Tv gids - BBC2 Donderdag

Eergisteren
2018-03-16
Gisteren
2018-03-17
Vandaag
2018-03-18
Morgen
2018-03-19
Overmorgen
2018-03-20
Woensdag
2018-03-21
Donderdag
2018-03-22
07:00
The Repair Shop

Kunstmagazine Het team herstelt een klok die werd gemaakt met een propeller van een WOI-vliegtuig.
07:30
Holding Back the Years

Lifestylemagazine Thema's: scheiden op latere leeftijd - Hoe lang heb je nog te leven? - Welke kledij draag je op welke leeftijd?
08:15
The Sheriffs Are Coming

Realityreeks De sheriffs gaan langs bij een verzekeringsmaatschappij die weigert een vader uit te betalen wiens zoontje slechts ternauwernood ontsnapte aan een ernstig ongeluk.
09:00
Sign Zone: Earth's Natural Wonders

Britse natuurdocumentairereeks "Surviving Against the Odds." Het Kamaiura-volk is een indianenstam in het Parque Indigena do Xingu in het inheemse Braziliaanse gebied Mato Grosso. Voor de Kamaiura is het behagen van hun geesten cruciaal voor het behouden van een goede gezondheid. Tijdens een belangrijk festival moet een krijger uren dansen om een vogelgeest tevreden te stellen. Hij mag zich daarbij enkel te goed doen aan eten en drinken dat hem wordt aangereikt door de dorpsbewoners. In Ethiopië beklimmen de inwoners van de regio Tigray een 400 meter hoge berg om een kerkdienst bij te wonen. In Zwitserland onthult het reddingsteam van Zermatt waarom miljoenen wandelaars, bergbeklimmers en skiërs jaarlijks de Zwitserse Alpen bezoeken, ondanks het risico op een (dodelijke) verwonding.
10:00
Victoria Derbyshire

Nieuwsmagazine "22/03/2018."
12:00
BBC Newsroom Live

Nieuwsuitzending "22/03/2018."
13:00
Daily Politics

Magazine met het belangrijkste politieke nieuws van de dag "22/03/2018."
14:00
Two Tribes

Quiz
14:30
Yes Chef

Culinaire wedstrijd "Mary Ann Gilchrist."
15:15
Monty Halls' Great Irish Escape

Documentairereeks
16:15
Planet Earth

Natuurdocumentairereeks "Shallow Seas." Tijdens deze aflevering worden de ondiepe kustwateren rond de continenten onderzocht. Ze vormen de thuishaven voor het grootste deel van het leven onder water. Recent ontdekte koraalriffen voor de kust van Indonesië zijn een kleurrijke biotoop voor fantastische schepsels zoals pygmeezeepaardjes, 'elektrische' schelpdieren en groepen van tientallen zeeslangen die samen op jacht gaan. Gigantische kolonies zeevogels hebben hun nesten gebouwd op de kusten van de Arabische woestijn. In West-Australië zien we hoe dolfijnen als volleerde surfers tot op het strand glijden om een prooi te vangen. In Zuid-Afrika jaagt de gevreesde witte haai, de grootste roofvis ter wereld, op zeehonden. En op het eiland Marion in de Indische Oceaan moet een groep keizerspinguïns een strand vol zeehonden oversteken. De zeehonden aarzelen niet om de pinguïns aan te vallen, maar die bieden moedig weerstand.
17:15
Spy in the Wild

Britse natuurdocumentairereeks "Mischief." Ook dieren misdragen zich regelmatig. Maar ze hebben ook een groot gevoel van rechtvaardigheid. In deze aflevering komen we te weten hoe de orde in het dierenrijk bewaard blijft. Een kolonie Adeliepinguïns maken zich op om te schuilen voor een storm, maar zijn zich er niet van bewust dat er een dief uit is op de stenen uit hun nesten. We zijn ook getuige van een poging van enkele fregatvogels om een vis te stelen van de als roodstaartkeerkringvogel vermomde camera.
18:15
Put Your Money Where Your Mouth Is

