Tv gids - BBC2 Eergisteren

Eergisteren
2018-07-17
Gisteren
2018-07-18
Vandaag
2018-07-19
Morgen
2018-07-20
Overmorgen
2018-07-21
Zondag
2018-07-22
Maandag
2018-07-23
07:00
Flog It! Trade Secrets

Magazine over brocante en curiosa "Rarities."
07:30
Matron, Medicine and Me

Documentaire "Fern Britton." Fern Britton had dringend medische hulp nodig en kreeg die van het NHS. Het redde haar leven.
08:15
Heir Hunters with Michael Buerk

Documentairereeks "Koskovitch/Burgoyne." Op zoek naar de erfgenamen van Nathan Koskovitch komt het onderzoeksteam uit bij een gewelddadig verleden.
09:00
Sign Zone: How the NHS Changed Our World

Britse documentairereeks (2018) over de National Health Service "Birmingham Children's Hospital." Dr. Hilary Jones onderzoekt hoe Birmingham Children's Hospital de behandeling van zieke kinderen heeft gerevolutionaliseerd en hoe het opleiden van kinderartsen en -verpleegsters tijdens de 70-jarige geschiedenis van de NHS werd getransformeerd.
09:30
Sign Zone: Trust Me, I'm a Doctor

Wetenschappelijk magazine waarin een team van dokters gezondheidsadvies geeft Michael Mosley gebruikt enkele olympische atleten als proefkonijn om te testen welke lichaamsoefeningen je de sterkste botten geven. Geneticus Dr. Giles Yeo onderzoekt hoe je gezond blijft wanneer je leefritme afwijkt van je werkritme. Dr. Zoë Williams zoekt uit welk gezondheidsadvies je op het internet kunt vertrouwen. Chirurg Gabriel Weston voert een experiment uit om te zien of het gebruik van schoonmaakmiddelen die antibacteriële producten bevatten verantwoordelijk is voor de opmars van allergieën en astma.
10:00
Victoria Derbyshire

Nieuwsmagazine "17/07/2018."
12:00
BBC Newsroom Live

Nieuwsuitzending "17/07/2018."
13:00
Daily Politics

Magazine met het belangrijkste politieke nieuws van de dag "17/07/2018."
14:00
Super League Show

Verslag van de rugbywedstrijden die dit weekend in de Super League werden gespeeld "16/07/2018."
14:45
Getting the Builders In

Magazine
15:30
For What It's Worth

Quiz
16:15
Secrets of the Castle with Ruth, Peter and Tom

Realityreeks Goodman, Pinfold en Ginn verkennen de middeleeuwse gevechtskunst en de constructie van de defensieve structuur van een kasteel. Ze gaan dieper in op de ingenieuze verdedigingsmechanismen en de grote variatie aan wapens: van katapulten tot kruisbogen.
17:15
Ghost Bear Family: Natural World

Natuurdocumentaire De uitgestrekte wildernis van de Canadese westkust bestaat uit bossen die de thuisbasis vormen voor de Noord-Amerikaanse zwarte beren. Sommigen van hen worden echter door een genetische gril van de natuur met een witte vacht geboren, waardoor ze vaak ook spook- of geestberen worden genoemd. De Canadese filmmaker Jeff Turner en zijn gezin trokken een jaar lang de bossen in en volgden er een vrouwtjesbeer en haar jongen. Deze documentaire vertelt hun strijd om te overleven.
18:15
Antiques Road Trip

Antiekmagazine
19:00
Eggheads

Quiz waarin kandidaten het opnemen tegen het befaamde 'Eggheads'-team
19:30
Great British Railway Journeys

Documentairereeks over het Britse spoorwegennet met Michael Portillo "Deptford to West Silvertown." Michael Portillo reist op Londens eerste spoorweg en bewondert de opmerkelijke viaduct waarop die werd gebouwd. Via de Docklands Light Railway belandt hij in Greenwich. Michael rondt dit deel van zijn reis af in West Silvertown.
20:00
Back in Time for Tea

Realityreeks waarin de Britse familie Ellis terugreist in de tijd Na de Eerste Wereldoorlog moet de familie Ellis zich zien te beredderen zonder koelkast, warm water en een elektrische koker. Terwijl de kost van het eten laag is, houdt de familie er de goede moed in. De onzekerheid van de jaren 30 wordt vervangen door goede vooruitzichten voor de arbeidersklasse wanneer de overheid zich besluit te engageren voor het creëren van jobs en betere huisvesting en gezondheidszorg. Twee nieuwe familieleden, kippen Sara en Polly, trakteren op verse eieren.
21:00
Inside the Factory

