Tv gids - Canvas Zaterdag

Eergisteren
2018-07-15
Gisteren
2018-07-16
Vandaag
2018-07-17
Morgen
2018-07-18
Overmorgen
2018-07-19
Vrijdag
2018-07-20
Zaterdag
2018-07-21
09:00
Zomerbeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be
14:05
Preludiumconcert

Registratie van het Preludiumconcert tot de Nationale Feestdag Aan de vooravond van de Nationale Feestdag speelt het Nationaal Orkest van België elk jaar een feestelijk gratis concert, bijgewoond door het koningspaar en zo'n 2000 muziekliefhebbers. In dit concert, opgenomen in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten op 20 juli 2018, speelt het Nationaal Orkest van België het eerste concerto voor viool en orkest van Camille Saint-Saens. De solist is de derde laureaat van de eerste Koningin Elsiabethwedstrijd voor cello, Ivan Karizna. Ook 'La Mer' van Claude Debussy staat op het programma. Dirigent is Hugo Wolff.
15:05
Toespraak koning Filip (VGT)

Toespraak van koning Filip n.a.v. de Nationale Feestdag, getolkt in Vlaamse Gebarentaal
15:15
Nationaal Defilé 2018

Rechtstreeks verslag van het Nationaal Défilé n.a.v. de Nationale Feestdag Op 21 juli viert België zijn Nationale Feestdag. Traditioneel schouwt koning Filip de troepen in de Wetstraat om daarna plaats te nemen op de tribune van het Paleizenplein. Het eigenlijke defilé kan dan van start gaan met het luchtdefilé en de nationale driekleur. Vervolgens is er de parade van de legereenheden die op verschillende plaatsen in het buitenland en ook op een bijzondere wijze in het binnenland actief zijn geweest. De verschillende veiligheids- en hulpdiensten sluiten de rij. Bijzondere thema's van deze editie zijn: het 5-jarig koningschap van koning Filip en de herdenking van het einde van de oorlog 1914-1918. N.a.v. de 100-jarige herdenking zijn er mannen in uniform en voertuigen van toen. Er zijn ook buitenlandse delegaties uit Canada, Duitsland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk.
17:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be
19:05
Wild Thailand

Britse documentairereeks (2017) "The Tropical South." Zuid-Thailand is het Thailand dat we goed kennen, of dat denken we toch. Prachtige natuur en wilde feestjes zijn er alomtegenwoordig. Maar achter dat bekende beeld zit een onbekend stukje Thailand, waar spiritualiteit alle aspecten van het leven beïnvloedt. Voor de dieren die er leven, is dit een waar paradijs.
20:00
VRT NWS update

Kort nieuwsoverzicht
20:05
Vranckx

Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx "De Filipijnen: De weg van het goud." Franse reportage (2017) van Guillaume Martin uit de reeks 'Les routes de l'impossible' over de Filipijnen die zich in de levensgevaarlijke goudmijnen wagen, om meer te verdienen. Wang Od is een tatoeageartieste van bijna honderd. Ze woont op een uithoek van het Filipijnse eiland Luzon. Haar tatoeages zouden geluk brengen. Maar de weg naar Wang Od is allesbehalve comfortabel. Een hobbelige rit met de jeeptaxi van Johnny. Het gemiddelde maandloon in de Filipijnen ligt rond de 150 euro. Wie meer wil verdienen, waagt zich in de goudmijnen. En dat is levensgevaarlijk. Vooral tijdens de moesson zijn de mijnen instabiel. Maar in de grond die bovengehaald wordt, kan veel goud zitten. Pedro voert de zakken grond van de mijn naar de grote weg.
20:35
Dark Heart

Britse tv-misdaadthriller (2016) van Colin Teague De 32-jarige inspecteur en workaholic William Wagstaffe worstelt nog steeds met de onopgeloste moord op zijn ouders tijdens een vakantie in Spanje, 16 jaar geleden. 'Staffe' staat op het punt om het vliegtuig te nemen, wanneer hij een ongewoon brutale moord moet onderzoeken. Terwijl Londen kreunt onder een hittegolf vallen er nog meer slachtoffers. De speurder en zijn team staan onder druk om de zaak zo vlug mogelijk op te lossen. Maar naarmate hij dichter bij de waarheid komt, ontdekt Staffe dat de werkelijkheid nog veel gruwelijker is dan hij ooit had kunnen denken.
22:10
Garden party

Franse korte animatiefilm (2016) Een aantal padden en kikkers gaan op verkenning in een verlaten villa.
22:20
Deliverance

Amerikaanse actiethriller (1972) In de Appalachen werpen bulldozers een dam op die de Chattooga rivier moet intomen. Vier stadsmussen willen per kano de Chattooga afvaren om voor de laatste keer van de wilde natuur te genieten voor het gebied in een stuwmeer verandert. Helaas krijgen ze meer avontuur en spanning dan hun lief is: niet alleen is de stroom bijzonder verraderlijk, maar ze worden ook belaagd door een stel plaatselijke 'weirdo's'.
00:05
Canvaslus

Doorlopende herhaling