Tv gids - Canvas Morgen

Eergisteren
2018-05-18
Gisteren
2018-05-19
Vandaag
2018-05-20
Morgen
2018-05-21
Overmorgen
2018-05-22
Woensdag
2018-05-23
Donderdag
2018-05-24
09:00
Lentebeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen "Winterbeelden."
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be.
19:00
Civilisations

Britse documentairereeks (2018) "God and art." Professor Mary Beard pluist het controversiële thema religie in de kunst uit. Kunst en religie zijn al duizenden jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om haar onderzoek ten gronde te voeren, trekt ze o.m. naar de tempel van Angkor Wat en naar Venetië, naar de boeddhistische grotten in Ajanta en naar de Blauwe Moskee in Istanbul. Daarbij stuit ze op één grote gemeenschappelijke deler van alle religieuze kunst: het goddelijke afbeelden is balanceren op een slappe koord tussen verering en blasfemie. Religieuze kunst werd dan ook vaak het slachtoffer van beeldenstormen en andere vernielingen. Maar die waren telkens weer een bron van nieuwe creativiteit.
20:00
Het journaal

Kort nieuwsoverzicht
20:10
Terzake docu

Duidingsmagazine, met aangekochte reportages "Welkom in de wereld van de verticale landbouw." Nederlandse reportage (2017) van Geert Rozinga uit de reeks 'Tegenlicht' over voedselflats en stadslandbouw als alternatief voor ons inefficiënte voedselsysteem. We zijn vandaag met 7 miljard mensen op de wereld en in 2040 komen er daar naar schatting nog eens twee miljard bij. Allemaal monden die moeten gevoed worden. Maar onze huidige voedselproductie zal niet meer volstaan en is bovendien een aanslag op de natuur. Het voedsel legt veel te veel kilometers af, het vervuilt ons milieu, het gebruikt te veel van het schaarse water en wordt dan bovendien nog 's massaal verspild. En vooral in de grootsteden dreigt een tekort. Maar net daar ligt ook de mogelijke oplossing.
21:05
Belpop

Muziekdocumentairereeks (2018) "Flip Kowlier." Van kindsbeen af heeft Flip Kowlier de muzikale microbe te pakken. Met het geld van zijn eerste communie kocht hij een keyboard, hij drumde bij de plaatselijke Izegemse fanfare en op zijn 16de leerde hij bas spelen. Hij verwierf bekendheid als frontman van 't Hof van Commerce, dat hiphop in het West-Vlaams brengt, maar ook met zijn solo-repertoire en recentste project Ertebrekers bewijst Kowlier een enorm veelzijdig artiest te zijn die alle genres aankan. Hij is een begenadigd songschrijver. Zijn teksten zijn vaak autobiografisch en vertellen wat er in de diepe donkerte van zijn ziel omgaat.
22:00
Extra Time

Voetbaltalkshow met Frank Raes en Filip Joos Met een terugblik op de 10de (en laatste) speeldag van de play-offs.
23:00
Life and Death Row

Documentairereeks over de doodstraf in de VS "In Cold Blood/John Ramirez." Voormalige marinier en ter dood veroordeelde gevangene John Henry Ramirez heeft nog zeven dagen te leven. Maar wanneer hij zijn zoon ontmoet, die hij heeft verwekt toen hij op de vlucht was voor de politie, vindt hij zijn wil om te leven terug. De kans dat hij zijn executie nog kan uitstellen, is echter klein. We maken ook kennis met de zonen van zijn slachtoffer, die hun vader verloren toen ze zo oud waren als de zoon van Ramirez nu.
23:55
Canvaslus

Doorlopende herhaling