Tv gids - Arte Belgique Overmorgen

Eergisteren
2018-07-17
Gisteren
2018-07-18
Vandaag
2018-07-19
Morgen
2018-07-20
Overmorgen
2018-07-21
Zondag
2018-07-22
Maandag
2018-07-23
05:00
Arte journal

Nieuws
05:25
Les grands magasins, ces temples du rêve

Duitse documentairereeks "Le Goum de Moscou."
06:15
I Am Steve McQueen

Canadese documentaire (2014) Steve McQueen is een van de meest iconische en charismatische filmsterren ooit, o.m. dankzij zijn stoere en sexy uiterlijk, en zijn wat anarchistische houding. Deze documentaire vertelt het ongelooflijke levensverhaal van deze legendarische acteur, autoracer en antiheld. Aan de hand van interviews, archiefbeelden, geluids- en filmfragmenten krijgen we een zicht op zijn uitzonderlijke acteercarrière, waarin zijn passie voor snelle wagens een belangrijke rol zou gaan spelen. M.m.v. Norman Jewison, Pierce Brosnan, Robert Vaughn e.v.a.
07:45
Entre terre et ciel

Wetenschappelijke documentairereeks "Australie, histoire de la vie sur Terre."
08:15
Entre terre et ciel

Wetenschappelijke documentairereeks "Einstein reconstruit l'univers."
08:40
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Rosa Amélia, la pasionaria des pêcheurs portugais." Rosa Amélia is een visser en heeft een eigen restaurant. Ze maakt gebruik van haar populariteit om op te komen voor de rechten van de Portugese vissers, die bedreigd worden door de Europese hervormingen.
09:25
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Plongeon de haut vol sur Marseille." Lionel Franc gaat in deze aflevering klifduiken.
10:30
Shoyu et les secrets de la cuisine japonaise

Franse documentaire
11:20
Les éléphants du désert

Documentaire over een olifantenfamilie in de Namibwoestijn
12:05
La mémoire de la planète

Wetenschappelijke documentairereeks over de gesteenten waaruit onze planeet is opgebouwd "Granit, face à l'océan." Graniet, dat niets meer is dan gestolde magma, wordt al verschillende duizenden jaren door de mens gebruikt als bouwmateriaal.
12:50
La mémoire de la planète

Wetenschappelijke documentairereeks over de gesteenten waaruit onze planeet is opgebouwd "Marbre, le trésor caché." Een ontdekkingstocht in India naar marmer, het nobele gesteente dat al veelvuldig werd onderzocht.
13:35
La mémoire de la planète

Wetenschappelijke documentairereeks over de gesteenten waaruit onze planeet is opgebouwd "Météorites, les visiteurs de l'espace." Deze laatste aflevering is volledig gewijd aan meteorieten, de merkwaardige rotsblokken die door de ruimte vliegen en soms op aarde neerstorten.
14:20
La mémoire de la planète

Wetenschappelijke documentairereeks over de gesteenten waaruit onze planeet is opgebouwd "Grès, couleur et lumière." De dorre hoogvlakten in het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn bedekt met zandsteen, een afzettingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit zandkorrels.
15:00
La mémoire de la planète

Wetenschappelijke documentairereeks over de gesteenten waaruit onze planeet is opgebouwd "Basalte, un voyage sur la ceinture de feu du Pacifique." Op Hawaï is er veel basalt te vinden. Het is een vulkanisch gesteente dat gevormd wordt door de stolling van lava.
15:50
Le réveil des dinosaures géants

Natuurdocumentaire. In 2014 vond een herder een enorm fossiel been in de Argentijnse woestijn. Niet veel later legden paleontologen het grootste dijbeen bloot dat ooit werd gevonden. Samen met nog meer dan 200 andere beenderen vormde het het skelet van een nieuwe dinosaurussoort, een gigantische plantenetende titanosaurus. David Attenborough volgde twee jaar lang het onderzoek en de reconstructie van het skelet van het grootste dier dat ooit op onze planeet heeft rondgelopen. Deze documentaire onthult de geheimen van deze dinosaurus en hoe het voelt om een reus te zijn.
16:40
Cary Grant, de l'autre côté du miroir

Portret van één van de meest raadselachtige acteurs van Hollywood De in Engeland geboren Cary Grant (1904-1986) is één van de meest succesvolle acteurs uit de filmgeschiedenis. Collega's en vrienden praten openhartig over hem.
17:35
L'Altaï en 30 jours

Finse reisdocumentairereeks "L'Altaï mongol."
18:20
Cuisines des terroirs

Duits culinair magazine "L'île d'Elbe."
18:50
Arte reportage

Magazine
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
L'évolution en marche

Franse natuurdocumentairereeks "Le loup, ce mammifère marin." De wolf van Brits-Colombia staat op het punt om het water te veroveren, vissend op zalm en zwemmend, en begint een proces dat van hem een zeezoogdier zou kunnen maken.
20:48
La minute vieille

Franse komische serie "Pipi express."
20:50
Teotihuacán - Les trésors de la Cité des Dieux

Historische documentaire "Les trésors de la cité des dieux." De historische stad Teotihuacán in Mexico heeft nog steeds niet al haar geheimen blootgegeven. Recente ontdekkingen bieden nieuwe inzichten in de beschaving die er 1800 jaar geleden leefde.
21:45
Un sanctuaire dans les Andes - Chavín de Huántar

Historische documentaire "Chavín de Huántar." Chavín de Huántar, een archeologische site in het noorden van Peru op 3.200 meter hoogte, werd opgebouwd rond 900 voor Christus. De site werd bewoond door een beschaving die er een verbazingwekkende cultus op nahield.
22:40
Le grand mystère des mathématiques

Wetenschappelijke documentaire Is de wiskunde een uitvinding of een ontdekking? Is het een wetenschap die eigen is aan de mensheid, of een universele taal? Een onderzoek, van de oudheid tot nu.
23:30
Cédric Villani

Franse wetenschappelijke documentaire "Mathématique de la chauve-souris." Cédric Villani neemt het voorbeeld van de vleermuis, en biedt een wiskundige lezing van de wereld in een conferentie die is opgezet als een one-man-show.
00:35
Court-circuit

Kortfilmmagazine "Spécial «Filmer la danse»."
01:35
Les pionniers de l'avion à réaction

Documentaire In de jaren 30 bedachten een Engelsman en een Duitser quasi tegelijkertijd en zonder elkaar te ontmoeten een techniek die de luchtvaart zou revolutioneren: de turboreactor.
02:25
Je me sens disco

Duits tv-drama (2013) Vader Hanno en zoon Florian zijn van elkaar vervreemd, ze hebben absoluut niks met elkaar gemeen. Terwijl Hanno een sportieve en gezonde levensvisie heeft, kan dat Florian helemaal niks schelen. Op een dag danst Florian samen met zijn moeder Monica op de muziek van popster Christian Steiffen. Monica krijgt een beroerte en belandt in een diepe coma. Voor zowel vader als zoon is dit een zware klap, want dit betekent dat ze nu moeten proberen om samen te werken.
04:00
Arte journal

Nieuws
04:20
Fin des programmes

Onderbreking
04:55
Fin des programmes

Onderbreking