Tv gids - Nederland2 Zaterdag

Eergisteren
2018-04-23
Gisteren
2018-04-24
Vandaag
2018-04-25
Morgen
2018-04-26
Overmorgen
2018-04-27
Zaterdag
2018-04-28
Zondag
2018-04-29
07:45
Blauw Bloed

Royaltymagazine
08:30
Vroege Vogels

Natuurmagazine De Brabantse Wal is een wonderlijk stukje Nederland op de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland. Met aan de ene kant een van de vogelrijkste zoetwatermoerassen van West-Europa, het Markiezaat. Met de lepelaar als koning van het bal. En aan de andere kant bos, heide, een echt spechten-eldorado, boommarters, vossen en het oudste bosreservaat van Nederland. Tegelijkertijd wordt er op weinig plekken in de natuur meer (drugs)afval gedumpt dan in dit natuurgebied. Tijdens de opnames stuit Menno bij toeval op iets explosiefs.
09:15
Onze man in Teheran

Documentairereeks waarin Thomas Erdbrink de Iraanse samenleving verkent
10:05
Hier zijn de Van Rossems

Cultureel magazine "Eindhoven." Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein buiten het centrum, waar nu tal van innovatieve bedrijven zijn gevestigd. In het stadshart hebben de Witte Dame en de Bruine Heer een nieuwe bestemming gekregen. Eindhoven was met DAF ook het Nederlandse centrum van de auto-industrie. Een museum doet die tijd herleven en de Van Rossems tuffen zelfs nog even rond in een originele DAF Variomatic. Ooit was Eindhoven ook het centrum van de tabaksindustrie en heeft daaraan het Van Abbemuseum te danken, opgericht door de tabaksbaron Henri van Abbe. Dit alles en veel meer maakt Eindhoven een fascinerende stad, zoals Maarten met instemming van de anderen vaststelt.
10:50
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Kenia/Nairobi." Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
11:25
Kasboekje van Nederland

Reportagereeks "Sparen voor later." Tijdens je werkend leven spaar je voor je pensioen. En omdat we steeds ouder worden, zorgen steeds meer mensen zelf voor een aanvulling op hun AOW en pensioen. Maar hoeveel hebben we eigenlijk nodig?
11:55
Verlossing in Varanasi

Documentairereeks over hindoeïstische doodsrituelen in de Indiase stad Varanasi Narsingh gaat op audiëntie bij Dom Raja, de ongekroonde koning van de Burning Ghat en de poortwachter van Nirvana. En hij bezoekt het sterfhotel Ganga Labh Bhavan, waar de gasten hun laatste dagen doorbrengen en volgt een familie tijdens een rituele verbranding aan de oevers van de Ganges.
12:25
NieuwLicht

Discussieprogramma "Oostvaardersplassen: Hoort lijden van dieren bij de natuur, of moeten we beter v." Een christelijke community op Facebook buigt zich een week lang over de actualiteit. Haar inbreng vormt de basis voor een debat dat eerst op Facebook en later op televisie te zien is.
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
2 voor 12

Quiz Twee duo's nemen het tegen elkaar op in twaalf vragen.
13:55
Gorts Wijnkwartier

Magazine waarin wijnboer Ilja Gort vragen over wijn van een antwoord voorziet Met een bouquet van anekdotische geschiedenisverhalen, nuttige informatie en het Franse joie de vivre-gevoel maakt wijnboer Ilja Gort de kijkers wegwijs in de wereld van de wijn.
14:20
Podium Witteman

Muziekmagazine Paul Witteman ontvangt de winnaars van het Prinses Christina Concours. De jonge winnaars laten nog een keer hun finalestuk horen.
15:30
Fryslân DOK

Reportagereeks "De Joodse Bruiloft (2/4)." De Joodse Barend Boers en Mimi Dwinger vluchten in 1942 dwars door bezet Europa, naar de vrijheid. Talloze malen zitten ze gevangen, maar ze overleven de oorlog. Yvette, André en Marion, hun kinderen die weinig wisten over deze levensgevaarlijke episode, reconstrueren het vluchtverhaal van hun ouders. In Nederland, Frankrijk en Spanje ervaren ze de reikwijdte van de moed van hun ouders en de impact die dat op hun eigen leven heeft gehad. Programmamaker Annet Huisman maakte van deze indrukwekkende reis een vierdelige documentaire.
16:05
De Eilanden

Natuurmagazine rond de Waddeneilanden "Vlieland." Schrijver en presentator Midas Dekkers brengt een bezoek aan het zomerse Vlieland. Vroeger een dor en arm eiland, maar tegenwoordig lopen de prijzen er, net als de temperatuur, aardig op. Vliebiza volgens de een, het Capri van het noorden volgens de ander. De enige bakker mag dan zoete broodjes bakken, blij is ze niet met deze evolutie. Ook de schilderes en oud-professor maken zich zorgen. Wat als de rustige plekjes en de kennis van de eigen eilandgeschiedenis verdwijnen? Maar wordt de oververhitting ondraaglijk en breekt er ooit echt brand uit, dan staan de vrijwilligers van de brandweer gelukkig klaar.
17:00
NOS Journaal

