Tv gids - Canvas Vandaag

Eergisteren
2018-05-18
Gisteren
2018-05-19
Vandaag
2018-05-20
Morgen
2018-05-21
Overmorgen
2018-05-22
Woensdag
2018-05-23
Donderdag
2018-05-24
19:30
Vranckx

Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx "Puerta sin colores." Reportage (2018) van 'Nomaden' Marianne Cap en Roel Nollet over Venezuela, een land in crisis, aan de vooravond van de verkiezingen. Toen de eerste protesten tegen het regime uitbraken in Venezuela, werkte Marianne Cap in een tehuis voor jongens met een moeilijke thuissituatie. Samen met collega Irislis A Cova en reportagemaker Roel Nollet gaat ze vier jaar later op zoek naar de jongens van toen.
20:00
Het journaal

Kort nieuwsoverzicht
20:15
Expedition volcano

Britse documentaire (2017) Het team waagt zich tot bij de weinig onderzochte en tegelijk bijzonder actieve Nyamuragira in Democratische Republiek Congo. De vulkaan barst om de paar jaar uit. Bij die uitbarstingen komen gigantische giftige aswolken vrij en die leiden onherroepelijk tot de totale vernietiging van gewassen en de dood van kuddes vee in de streek rondom. Het team zal proberen om een volgende uitbarsting te voorspellen. De berg is omgeven door bossen en die bieden bescherming tegen militante groepen, maar toch hebben de wetenschappers maar een paar uur om de nodige vaststellingen te doen. Daarna onderzoeken ze de streek rondom de vulkaan, een gevaarlijk landschap vol kraters van vroegere uitbarstingen.
21:05
Civilisations

Britse documentairereeks (2018) "God and art." Professor Mary Beard pluist het controversiële thema religie in de kunst uit. Kunst en religie zijn al duizenden jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om haar onderzoek ten gronde te voeren, trekt ze o.m. naar de tempel van Angkor Wat en naar Venetië, naar de boeddhistische grotten in Ajanta en naar de Blauwe Moskee in Istanbul. Daarbij stuit ze op één grote gemeenschappelijke deler van alle religieuze kunst: het goddelijke afbeelden is balanceren op een slappe koord tussen verering en blasfemie. Religieuze kunst werd dan ook vaak het slachtoffer van beeldenstormen en andere vernielingen. Maar die waren telkens weer een bron van nieuwe creativiteit.
22:00
The Rebel Surgeon

Zweeds-Noorse documentaire (2017) van Erik Gandini De Zweedse dokter Erichsen is de bureaucratie in zijn land meer dan beu en verhuist naar Ehtiopië, waar hij met beperkte middelen een veldhospitaal opstart. In het land zijn er amper drie dokters per 100.000 inwoners en er is bijna geen materiaal voorhanden. Samen met zijn vrouw Sennait moet dokter Erichsen gebruikmaken van materiaal uit de supermarkt en de doe-het-zelfzaak om zijn patiënten te kunnen opereren. Wanneer het koppel gevraagd wordt om de balans op te maken van hun leven, valt die niet in het voordeel uit van het rijke en materialistische Zweden.
22:55
Bad Hunter

Belgisch-Iraakse kortfilm (2013) In het Koerdische berglandschap ziet jager Bahoz de verkrachting van een jong meisje, Nisrin. Bahoz verjaagt de verkrachter en probeert Nisrin te helpen, zodat haar familie niets zou merken. Haar eer staat immers op het spel. Bahoz en Nisrin nemen afscheid, maar later op de dag daagt het meisje op met haar vader en twee ooms in haar kielzog. Om hem te bedanken, denkt Bahoz .
23:10
Canvaslus

Doorlopende herhaling