Tv gids - Arte Belgique Morgen

Eergisteren
2018-06-21
Gisteren
2018-06-22
Vandaag
2018-06-23
Morgen
2018-06-24
Overmorgen
2018-06-25
Dinsdag
2018-06-26
Woensdag
2018-06-27
05:05
Il était une fois...

Franse documentairereeks "«Lost in Translation»." Reportage over het ontstaan en het onverwachte succes van 'Lost in Translation', van de fascinatie van regisseur Sofia Coppola voor Japan tot het ongeloofelijke draaiproces in Tokio.
06:00
Personne ne bouge !

Cultureel magazine "Britpop 80's." De eerste groep die het podium betreedt in deze special, die gewijd is aan muziek uit Groot-Brittannië uit de jaren 80, is Depeche Mode. Na een carrière van bijna veertig jaar hebben de supersterren van de Britse new wave meer dan honderd miljoen albums verkocht. Annie Lennox, een icoon van dit decennium, vertrok naar Londen om fluit te studeren aan de Royal Academy of Music, maar werd toen verliefd op punkmuziek en werd onderdeel van Eurythmics. Michka Assayas blikt ook terug naar U2, een groep die gevormd werd door vier onervaren tieners uit de voorsteden van Belfast. Phil Collins, solo of met Genesis, was ook een van de smaakmakers van de jaren tachtig.
06:35
L'art jusqu'au bout du monde

Duitse kunstdocumentairereeks "Benesse Art Site Naoshima au Japon."
07:00
Karambolage

Ludiek magazine over de onderlinge verschillen tussen de Duitse en de Franse maatschappij
07:15
L'Altaï en 30 jours

Finse reisdocumentairereeks "A la merci des éléments."
08:00
Remue-méninges

Australische wetenschappelijke documentairereeks "3D et stéréoscopie."
08:25
Les pièges du temps

Deense jeugdserie "Les révélations de Dixie."
08:50
Les pièges du temps

Deense jeugdserie "Besoin d'aide."
09:10
ARTE Junior, le mag

Magazine voor de jeugd
09:25
Une belle fille comme moi

Franse komedie Een sociologiestudent, die een thesis over criminele vrouwen wil schrijven, is geïnteresseerd in een mooie moordenares die hem over haar verbazingwekkende parcours vertelt.
11:00
Grand'art

Franse documentairereeks "Tintoretto."
11:30
Metropolis

Duitse reportagereeks De wereld zoals je hem nergens anders ziet. De meer dan vijftig lokale correspondenten gaan wereldwijd op zoek naar opvallende verhalen uit het dagelijks leven van mensen in hun land.
12:45
Enquêtes archéologiques

Franse documentairereeks "Crète : le mythe du labyrinthe."
13:10
Enquêtes archéologiques

Franse documentairereeks "Amazonie : un peuple oublié." De Amazone heeft de reputatie van een vijandig gebied te zijn, en werd dan ook lange tijd gezien als ongerept, bijna verlaten door de mens. Luchtbeelden spreken deze theorie echter tegen.
13:40
Le crépuscule des civilisations

Franse tweedelige documentaire "Angkor, la civilisation engloutie." Na een periode van groei en bloei van het rijk van Angkor, de hoofdstad van het rijk van de Khmer, van 802 tot 1220, begon in 1220 de periode van verval en ondergang.
14:35
Angkor redécouvert

Documentaire Anderhalve eeuw na de ontdekking van de ruïnes van Angkor verschaft nieuw archeologisch onderzoek ons meer inzicht in deze legendarische hoofdstad van het Khmer-rijk.
16:05
Le Versailles secret de Marie-Antoinette

Franse historische documentaire (2017)
17:35
Tout le Baz'Art

Cultuurmagazine met Hadja Lahbib "La compil."
19:15
Cuisines des terroirs

Duits culinair magazine "La Saxe-Anhalt." De familie Tinneberg kweekt asperges. Enkele gerechten waarin dit belangrijke ingrediënt uit de regio gebruikt wordt, zijn salade met physalis en stoofschotel met exotische specerijen.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Corse, les maquisards du feu." Een blik op de acties van de Corsicaanse bosbrandweerlieden om te voorkomen dat vuren het Eiland van de Schoonheid vernielen. De branden zijn sinds de jaren zestig sterk geïntensiveerd.
20:48
Tout est vrai (ou presque)

Animatiereeks. "Jean Paul Gaultier." Het eerste topmodel van modeontwerper Jean Paul Gaultier was zijn teddybeer. Het is zelfs voor deze teddybeer dat hij zijn beroemde bustier met de conische cups heeft uitgevonden.
20:55
Tout feu, tout flamme

Franse tragikomedie Victor Valance verlaat Frankrijk en laat zijn vrouw en drie dochters alleen achter nadat hij een deel van zijn familie geruïneerd heeft. Zijn vrouw sterft enige tijd later. Zijn dochter Pauline is een uitstekend studente.
22:40
Les nombreuses vies de Sammy Davis Jr.

Amerikaanse documentaire Een portret van Sammy Davis Jr. Een Amerikaans artiest met vele talent, zwart, joods en Puerto-Ricaans. Een tapdanser die bekend stond om het trotseren van raciale segregatie.
23:35
50 ans Montreux Jazz Festival - More than Jazz

Documentaire over het Montreux Jazz Festival, naar aanleiding van de 50ste editie "More than jazz." Een greep uit de archieven, met concertfragmenten van o.a. Ella Fitzgerald, Nina Simone, Herbie Hancock, Miles Davis, Beck en Pharrell Williams.
00:35
Toots & The Maytals

Concert vanop het Rudolstadt Festival 2017
01:50
Paul Simon 'Graceland' - Retour aux sources africaines

Documentaire van Joe Berlinger over Paul Simon tijdens zijn reis naar Zuid-Afrika Paul Simon maakte 'Graceland' in 1986. Het werd een enorm succes. Er werden zo'n 14 miljoen exemplaren van verkocht. Het album werd geroemd om zijn mix van muziekstijlen en de promotie van Zuid-Afrikaanse muzikanten. Toch was er hier en daar kritiek omdat Paul Simon met zijn plaat de boycot van het Apartheidsregime zou hebben doorbroken. De documentaire bevat veel muziek, oude en nieuwe beelden en denkbeelden, en getuigenissen van onder meer Quincy Jones, Harry Belafonte, Paul McCartney en David Byrne over de muzikale, politieke en culturele impact van de plaat.
03:15
Le dernier combat de Bismarck

Historische documentaire Nadat hij Duitsland bijna 20 jaar lang had geleid als rijkskanselier begon Otto von Bismark na zijn gedwongen aftreden in 1890 aan het schrijven van zijn memoires.
04:10
Arte journal

Nieuws
04:30
Fin des programmes

Onderbreking