Nieuws
17:10
De Nieuwe Maan

Talkshow met aandacht voor de moslimgemeenschap
17:50
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Marian Kampen en Remco van Oosten hebben in Delft een pittige verbouwing achter de rug om van een uitgewoond studentenhuis een fijn woonhuis te maken. Na bijna twee jaar druk bezig te zijn geweest, lukt het ze niet meer om de puntjes op de i te zetten in de woonkamer. Daarom hebben ze nu de hulp ingeschakeld van interieurstylist Debby Puttiger, die voor meer gezelligheid en warmte in de woonkamer gaat zorgen. Culinair expert Alain Caron bezoekt in de Gelderse Vallei de biologische boerderij van de familie Van de Voort. Deze familie beheert al sinds 1600 een prachtig boerenbedrijf, waar tegenwoordig ruim 90 Jersey koeien rondlopen. Deze melkkoeien zijn bijna het hele jaar buiten en eten daar een gevarieerd menu van onbespoten grassen en kruiden. Ze hebben geen antibiotica nodig en leven een lang, gezond leven. Hun melk wordt op de boerderij verwerkt tot mooie kazen met een natuurkorst.
18:25
Ik mis je

Reportagereeks waarin overleden mensen worden geportretteerd Presentatoren Arjan Lock en Hella van der Wijst praten op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Wat is er gebeurd? Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op?
19:00
Nederland Zingt

Koor- en samenzang "Special." Waar denk jij aan bij 'koninklijke liederen'? Het Wilhelmus wellicht? Een prachtig lied natuurlijk, dat vaak met veel trots wordt gezongen. Maar in deze uitzending zingen we speciaal koninklijke liederen voor onze Koning Jezus. Wat Hij voor ons heeft gedaan, daar kan geen andere koning aan tippen. Wat een voorrecht dat wij samen voor Hem mogen zingen. Met trots en dankbaarheid in onze harten. Alle lof aan Hem.
19:30
Blauw Bloed

Royaltymagazine
20:15
Detectives: Line of Duty

Britse thrillerserie Detective Roz Huntley maakt deel uit van een gevaarlijke operatie om een seriemoordenaar bij de kraag te vatten. Ze verwacht een fikse promotie als beloning, maar dan geeft Tim Ifield, een van haar oversten, haar aan bij de anticorruptie-eenheid AC-12 omdat hij vermoedt dat de wet tijdens de operatie met de voeten getreden wordt. Roz is niet van plan om haar operatie uit handen te geven en zet alles op alles om de moordenaar te vatten en intussen haar carrière intact te houden.
21:20
Andere Tijden

Historisch reportagemagazine "Ik wil weten wie je bent (1/2)." Vier medewerkers van het kleinste landmachtonderdeel Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) combineren archeologie, antropologie en militaire geschiedenis om tot een positieve identificatie te komen. Met moderne forensische methoden zoals DNA- en isotopenonderzoek (herkomstonderzoek) lukt het steeds vaker stoffelijke resten van vermiste militairen te identificeren. Majoor Geert Jonker: 'Ik zie het als een erezaak. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is. Nog altijd geven wij kinderen hun vader terug'. Aan boord van een Wellington-bommenwerper in het IJsselmeer bevinden zich nog resten van drie vliegers. In Londen vertelt staartschutter Harry Irons (DFC) over bombardementsvluchten. In het Britse Runnymede staat een monument met 26.000 namen van vermiste Britse vliegers. Vier Engelse vliegeniers worden in Wapenveld ter aarde besteld.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:40
Exportbaby

Dramaserie Hanna staat voor een afschuwelijk dilemma: wat doe je met de waarheid als die alles wat je lief is kapot kan maken? Wat kan ze tegen Zawadi zeggen als zelfs haar naam gestolen blijkt te zijn? Zawadi is echter achter de waarheid gekomen en dat is meer dan een pubermeisje aankan. In hun wanhoop zien Hanna en Paul niet hoe hun dochter ten onder dreigt te gaan. Totdat Zawadi haar ouders confronteert en antwoorden eist.
23:35
Detectives: The Secret

Britse dramaserie Colin ziet Matthews dood als Gods finale straf voor zijn zonden en hij denkt dat hij genoeg geboet heeft. Maar dan verliest hij al zijn geld in een financiële zwendel en ook zijn tweede vrouw dreigt hem te verlaten. Colin bekent alles aan de kerk en de politie, alsook de moorden op Trevor en Lesley 18 jaar geleden. Colin vliegt in de cel en Hazel wordt gearresteerd, ondervraagd en in beschuldiging gesteld. Maar wanneer Hazel onschuldig pleit, stemt Colin ermee in om te verschijnen als kroongetuige. Hij is vastberaden om Hazel mee te sleuren in zijn val.
00:20
Nachtzoen

Talkshow "Cigdem Yuksel." Topfotograaf Cigdem Yuksel reist de wereld rond en ontmoet veel gevluchte kinderen. Vannacht deelt ze een indringende droom die haar niet loslaat.
00:35
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:10
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:45
Tekst TV

Informatie van teletekst