Magazine "Eric Knowles vs Ochuko Ojiri Car Boot."
19:00
Eggheads

Quiz waarin kandidaten het opnemen tegen het befaamde 'Eggheads'-team
19:30
The Repair Shop

Kunstmagazine Steven Fletcher probeerteen Franse Boulle-klok die al 15 jaar niet meer werkt terug aan de praat te krijgen. Speelgoedherstellers Julie Tatchell en Amanda Middleditch ontfermen zich over een afgesleten olifant. Houtwerkspecialist William Kirk waagt zich aan één van de oudste voorwerpen die ooit de revue passeerde in de show: een 300-jaar oud gregoriaans bureau.
20:00
Saving Lives at Sea

Documentairereeks over de vrijwilligers bij het Royal National Lifeboat Institute De crew uit Lowestoft wordt opgeroepen om een zeiler te helpen die niet gered wil worden. Een barmhartige Samaritaan die een hond achterna sprong in de Theems wordt zelf gered. Ondertussen reageren de bemmaningsleden van Rhyl op één van de meest mysterieuze oproepen die ze ooit kregen.
21:00
Big Cats About the House

Documentairereeks over het reilen en zeilen in het Big Cat Sanctuary in Kent Giles Clark tracht het Big Cat Sanctuary in Kent om te vormen tot hét observatiecentrum bij uitstek voor grote katachtigen. Hij maakt kennis met Maya, een vijf dagen oud zwarte panterwelpje dat werd verwaarloosd door haar moeder, en neemt haar mee naar huis. Terwijl Giles Maya de klok rond verzorgt, zijn we getuige van belangrijke mijlpalen in haar leven en haar steeds hechtere band met Giles, zijn verloofde Kathryn en hun dochter Sam. Giles heeft echter ook in het centrum zijn handen vol met de 50 andere katachtigen die hij een beter leven wil schenken. In Cambodja ziet hij het dilemma waar nevelpanters mee worden geconfronteerd.
22:00
Civilisations

Documentairereeks "The Eye of Faith." Mary Beard bekijkt de rol van religie in kunst en vooral hoe de verschillende godsdiensten met hetzelfde probleem worstelen: hoe de godheiden afbeelden. Daarom bezoekt ze verschillende heilige plaatsen in de wereld, van de Angkor Wat tempel in Cambodja tot de boeddhistische grotten in Ajanta.
23:00
MOTD: The Premier League Show

Voetbalmagazine met nieuws, voorbeschouwingen en verslagen rond de Engelse Premier League "22/03/2018."
23:30
Newsnight

Nieuwsmagazine "22/03/2018." Overzicht van het belangrijkste nationale en internationale nieuws van de dag.
00:10
Weather

Weerbericht
00:15
Top Gear

Automagazine. Matt LeBlanc test 's werelds snelst optrekkende auto met een beetje hulp van ruimtevaartorganisatie NASA. Chris Harris pent een liefdesbrief voor de Citroën 2CV. Rory Reid maakt kennis met enkele opwindende auto's uit Zuid-Korea. Dara O Briain en Ed Byrne zijn te gast in de studio.
01:15
Sign Zone: MasterChef

Culinaire wedstrijd John Torode en Gregg Wallace presenteren de tweede kwartfinale en daarvoor mag restaurantcriticus Jay Rayner de opdracht verzinnen. Hij presenteert een uitdagend recept voor een zoete en een hartige taart. Aan het einde van de rit beslist William samen met John en Gregg wie doorstoot naar de Knockouts.
01:45
Sign Zone: Imagine - Mel Brooks: Unwrapped

Portret (2018) van Amerikaans acteur Mel Brooks Alan Yentob reist naar Hollywood voor een interview met Amerikaans acteur, komiek, scenarist, regisseur en producer Mel Brooks, die vorig jaar 91 jaar werd. Tijdens de opname van het interview liep er in het Londense West End een muzikale versie van Brooks horrorkomedie 'Young Frankenstein' (1974). Yentob maakt van de gelegenheid gebruik om een portret van hem te schetsen.
03:00
This Is BBC Two

Onderbreking