Tv gids - Eén Morgen

Eergisteren
2018-03-15
Gisteren
2018-03-16
Vandaag
2018-03-17
Morgen
2018-03-18
Overmorgen
2018-03-19
Dinsdag
2018-03-20
Woensdag
2018-03-21
09:00
Winterbeelden

Selectie van panoramische filmbeelden
10:00
R.K. eredienst

Rechtstreekse uitzending van de rooms-katholieke eredienst De eucharistieviering van de vijfde zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de kerk Sint-Jozef uit Evere. Het thema van de viering is 'Als de graankorrel sterft, brengt hij vele vruchten voort'. Voorganger is pastor Gino Mattheeuws. Cantor Elke Schouwaerts leidt de samenzang met de gemeenschap. Op het orgel speelt An Faems.
11:00
De zevende dag

Actualiteitenmagazine
13:00
Het journaal

Nieuws en sport
13:25
Het weer

Het weerbericht
13:30
Half uur natuur

Britse natuurdocumentairereeks (2017) "Incredible shells." David Attenborough onderzoekt twee mysteries van de evolutie: de schaal van het ei en het schild van de schildpad. Een struisvogelei is zo sterk dat een mens erop kan gaan staan zonder dat het breekt. Hoe geraakt het kuiken dan in 's hemelsnaam uit die versterkte burcht? De evolutie van het schild van de schildpad was lange tijd een groot mysterie. Bovendien biedt het schild veel meer dan bescherming aan het dier.
13:55
Het Turnhouts vennengebied

Natuurdocumentaire (2017) van Frans Verhoeven. Met oog voor detail wisselt Kempenaar Frans Verhoeven macrobeelden van de bijzondere natuur af met weidse landschapsbeelden. Maar ook het culturele erfgoed en de toeristische mogelijkheden komen aan bod.
14:50
Poirot

Brits-Amerikaanse misdaadserie "Three Act Tragedy." Poirot reist naar Cornwall voor een feestje op het landgoed van de beroemde acteur sir Charles Cartwright. De plaatselijke predikant is ook aanwezig, maar wanneer hij van een cocktail drinkt, valt hij dood neer. Omdat er geen gif in het glas wordt aangetroffen, lijkt moord uitgesloten. Tot enkele weken later een andere gast in gelijkaardige omstandigheden overlijdt.
16:20
Dieren in nesten

Reportagereeks met Chris Dusauchoit Heidi neemt vandaag de praktijk van een collega over en krijgt al onmiddellijk te maken met de kwaaie kater Willy. Dierenarts Paul gaat op bezoek in een dierenasiel. Zijn collega Johan behandelt een hond met een oorhematoom. De politie van Grobbendonk heeft Sil van het Natuurhulpcentrum opgebeld om een ree uit een tuin te bevrijden. In de Zoo van Antwerpen heeft een blauwtongskink een ettergezwel in de hals.
16:39
Clips

Clips
17:05
That Shouldn't Fly

Amerikaanse natuurdocumentaire (2011) Vliegen lijkt heel gewoon, maar wat als je een zoogdier bent? Wetenschappers nemen ons mee naar Langkawi Island in Maleisië om er dieren te ontmoeten die over veel vliegtalent moeten beschikken om te overleven. Hoe controleren dieren die zweefvliegen bijvoorbeeld hun koers, snelheid en stabiliteit?
18:00
Het journaal

Nieuws en sport
18:10
Dagelijkse kost weekend

Culinair magazine met Jeroen Meus' beste recepten van afgelopen week
19:00
Het Journaal - Sportweekend

Nieuws en sport Met in 'Sportweekend' o.a. Voetbal: een terugblik op de bekerfinale. Wielrennen: een verslag van de GP Dénain en een reportage in de marge van Milaan-Sanremo.
19:55
Het weer

Het weerbericht
20:00
Drukte in de dierentuin

Nederlandse realityreeks De camera volgt het personeel bij de meest uiteenlopende werkzaamheden in de dierentuin en alles wat daar omheen gebeurt.
20:30
Taboe

Humaninterestreeks met Philippe Geubels over hedendaagse taboes "Compilatie." Philippe Geubels gaat op zoek naar de grenzen van zijn humor en lacht met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen.
21:30
Gevoel voor tumor

Tragikomische serie (2018) "Slecht nieuws." Tristan Devriendt heeft de voorbije zes jaar zijn studies geneeskunde pragmatisch opgesplitst in theorie aan de toog en de praktijk anatomie onder de lakens. Maar nu is de speeltijd gedaan. Tegenwoordig klopt hij lange dagen tijdens zijn stage op de dienst neurochirurgie. Tristan heeft maar één doel: een van de slechts twee beschikbare plaatsen als assistent-neurochirurgie veroveren. Tristan zet alles op alles. Zijn ster lijkt te rijzen wanneer hij tijdens een operatie positief opvalt in het bijzijn van de briljante topchirurg Mercier. Tot er diezelfde dag bij hem kanker wordt ontdekt.
22:25
Het journaal

Nieuws en sport
22:39
Keno

Keno
22:40
Het weer

Het weerbericht
22:45
In Rome

Tweedelige reisreportagereeks van de BBC waarin kunstcriticus Andrew Graham-Dixon en chef-kok Giorgio Locatelli op verkenning gaan door Rome en zijn omgeving. "When in Rome." Om Rome echt te kunnen begrijpen, moet je haar bevolking doorgronden. Andrew en Giorgio verkennen samen de iconische hoofdstad van Italië, op zoek naar de gewone Romeinen die hun stempel hebben gedrukt op de lokale cultuur en gastronomie. Ze bewonderen de Trevifontein, bezoeken enkele bijzondere buurten en genieten van heerlijke eenvoudige Romeinse gerechten. Giorgio laat Andrew zien hoe hij de enige echte spaghetti carbonara moet maken en Andrew neemt Giorgio dan weer mee op een culturele ontdekkingstocht door de bakermat van La Dolce Vita.
23:45
De zevende dag

Actualiteitenmagazine
01:45
Journaallus

Doorlopende herhalingen