Tv gids - Arte Belgique Overmorgen

Eergisteren
2018-04-17
Gisteren
2018-04-18
Vandaag
2018-04-19
Morgen
2018-04-20
Overmorgen
2018-04-21
Zondag
2018-04-22
Maandag
2018-04-23
05:00
Arte journal

Nieuws "Best of."
05:20
Move !

Duits magazine "Voler." De choreograaf Sylvia Camarda ontmoet acrobaat Jonathan Fortin, die met riemen over de toeschouwers zweeft.
05:50
Michael Jackson - Naissance d'une légende

Amerikaanse documentaire "Naissance d'une légende." Met bijdragen van Berry Gordy, Questlove en Philly International Records-oprichters Kenny Gamble en Leon Huff, die de broers Jackson hun eerste platinasingle bezorgden.
07:20
Cosmos : une odyssée à travers l'univers

Amerikaanse documentairereeks "Les immortels." Een onderzoek naar de toekomst en de berichten die nagelaten worden door de mens via zijn DNA. Zoom in op een hoopvolle toekomst, gepresenteerd voor de astrofysicus Neil deGrasse Tyson.
08:05
Lac Baïkal, le retour de la flamme orthodoxe

Duitse documentaire
08:50
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Malaisie, la moto au féminin." In Maleisië telt de eerste motorclub in Zuid-Oost-Azië die exclusief voor vrouwen is, momenteel 35 leden, die allemaal erg gemotiveerd zijn door hun passie.
09:45
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Les îles Cook, bienvenue au paradis !." De Cookeilanden, een prachtige archipel van 15 eilanden in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan, worden ernstig bedreigd door de gevolgen van de klimaatveranderingen.
10:40
Jardins d'ici et d'ailleurs

Franse documentairereeks "Kirstenbosch." Het domein Kirstenbosch, in Zuid-Afrika, wordt gedomineerd door het imposante silhouet van de Tafelberg, en is het werk van de Engelsman Harold Pearson.
11:10
Polar Sea, le passage du Nord-Ouest

Documentaire over de gevolgen van de klimaatsveranderingen op de Noordpool
12:40
Les mammouths géants de l'âge de glace

Wetenschappelijke documentaire over de mammoet Naar aanleiding van recente wetenschappelijke ontdekkingen, graaft men dieper in de geschiedenis van de mammoet, een van de fascinerende mastodonten uit de prehistorie.
13:30
La fabuleuse histoire de l'évolution

Natuurdocumentairereeks over de evolutie bij dieren "Afrique, le rift albertin." De regio van het Albertine Rift in Afrika kent meer soorten gewervelde dieren dan welke andere plek op het continent. De dieren en de planten zijn er moeten muteren om te kunnen overleven.
14:15
La fabuleuse histoire de l'évolution

Natuurdocumentairereeks over de evolutie bij dieren "Le désert de Namibie." In de Namibische woestijn leeft er een grote diversiteit van planten en dieren.
15:00
Lions de Namibie

Oostenrijk-Franse natuurdocumentaire "Les rois du désert." Aan de rand van de Namibische woestijn, zoomt deze documentaire in op een troep van 8 leeuwen: een koningin van 17 jaar, haar twee dochters en haar vijf jongen. Het is een bedreigde soort.
15:45
Lions de Namibie

Oostenrijk-Franse natuurdocumentaire "Un nouveau départ." In de woestijn van Namibië komen vijf jonge leeuwen, op zoek naar vrouwtjes met wie ze nieuwe clans kunnen vormen, in gevaar wanneer ze in contact komen met mensen.
16:30
Mystères d'archives

Franse documentairereeks "1939. Dernières images du bagne de Guyane."
16:55
Mystères d'archives

Franse documentairereeks "1944. Dans le maquis du Vercors." In juni 1944 wordt Félix Forestier naar Parijs gezonden om er het verzet te filmen in het Maquis du Vercors. De beelden werden pas in 2013 teruggevonden.
17:25
Voyage au coeur de l'Iran

Duitse reisdocumentaire "Mariages et coutumes."
18:10
Cuisines des terroirs

Duits culinair magazine "La Macédoine." Voor Pasen, het belangrijkste feest volgens de orthodoxe kalender, koken Anna en Philimon Zilotis in hun oude broodover een traditionele schotel met geitenvlees.
18:35
Arte reportage

Magazine
19:30
Le dessous des cartes

Geopolitiek magazine met Jean-Christophe Victor "Sauver les océans." Vanwege de bedreiging die de mens voor de oceanen vormt, zijn er beschermde zeegebieden gecreëerd door afzonderlijke staten of verschillende landen die samenwerken. Deze heiligdommen kunnen eeen blijvende oplossing zijn om de vergiftiging van de oceanen te stoppen.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
Vox pop

Politiek magazine Inhoud: Cryptogeld: een bedreiging voor de euro? Er zijn vandaag meer dan 1500 virtuele valuta's. Wat zijn de risico's van ongecontroleerde speculatie en witwassing? Een onderzoek in Zwitserland, dat probeert een van de weredspelers in de sector te worden. - Zal de groene revolutie niet gebeuren? Groene energie is een enorme verbruiker van zeldzame bodems, en heeft een kolossale ecologische kost. Een interview met journalist Guillaume Pitron en een reportage in een recyclingfabriek en een rondleiding van Europa door correspondenten.
20:35
Karambolage

Ludiek magazine over de onderlinge verschillen tussen de Duitse en de Franse maatschappij Inhoud: Een Duitser uit Parijs praat over het Duitse woord "Rabenmutter". Ontzetting aan beide zijden van de Rijn. Het raadsel.
20:44
Athleticus

Franse animatieserie "Coach de handball." Een coach geeft op een krijtbord een onvermijdelijke tactiek voor de volgende handbalwedstrijd. Het team van de flamingo's zal de instructief toepassen.
20:50
Les grands voyages de l'humanité

Duitse geschiedkundige documentaire "D'Homo sapiens aux Romains." Dit eerste deel blikt terug op de grote migraties die het leven van de mens hebben getekend sinds de Homo Sapiens, van 60.000 v.Chr. tot de komst van de Hunnen in Oost-Europa.
21:40
Les grands voyages de l'humanité

Duitse geschiedkundige documentaire "L'âge des grandes découvertes." Een terugblik op migraties doorheen de eeuwen, met de ontdekking van Amerika door Christopher Columbus en de oprichting van de Verenigde Oostindische Compagnie.
22:30
Les grands voyages de l'humanité

Duitse geschiedkundige documentaire "Les migrations modernes." Van de negentiende eeuw tot vandaag kijken we naar hedendaagse migraties, die ontstaan zijn dankzij technische innovaties en industriële revoluties.
23:25
Maîtriser l'énergie des étoiles, la révolution de demain

Canadese wetenschappelijke documentaire Een overzicht van de huidige onderzoeken om kernfusie te overwinnen, een reactie op het werk in de zon en de sterren, de grote hoop van de toekomstige energie.
00:15
Streetphilosophy

Cultuurmagazine "Ne rêve pas !."
00:45
Square artiste

Cultuurmagazine "Au secours : Carte Blanche à Pierre Lemaître, écrivain."
01:10
Court-circuit

Kortfilmmagazine "Spécial «30 ans du Festival de Dresde»."
02:05
Plastic partout !

Duits natuurmagazine "Histoires de déchets." Merijn Tinga, een Nederlandse activist, begon aan een lange tocht over de Rijn, op een surfplank gemaakt van oude plastic flessen.
03:35
Le revers de la médaille

Documentaire
04:25
Fin des progammes

Fin
04:55
Fin des programmes

Onderbreking