Tv gids - Arte Belgique Gisteren

Eergisteren
2018-01-18
Gisteren
2018-01-19
Vandaag
2018-01-20
Morgen
2018-01-21
Overmorgen
2018-01-22
Dinsdag
2018-01-23
Woensdag
2018-01-24
05:00
Oum Kalthoum

Franse documentaire "La voix du Caire." Een bruisend relaas van het leven van Oum Kalthoum, een buitengewone diva die, meer dan veertig jaar na haar dood, nog steeds de ziel van de Arabische wereld belichaamt.
06:15
Arte reportage

Magazine
07:05
Arte journal junior

Nieuwsuitzending voor kinderen van 8 tot 12 jaar
07:15
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Arcachon, le berceau des huîtres." In de bakermat van de Franse oesterkwekerij brengt een virus de jaarlijkse oogst in gevaar. Wetenschappers en kwekers zoeken naarstig naar een remedie.
08:00
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine
08:35
Corée du Sud, au coeur du Chungcheongbuk sauvage

Zuid-Koreaanse natuurdocumentaire In het land van de ochtendkalmte gedragen verschillende soorten vogels zich de hele dag erg actief. Het bos versiert zich met nieuwe kleuren aan het einde van de zomer.
09:20
Les gangsters de la finance

Franse economische documentaire HSBC werd bijna anderhalve eeuw geleden opgericht in Hong Kong door Schotse handelaars die gelinkt waren aan opiumhandel. De bank is blijven floreren in de marge van de regelgeving.
10:50
Jusqu'à la dernière goutte

Grieks-Franse documentaire "Les guerres secrètes de l'eau en Europe." Waarom moedigt de Brusselse elite de Zuid-Europese landen aan om hun waterdistributie- en waterrecyclagediensten te privatiseren?
12:15
La figue, fruit du paradis

Duitse documentaire Turkije exporteert vijgen naar alle uithoeken van de wereld. De fruitsoort wordt gewaardeerd om haar geneeskrachtige en voedzame krachten en de subtiele geur weet parfummakers te inspireren.
12:50
Arte journal

Nieuws
13:00
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Des bouchers pas comme les autres."
13:35
Ulysse

Filmadaptatie van Homerus' episch werk over Ulysses' terugkeer na de Trojaanse oorlog Penelope wacht op haar man Ulysses na het einde van de Trojaanse oorlog. Alle andere koningen zijn al teruggekeerd, maar Ulysses heeft de goden beledigd en als straf moet hij van eiland naar eiland dolen zonder hoop op terugkeer naar huis. Hij belandt op het eiland Pheacle waar de koningsdochter verliefd op hem wordt. Op de ochtend van hun huwelijk komt hij bij zijn zinnen en herinnert hij zich zijn verleden.
15:20
Médecines d'ailleurs

Franse documentairereeks "Papouasie-Nouvelle Guinée : Le serment du serpent." David Williams doorkruist Papua in een ambulance om de slachtoffers van de taipan te informeren en te verzorgen. Het is de giftigste slang ter wereld.
15:45
La Volga en 30 jours

Finse reportagereeks "L'écluse de Rybinsk." In de Russische stad Rybinsk ontmoet Ville Haapasalo Nikolaï, een bejaarde die net als duizenden andere mensen onteigend werd door Stalin.
16:30
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine In deze aflevering: Blij zoals Bellay in Anjou. Joachim du Bellay groeide op in Anjou, in de Loirevallei. De dichter uit de zestiende eeuw haalde uit deze landschappen inspiratie voor zijn werken. - Toen Tunesië Romeins was. Oude amfitheaters, mozaïeken, olijfbomen: de Romeinse aanwezigheid is nog steeds voelbaar in Tunesië. - "De must": In het North End van Boston. In Boston is het district North End een 'Little Italy' dat net zo beroemd is als dat van New York. Maar wie er komt om pizza te eten, kan zich vaak niet voorstellen dat er ooit een zoete storm viel.
17:10
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Notre peau." Voorzien van een soort geheugen, onthoudt de huid elke blootstelling aan de zon en reageert ze, heel discreet, op de UV-stralen. De gevolgen zijn pas later zichtbaar: rimpels, huidlaesies, zelfs kanker. Caroline du Bled en Gunnar Mergner tonen hoe de zon de huid kan beschadigen en hoe we ze kunnen beschermen.
17:35
L'extrême-orient cubain

