Tv gids - Canvas Vrijdag

Eergisteren
2018-07-15
Gisteren
2018-07-16
Vandaag
2018-07-17
Morgen
2018-07-18
Overmorgen
2018-07-19
Vrijdag
2018-07-20
Zaterdag
2018-07-21
09:00
Zomerbeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be
18:55
The Story of Egypt

Britse documentairereeks (2016) met archeologe Joann Fletcher "Zenith." Joann Fletcher bezoekt de Vallei der Koningen, symbool van het almachtige Egypte, dat zijn hoogtepunt kende onder farao Amenhotep III, die weliswaar op zijn hoede moest zijn voor de rebellerende priesters uit Karnak. Het was uiteindelijk de jonge dood van farao Toetanchamon die een nieuwe wind door het land deed waaien. Maar het lot van het land werd bepaald door de priesters uit Thebe. Joann gaat op zoek naar hun geschiedenis. Egypte was verzwakt en in gevaar en een vogel voor de kat voor indringers uit het buitenland.
20:00
Toespraak koning Filip

Toespraak van koning Filip n.a.v. de Nationale Feestdag
20:10
Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Annelies Beck of Kathleen Cools
20:40
Foreign Correspondent

Australische reportagereeks (2018) "Deel 2: Het klimaat en het Hoge Noorden." Droogte en bosbranden in Groenland? Het lijkt een absurde vraag, maar het baart de lokale Inuit-bevolking meer en meer zorgen. En dat is een gevolg van de global warming. Eric Campbell trekt naar het hoge Noorden en onderzoekt er de gevolgen van de klimaatopwarming. Het smeltseizoen begint sneller en eindigt later. Dat is erg slecht nieuws voor de zeespiegelstijging van de hele planeet. En toch is er ook de positieve keerzijde. De landbouw boomt in Groenland en vissen zoals de makreel, die vroeger nooit in het koude water konden overleven, worden er massaal gevangen.
21:15
Cinema Canvas: Pan's labyrinth

Mexicaans-Spaanse fantasyfilm (2006) Spanje, 1944. Het land is in de nasleep van een bloederige burgeroorlog. Carmen is onlangs hertrouwd met de koude en autoritaire man Vidal, een kapitein in Franco's fascistische leger. Ze trekt met haar dochtertje Ofelia in bij haar nieuwe man, maar het jonge meisje heeft moeite met dit nieuwe leven. Ze zoekt afleiding in het mysterieuze labyrint, dat zich vlak naast het huis in de bossen bevindt. Pan, een faun die het labyrint bewaakt, geeft Ofelia drie gevaarlijke opdrachten.
23:30
Occupied

Noors-Zweedse politieke thrillerserie Tijdens een ceremonie probeert een soldaat de Russische ambassadeur neer te schieten. De Russen zien dit als een oorlogsverklaring en de situatie escaleert. HM, Jespers lijfwacht die de moordpoging heeft kunnen verhinderen, ondervraagt de soldaat en probeert de Russen ervan te overtuigen dat dit een geïsoleerd incident was. Bente krijgt goed nieuws: een Russisch bedrijf wil haar restaurant huren. Ze krijgt hoop voor de toekomst, maar dan wordt een van de Russische gasten aangereden door een auto.
00:15
Canvaslus

Doorlopende herhaling