Tv gids - Canvas Vandaag

Eergisteren
2017-09-22
Gisteren
2017-09-23
Vandaag
2017-09-24
Morgen
2017-09-25
Overmorgen
2017-09-26
Woensdag
2017-09-27
Donderdag
2017-09-28
11:00
Sporza: WK Wielrennen

Liveverslag van het WK Wielrennen op de weg in Bergen (Noorwegen) Wegrit elite mannen (277 km). Vanaf 13.30 gaat het verslag verder in 'Sporza op zondag' op Eén. Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer. Interviews: Renaat Schotte. Karl Vannieuwkerke ontvangt voor de koers zijn gasten in de buurt van de aankomst.
13:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be.
14:50
Sporza: EK Volleybal

Verslag "België - Servië."
16:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be.
18:00
Alleen Elvis blijft bestaan

Live talkshow met Thomas Vanderveken "Ilja Leonard Pfeijffer." Thomas Vanderveken zet zijn deuren open voor een van de meest eigenzinnige stemmen in de Nederlandse letteren: dichter, romanschrijver, columnist, opiniemaker en criticus Ilja Leonard Pfeijffer. Een man die de wereld herschept in woorden en de polemiek niet schuwt. Hij schrijft altijd over dingen die er toe doen. Op die manier kiest hij ook zijn fragmenten: nooit gratuit, want zijn omgeving raakt hem. Zijn keuze voor de documentaire 'Fuocoammare' illustreert perfect hoe betrokken hij zich voelt bij de vele vluchtelingen die letterlijk aanspoelen op het Europese continent.
19:30
Vranckx

Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx "Wat doet Aung San Suu Kyi?." Britse documentaire (2017) over het leiderschap van Aung San Suu Kyi in Myanmar. Bijna twee jaar geleden won Aung San Suu Kyi de historische verkiezingen in Myanmar. Tijdens haar campagne beloofde de Nobelprijswinnares nieuwe politieke vrijheid en een einde aan de burgeroorlogen. Heeft zij het echt voor het zeggen of hebben de generaals nog altijd de touwtjes in handen?
20:00
Terzake Extra - Verkiezingen Duitsland

Actuamagazine met achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag Speciale uitzending n.a.v. de Bondsdagverkiezingen in Duitsland.
20:35
Wanderlust

Interviewreeks waarin filosofe Alicja Gescinska praat met spraakmakende personen "Nelofer Pazira." Nelofer Pazira is een Afghaanse journaliste en filmmaker. Ze heeft aan den lijve ondervonden hoe je als vluchteling niet enkel je fysieke plek verliest, maar ook je identiteit. In haar werk zit altijd een link naar haar thuisland Afghanistan en naar haar persoonlijke ervaringen.
21:25
Ancient Egypt: Life and Death in the Valley of the Kings

Britse documentaire "Death." In het tweede deel maken we kennis met een bijzondere wereld: het Oude Egyptische leven na de dood. Voor de Oude Egyptenaren was het leven niet meer dan een generale repetitie voor een perfect leven na de dood. Dr. Joann Fletcher bezoekt enkele zeldzame graftombes vol schatten en spectaculaire mummies, om zo te achterhalen waarom Egyptenaren een fortuin uitgaven aan hun voorbereiding op de dood.
22:25
Allah in Europa

Documentaire. "Bosnië - Hongarije." De islam is in Bosnië de grootste godsdienst. Jan trekt naar de bedevaart van Ajvatovica, het grootste religieuze evenement van moslims in Europa. Daar krijgt hij ook zicht op de structuur achter de religie: de Bosnische islam is traditioneel en hiërarchisch gestuurd, maar tegelijk ook heel gemoedelijk. Op zijn laatste avond in het land verbroedert Jan met de inwoners van Sarajevo tijdens de iftarmaaltijd, die tijdens de ramadan iedere avond na zonsondergang de verschillende religies in de stad bij elkaar brengt. Van Bosnië trekt Jan verder naar Hongarije, een land dat bekendstaat om zijn moeilijke omgang met moslims. De islamitische gemeenschap is er veel kleiner, maar de weinige moslims zijn er wel veel strikter in de leer. En de Arabische invloed is er nooit ver weg.
23:10
L'étranger

¿Belgisch-Senegalese documentaire over de trainer en spelers van voetbalclub BX Brussels Moussa is een pas geïmmigreerde Senegalese voetbalcoach bij BX Brussels, het sociaal-sportief project van Vincent Kompany. Hij is niet alleen hun coach op het veld, maar ook in de kleedkamer. Sommige van deze jongeren zijn gelabeld als 'onhandelbaar', ze hebben een precaire thuissituatie en de meesten kunnen amper voetballen. Soms is er wel talent, maar ontbreekt er discipline of motivatie. Verliescijfers van 0-8 of meer zijn geen uitzondering. Een voetbalseizoen lang volgen we Moussa en de jongeren op en naast het veld. Langs winst en verlies, respect en cultuurverschillen, sportiviteit, ruzie en vriendschap. Slaagt Moussa erin om de groep bij elkaar te houden en resultaten te behalen? Of nemen de problemen de bovenhand? (Dalton, 2016)