de indicatieve waarde van 50 miligram nitraat per liter grondwater overschrijden. Intensieve varkenshouderij vormt in het bijzonder een bedreiging voor het grondwater, zoals in Bretagne.
17:35
Jardins d'ici et d'ailleurs

Franse documentairereeks "Jardin Georges Delaselle." Voor de kust van Roscoff verbergt het kleine eilandje Batz een tuin die verborgen ligt achter een dik gordijn van bomen: palmbomen, cactussen, zuidelijke planten en heidebloemen.
18:05
D'outremers

Documentairereeks over de diversiteit van de Franse overzeese gebieden "En Guyane." Het grootste Franse departement bestrijkt bijna 85.000 vierkante kilometer Amazone-regenwoud: Guyana wordt onthuld, tussen hemel en aarde.
19:00
Le sultanat d'Oman

Duitse documentairereeks "Au pays de Sindbad le marin." In het zuidoosten van Muscat kruist een oude koophandelsroute Wadi Tiwi, een vallei die wordt begrensd door oases die steeds minder bevolkt zijn, maar een grote biodiversiteit hebben.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
28 minutes

Actualiteitenmagazine
20:48
Athleticus

Franse animatieserie "Tribunes de tennis." In de tribunes wordt een giraf die gepassioneerd is door tennis, midden in de match gestoord door de aankomst van een groep schildpadden.
20:55
J'ai 2 amours

Franse dramaserie Een spoedarts uit Straatsburg die vastbesloten is om met zijn partner een gezin te stichten, doet een beroep op een homoseksuele vriend voor kunstmatige inseminatie.
21:45
J'ai 2 amours

Franse dramaserie Louise aarzelt om het kind dat ze verwacht van Hector bij te houden. Die laatste ontdekt al snel de reden voor haar twijfel: Louise heeft al een kind.
22:35
J'ai 2 amours

Franse dramaserie Hector bekent aan Louise, Jérémie en Anna samen dat hij al een jaar lang een dubbelleven leidt. Louise en Jérémie verbannen hem een na een uit hun leven.
23:25
Barbarella

Avontuurlijke sf-film Barbarella, een prachtige jonge astronaute uit de 41ste eeuw, probeert, met de hulp van een blinde engel, een geheim wapen uit de klauwen van een slechterik te redden. Op de planeet Sorgo moet ze een aanval van vampierenpoppen afslaan en heeft ze een erotische ontmoeting met een tirannieke koningin...
01:00
Cherche gendre pour père turc

Komedie Fatma is zwanger. Haar ouders zouden blij moeten zijn voor haar, maar het feit dat Fatma niet getrouwd is, zorgt voor een bedrukte sfeer bij vader Ismaël en moeder Ermine. Fatma heeft wel een partner die wil trouwen, maar ze wordt afgeremd door haar ouders en haar oudere, ongehuwde zus Hatice, die volgens de Anatolische wet voor haar jongere zus getrouwd moet zijn. Hatice moet dus zo snel mogelijk op zoek naar een goede man.
02:30
California Dreaming : un état de rêve

Duitse documentairereeks "Los Angeles, ville tentaculaire." In Los Angeles weerspiegelt het Hyperloop-project, een soort futuristische trein die geïnitieerd werd door Elon Musk, het verlangen naar de verticale ontwikkeling van de stad.
03:15
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Touristes vs habitants."
03:45
Jardins d'ici et d'ailleurs

Franse documentairereeks "Les hortillonages." Op enkele passen van het centrum van Amiens, lijken honderden eilandjes op het water van de Somme te zweven. Ze vormen samen een mozaïek van tuinen van bijna 300 hectare.
04:15
Fin des programmes

Onderbreking
04:55
Fin des programmes

Onderbreking