Tv gids - Canvas Eergisteren

Eergisteren
2018-01-15
Gisteren
2018-01-16
Vandaag
2018-01-17
Morgen
2018-01-18
Overmorgen
2018-01-19
Zaterdag
2018-01-20
Zondag
2018-01-21
09:00
Winterbeelden

Selectie van panoramische filmbeelden
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be.
18:05
Sicily: The Wonder of the Mediterranean

Tweedelige Britse documentaire (2017) Historicus Michael Scott begint zijn reis door Sicilië bij de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Voor de oude Grieken was Sicilië een gevaarlijke en onvoorspelbare plek, maar toch zetten ze 3000 jaar geleden voet aan wal aan de oostkust van het eiland en algauw vormde het bloeiende Sicilië een bedreiging voor Athene. Vanaf toen begon een lange geschiedenis, eerst onder de Romeinen en de Barbaren. Later was het deel van het Oost-Romeinse Rijk. Hoe hebben al deze veroveraars het eiland zijn huidige vorm gegeven en welke lessen hebben de Sicilianen getrokken uit hun turbulente verleden?
19:05
Ireland with Simon Reeve

Tweedelige Britse documentaire (2015) Simon Reeve begint het tweede deel van zijn reis aan de Giant's Causeway, een rotsformatie aan de noordoostkust van Noord-Ierland. Daarna brengt hij een bezoek aan een zeewierkwekerij op Rathlin Island en de Dark Hedges, de mooiste beukenlaan ter wereld en een van de filmlocaties van de populaire HBO-dramareeks 'Game of Thrones'.
20:00
Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Annelies Beck of Kathleen Cools
20:30
De afspraak

Actuamagazine, gepresenteerd door Bart Schols Dagelijks actuaprogramma waarin Bart Schols gasten ontvangt en op zijn eigen manier naar het nieuws van de dag en de actualiteit kijkt.
21:15
Wereldrecord

Reportagereeks met Maarten Vangramberen "Discuswerpen (Jürgen Schult)." 6 juni 1986. In Neubrandenburg verbetert de Oost-Duitser Jürgen Schult het wereldrecord discuswerpen met meer dan 2 meter. Zijn gigantische worp van 74,08 meter is het oudste nog staande wereldrecord bij de mannen. Maarten verdiept zich in de baanbrekende, maar dubieuze begeleiding van de DDR-atleten in de jaren 80. Op een wedstrijd van onze nationale discustrots Philip Milanov in Herentals ziet hij waarom discuswerpers beter gooien in kleine atletiekstadions. Maarten test bij professor Matthieu Lenoir in Gent het belang en de moeilijkheid van de ingenieuze aanloop van een discuswerper. Hij ontdekt welk geheim er binnenin een discus zit en trekt grote ogen op een training van de gedoodverfde toekomstige wereldrecordhouder, de Zweedse reus Daniel Ståhl.
22:05
Histories: de slag om Leuven

Historische documentaire (2002) van Paul Theunissen en Dirk Baert uit de reeks 'Histories' Aflevering uit het tweeluik 'De taal is gans het volk', waarin de belangrijkste verwikkelingen de revue passeren die tot de splitsing van de Katholieke Universiteit van Leuven hebben geleid. De Franstalige boegbeelden van toen - radicale voorstanders van één ondeelbare universiteit - vertellen over hun grieven, strijdplannen en geheime agenda's. Hoe verfranst was Leuven in de jaren zestig? Hoe reageerde de Franssprekende elite op de steeds luider klinkende kreet 'Walen Buiten'? En was de inplanting van de KUL-UCL in de driehoek Leuven-Brussel-Waver een moord op Vlaams Brabant zoals De Standaard blokletterde?
22:45
Winteruur

Magazine met Wim Helsen Gast: Lieve Blancquaert.
22:55
24 Hours in Police Custody

Britse realityreeks "The lethal weapon." Een man is op de vlucht voor Operatie Bosun, de gespecialiseerde eenheid van de politie van Bedfordshire die de gewapende criminaliteit wil aanpakken. De jacht op illegale wapens is een prioritaire opdracht voor de ordediensten. In zes maanden tijd zijn al tientallen gewapende misdaden geregistreerd en 23 wapens in beslag genomen. Wanneer de op de vlucht geslagen man gelokaliseerd wordt, wordt er meteen bijstand gevraagd.
23:45
Canvaslus

Doorlopende herhaling