Tv gids - Canvas Zondag

Eergisteren
2018-01-15
Gisteren
2018-01-16
Vandaag
2018-01-17
Morgen
2018-01-18
Overmorgen
2018-01-19
Zaterdag
2018-01-20
Zondag
2018-01-21
09:00
Winterbeelden

Selectie van panoramische filmbeelden
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be.
19:30
Vranckx

Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx "De migrantenbusiness." Britse reportage (2017) Joshua Baker uit het programma 'Panorama', waarin reporter Benjamin Zand de omgekeerde route van de Afrikaanse vluchtelingen richting Europa aflegt. Hij trekt van aan de Libische kust tot in Nigeria en gaat onder meer mee met de Libische kustwacht, die steun krijgt van Europa. Op die manier krijgt hij een zicht op de mensensmokkel, die enorm veel geld opbrengt.
20:00
Het journaal

Kort nieuwsoverzicht
20:15
Wereldrecord

Reportagereeks met Maarten Vangramberen "Discuswerpen (Jürgen Schult)." 6 juni 1986. In Neubrandenburg verbetert de Oost-Duitser Jürgen Schult het wereldrecord discuswerpen met meer dan 2 meter. Zijn gigantische worp van 74,08 meter is het oudste nog staande wereldrecord bij de mannen. Maarten verdiept zich in de baanbrekende, maar dubieuze begeleiding van de DDR-atleten in de jaren 80. Op een wedstrijd van onze nationale discustrots Philip Milanov in Herentals ziet hij waarom discuswerpers beter gooien in kleine atletiekstadions. Maarten test bij professor Matthieu Lenoir in Gent het belang en de moeilijkheid van de ingenieuze aanloop van een discuswerper. Hij ontdekt welk geheim er binnenin een discus zit en trekt grote ogen op een training van de gedoodverfde toekomstige wereldrecordhouder, de Zweedse reus Daniel Ståhl.
21:05
Sicily: The Wonder of the Mediterranean

Tweedelige Britse documentaire (2017) Michael Scott zet zijn reis door de geschiedenis van Sicilië verder en komt aan in het tijdperk van de Arabieren en de Normandiërs. Tijdens deze periodes was er sprake van een grote religieuze en culturele tolerantie. Een duistere periode breekt aan bij het begin van de Spaanse inquisitie, maar dat betekent ook meteen het begin van moderne tijden, die eindigt met de eenwording van Italië en de opkomst van de maffia. Ook nu nog staat Sicilië voor grote uitdagingen, waaronder niet in het minst de migratiecrisis. Al zal het Siciliaanse antwoord op die kwestie veel Noord-Europeanen ongetwijfeld verrassen.
22:05
God woont in Berchem

Documentairereeks (2018) "Sint Hubertus Sint Willibrordus." Deze week: de parochies Sint Hubertus en Sint Willibrordus, de oudste kerkgemeenschap van Berchem. Komen o.m. aan het woord: priester Jacky Caroen, priester op rust Carl Van Tichelen, de zusters Adrienne en Gaby, en de Poolse parochiaan Kostek.
22:55
Land of the Free

Deens-Fins-Amerikaanse documentaire (2017) van Camilla Magid Regisseur Camilla Magid volgt in South Central twee jaar lang drie personen die proberen te overleven. Voormalig bendelid Brian heeft zijn hele volwassen leven achter de tralies doorgebracht en probeert zich na zijn vrijlating aan te passen aan een voor hem onbekende wereld. Tiener Juan laat zijn dochtertje in de steek om zich bij een bende aan te sluiten. Een beslissing waar hij spijt van krijgt wanneer hij in de cel belandt. De zevenjarige Gianni zit gevangen in zijn eigen huis. Hij kan niet buiten spelen, want daar zijn de bendes constant op zoek naar nieuwe leden.
23:55
Canvaslus

Doorlopende herhaling