Documentaire. "Coffee." Gregg Wallace verkent een enorme koffiefabriek in Derbyshire, waar dagelijks 175.000 potten oploskoffie worden geproduceerd. Hij volgt het productieproces van oploskoffie op de voet, van de aankomst van 27 ton Braziliaanse groene koffie tot het verzenden. Terwijl Cherry Healey meer leert over de chemie van koffie bestudeert Ruth Goodman de oorsprong van de drank met een bezoek aan het allereerste Britse koffiehuis in een Londense kerktuin uit 1652.
22:00
The Five Billion Pound Super Sewer

Britse documentairereeks (2018) over de uitbreiding van het Londense rioolnetwerk De uitbreiding van de Londense riolering, het grootste ingenieursproject in ruim 150 jaar tijd, wordt gedurende drie jaar in beeld gebracht. Deze eerste aflevering toont hoe hoofdingenieur Emmanuel Costes een massieve waterdichte schacht van 80 meter diep moet bouwen in Oost-Londen.
23:00
Live at the Apollo

Komische show. Gastheer Romesh Ranganathan warmt het publiek op en geeft daarna de microfoon door aan stand-upcomedians Jason Byrne en Stewart Francis.
23:30
Newsnight

Nieuwsmagazine "17/07/2018." Overzicht van het belangrijkste nationale en internationale nieuws van de dag.
00:10
Weather

Weerbericht
00:15
Picnic at Hanging Rock

Australische dramaserie (2018) De mysterieuze weduwe Hester Appleyard koopt een afgelegen herenhuis in de Australische wildernis dat ze wil ombouwen tot een school voor jonge dames. Zes jaar later is Appleyard College een succes. Wanneer studenten en personeel op Valentijnsdag 1900 een picknick houden in Hanging Rock, verdwijnen drie sterstudenten en een leraar op mysterieuze wijze.
01:10
Reporting Trump's First Year: The Fourth Estate

Amerikaanse documentairereeks "Matters of Fact." Het jaar loopt ten einde en Trumps adviseur voor nationale veiligheid, oud-generaal Michael Flynn, geeft toe gelogen te hebben tegen de FBI. Het Rusland-onderzoek komt steeds dichter bij de president. In prille #MeToo-tijden heeft ook de krant af te rekenen met ongewenst grensoverschrijdend gedrag. Trump trekt zich voor de winter terug op Palm Beach. Zijn aanwezigheid daar levert reporter Michael Schmidt iets op. Hoofdredacteur Dean Baquet schaart alle Witte Huis-correspondenten van The New York Times rond zich om kritisch te kijken naar de verslaggeving over de president en of het anders moet in het nieuwe jaar. De Russische inmenging blijft opspelen en het rijtje vrouwen dat Trump betaalt om te zwijgen, blijkt te groeien. Maar ondertussen wordt de krant beloond voor wat ze het liefs doet: 'good reporting'.
02:05
Sign Zone: Grammar Schools: Who Will Get In?

Documentaire. De studenten staan voor een grote test: het afleggen van hun General Certificate of Secondary Education-proeven. Op Erith moet Denisa zich voorbereiden op haar examens zonder een vaste leraar wetenschappen. Op Townley neemt de druk om topresultaten te behalen toe. Tanisha heeft goede GCSE's nodig, maar krijgt stevige concurrentie van studenten op andere scholen. Ondertussen kondigen de hoofdleraars van Erith en Townley aan dat ze werken aan een ambitieus plan om de twee scholen samen te brengen.
03:05
Sign Zone: Million Pound Menu

Reality-show. "Naked Dough and Black Bear Burger." Pop-up Naked Dough serveert veganistisch deeg van banketbakker en mede-oprichter Jen. Samen met haar partner is ze op zoek naar een investering van 250.000 pond om hun eigen zaak te openen. Echtpaar Liz en Stew verlieten hun jobs om zich volledig te focussen op hun burgerzaak Black Bear Burger. Nu denken ze klaar te zijn voor de volgende stap.
04:05
This Is BBC Two

Onderbreking