Tv gids - Arte Belgique Vandaag

Eergisteren
2018-03-15
Gisteren
2018-03-16
Vandaag
2018-03-17
Morgen
2018-03-18
Overmorgen
2018-03-19
Dinsdag
2018-03-20
Woensdag
2018-03-21
05:00
Arte journal

Nieuws
05:20
Les petites mains de l'art contemporain - Made in Art

Franse documentaire Oprichters, smeden, ketelmakers, designers, industriëlen, ingenieurs, technische agenten: ontmoet zij die de hedendaagse kunst mogelijk maken.
06:15
Mali Blues

Duitse documentaire De terugkeer van zangeres Fatoumata Diawara naar Mali na een jarenlange ballingschap zorgt voor een ontroerende en furieuze reis in een land dat wordt bedreigd door de sharia.
07:10
Vers un charbon propre ?

Duitse natuurdocumentaire Kolen zijn verantwoordelijk voor de massale uitstoot van broeikasgassen, maar worden nog steeds overal ter wereld gebruikt. Hoe kan de wetenschap deze uitdaging het hoofd bieden?
08:05
Cosmos : une odyssée à travers l'univers

Amerikaanse documentairereeks "Toujours plus en profondeur." Een duik in een druppel dauw onthult de vele levensvormen die zich in deze kleine hoeveelheid water ontwikkelen.
08:50
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Le dernier radeau du Monténégro." De Taracanyon in Montenegro is de langste en de diepste van Europa. Fikret Pendek, 53 jaar en bestuurder van een vlot, heeft er het beroep geleerd van zijn vader.
09:30
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Canada, le vieil homme et la rivière." Stan Hutchings observeert voor de regering de migratie van zalm in de beken van het Great Bear Forest in het verre noorden van Canada.
10:30
Jardins d'ici et d'ailleurs

Franse documentairereeks "Jardin alpin du Lautaret." De tuin van de pas van Lautaret, die op 2100 meter hoogte ligt, is de hoogste hoge botanische tuin van Europa, die het behoud van alpenplanten mogelijk maakt.
11:00
Au fil du monde

Franse documentairereeks "Japon." Op het eiland Iriomote in Japan, weeft Akiko bananenvezels en kleurt ze stoffen met planten uit haar tuin voor creaties die gehonoreerd zijn door Issey MIyake.
11:50
Au fil du monde

Franse documentairereeks "Laos." Anou, textieldesigner en maker van zijde voor de grootste Parijse en New Yorkse modehuizen, besloot naar zijn geboorteland Laos te verhuizen.
12:45
Indochine sauvage

Britse natuurdocumentairereeks "Le Viêtnam." Vietnam ligt langs de oostkust van het Aziatische schiereiland Indochina. In de bruisende jungle leeft zo'n 10% van alle diersoorten ter wereld.
13:30
Indochine sauvage

Britse natuurdocumentairereeks "Le Cambodge." De moesson, waar men in Cambodja op hoopt, maar die men tegelijk ook vreest, staat ons toe om de nevelpanter, de kraagbeer, de Indische oorgier en de hanumanlangoer te observeren.
14:15
Indochine sauvage

Britse natuurdocumentairereeks "La Thaïlande." In Thailand maken ook dieren gebruik van medicinale planten om zich te verzorgen en beschermen.
15:00
Indochine sauvage

Britse natuurdocumentairereeks "La Malaisie." De biodiversiteit van Maleisië is uniek in de regio, met enkele erg zeldzame diersoorten, zoals de Borneodwergolifant.
15:45
Indochine sauvage

Britse natuurdocumentairereeks "La Chine." Ongeveer de helft van de Chinese vogel- en zoogdiersoorten leeft in een klein gebied in het zuidwesten van China. In deze aflevering verkent men een wereld van besneeuwde bergtoppen en tropische jungles.
16:25
Quand l'histoire fait dates

Franse historische documentairereeks "33 - Crucifixion de Jésus." De geschiedkundige Patrick Boucheron reconstrueert tien belangrijke data uit de geschiedenis, die in elk schoolboek staan. In deze eerste aflevering blikt hij terug op de kruisiging van Jezus.
16:55
Quand l'histoire fait dates

Franse historische documentairereeks "24 septembre 622 - L'an 1 de l'islam." In 622 van onze eeuw vluchtte Mahomet van Mekka en voegde hij zich bij zijn volgelingen in Medina. Deze periode in zijn leven, de Hegira, is het begin van een nieuw tijdperk: het jaar 1 van de islam.
17:25
Le don

Nederlandse documentaire "Ligne de vie des cosaques." Een reis op Slavische bodem langs de Don, een van de belangrijkste rivieren van Rusland, die zich uitstrekt over meer dan 1.900 kilometer tussen Moskou en de zee van Azov.
18:10
Cuisines des terroirs

Duits culinair magazine "La Dalmatie du Sud." Op het Kroatische eiland Mljet beheerst de familie Srsen de kunst van het serveren van gekookte vis, in witte wijn of gestoofd op sintels onder de peka.
18:35
Arte reportage

Magazine
19:30
Le dessous des cartes

Geopolitiek magazine met Jean-Christophe Victor "Arabie saoudite : une ouverture en trompe-l'oeil ?." Er gaat geen week voorbij in het Saoedische koninkrijk zonder dat de jonge kroonprins Mohammed bin Salman een hervorming aankondigt. Draagt hij bij aan de geleidelijke opening van een van de meest conservatieve landen ter wereld? Of gaat het in tegendeel om een wanhopige poging om zijn macht te versterken?
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
Vox pop

Politiek magazine Inhoud: Schermen: wat zijn de gevaren? Een onderzoek in Frankrijk, waar steeds meer artsen klagen over de gevolgen van de alomtegenwoordigheid van schermen op de psychologische ontwikkeling van kinderen. - Ecocide: een misdaad tegen de natuur? Verontreiniging, vernietiging van ecosystemen, opwarming van de aarde: ecocide verwijst naar de ernstigste misdaden begaan tegen de natuur.
20:35
Karambolage

Ludiek magazine over de onderlinge verschillen tussen de Duitse en de Franse maatschappij Inhoud: Jezelf Arthur noemen. Franse en Duitse bellen. De "Stolpersteine", controversiële gedenkstenen in Duitsland. Het raadsel.
20:44
Athleticus

Franse animatieserie "Tir à l'arc." Een koortsachtige giraffe wacht zijn beurt af tijdens een boogschietwedstrijd.
20:50
Hannibal, la marche sur Rome

Duits-Franse historische documentaire Twee millennia na de beroemde oversteek van het leger van Hannibal door de Alpen, denken onderzoekers uit verschillende disciplines de route te hebben gereconstrueerd.
21:45
Les Alpes à travers les âges

Duitse historische documentaire Van de mummie Ötzi, die drie millennia voor onze jaartelling stierf, tot de recente boom in wintersport, keren we terug naar de geschiedenis en de legenden van de Alpen.
22:35
Question de taille ?

Britse documentaire Waarom zijn sommige levende wezens reusachtig en andere miniscuul? Dat is de vraag die deze wetenschappelijke documentaire, die met de schalen speelt, wil beantwoorden.
04:40
Fin des programmes

Onderbreking
04:55
Fin des programmes

Onderbreking