Amerikaanse reisdocumentairereeks "République dominicaine : du base-ball, des baleines et des diables boiteux." Het observatorium voor bultruggen in La Vega, dat beschouwd wordt als een van de oudste van het Amerikaanse continent, maakt het mogelijk om de mooiste dieren te zien.
18:05
Frontières d'eau

Duitse documentairereeks "Le fleuve Teno." De Teno, die een 256 kilometer lange grens tussen Finland en Noorwegen vormt, wordt nu bedreigd door een intensivering van de visserij.
19:00
Le petit panda de l'Himalaya

Duitse natuurdocumentaire De kleine panda, of de rode panda, is een van de mooiste dieren van de planeet. Hij leeft verborgen in de bossen rodondendrons en bamboe in de Himalaya.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
28 minutes

Actualiteitenmagazine
20:48
A Musée Vous, A Musée Moi

Franse komische serie "La Joconde ? Je suis la star." Een beetje megalomaan haalt de Mona Lisa haar gsm tevoorschijn: ze wil haar agent aansporen om de voorwaarden in haar contract met het Louvre aan te passen.
20:55
Peaky Blinders

Britse historische dramaserie Onder druk gezet, komen de Shelby's samen om een hinderlaag voor Arthur te verijdelen. Ze realiseren zich echter te laat dat het om een afleidingsmanoeuvre gaat.
21:55
Peaky Blinders

Britse historische dramaserie Er wordt een nieuwe grens overschreden tussen Tommy en zijn vijanden tijdens een spectaculaire schietpartij waaraan hij ongedeerd weet te ontsnappen.
22:50
Peaky Blinders

Britse historische dramaserie Achter de schermen van een belangrijke bokswedstrijd waarin uitdager Bonnie Gold de titelverdediger het hoofd biedt, moet Tommy ontdekken op wie hij kan rekenen.
23:50
Personne ne bouge !

Cultureel magazine "Spécial Jean Gabin." Komen vandaag aan bod: Jean Gabin en Jean Renoir, de Ierse platte pet, het trio Gabin-Audiard-Verneuil.
00:25
Tracks

Frans cultureel magazine In deze aflevering: John Maus. De auteur-componist-filosoof is terug met een nieuw album. - Sean Baker. In zijn film 'The Florida Project', filmt de regisseur mensen die van sociale minima leven. - Bikestormz. In Groot-Brittannië komen duizenden jongeren samen om geweldige trucs op hun fiets uit te voeren. - Kunstprotest. De kunstgalerie Saatchi in Londen vestigt de aandacht op de Russische 'riot-art'. Onder hen Oleg Kulik, Piotr Pavlenski en Nadia Tolokonnikova, lid van de band Pussy Riot. - Haiyti. De Duitse rapper Haiyti brengt haar eerste album uit. - 3 Stolen Cameras. De militanten van het Mediateam zijn de enigen die de manifestaties en het politiegeweld in de Westelijke Sahara documenteren. De kortfilm "3 stolen camera's" toont dit. - Live: FAKA. Deze artiesten uit Johannesburg benadrukken de diversiteit van de queer-community.
01:10
Melt ! Festival 2016

Concert Elektrische sfeer vanop het festival Melt! met M83, Disclosure en de nieuwe popsensatie Tame Impala.
02:15
Double Jeu

Duitse misdaadserie "La mafia du béton." Een moordzaak in München zorgt ervoor dat het team van commissaris Eva Maria Prohacek in een corruptiezaak rond openbare aanbestedingen terechtkomt.
03:50
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Ce qui se cache derrière le Blue Whale Challenge."
04:20
Fin des programmes

Onderbreking
04:55
Fin des programmes

Onderbreking