Tv gids - Nederland2 Vrijdag

Eergisteren
2018-07-15
Gisteren
2018-07-16
Vandaag
2018-07-17
Morgen
2018-07-18
Overmorgen
2018-07-19
Vrijdag
2018-07-20
Zaterdag
2018-07-21
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:25
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:40
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:20
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:40
NOS Journaal

Nieuws
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens

Wetenschappelijk magazine. "Voortplanting." In deze aflevering praat Paul Witteman over de ontwikkelingen op het gebied van de voortplanting. Een op de 5.000 vrouwen wordt geboren zonder vagina en baarmoeder. Sinds kort is er voor deze vrouwen een kunstvagina beschikbaar die als echt aanvoelt. Inmiddels zijn ook de eerste kinderen geboren na een baarmoedertransplantatie. Paul praat erover met medisch bioloog Sjoerd Repping en met Kylie Boekelman, zelf geboren zonder vagina en baarmoeder.
09:45
Close Up: Marlene Dietrich - Twilight of an Angel

Franse documentaire (2012) van Dominique Leeb In haar laatste jaren leidde actrice, zangeres en icoon Marlene Dietrich een extreem teruggetrokken bestaan in haar Parijse appartement. Toen zij eenmaal niet meer in staat was als perfecte versie van zichzelf op het podium of voor de camera's te verschijnen, koos ze voor volledige onzichtbaarheid. Ondertussen verloor ze haar belangstelling voor de wereld echter niet: via telefoon, brieven en kranten hield ze een vinger aan de pols van de actualiteit.
10:45
Zomaar Een Gast

Informatief programma. Interviewer: Evi Hanssen op het Forte Festival.
11:15
Het Familiediner

Realityreeks. Twee broers op leeftijd zijn elkaars beste vrienden en klaren samen elke klus. Een ogenschijnlijk klein misverstand over de afwerking van een raam zorgt ervoor dat er geen enkel contact meer is. Wordt dit voor presentator Bert van Leeuwen een zware klus of slaat hij de spijker op zijn kop? En de roerige geschiedenis van de zussen Tamara en Linda begon nadat hun moeder overleed aan de gevolgen van longkanker. Toen barstte de hel los. Pijnlijke opmerkingen bij de crematie en een ruzie op Facebook laten diepe sporen na. Lukt het om deze breuk te herstellen?
12:05
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In Oost-Europa en Noord-Afrika is het een populaire zoetigheid: baklava. Laagjes deeg, gevuld met nootjes en kruiden worden gebakken en daarna gedrenkt in siroop. Ahmed Can is directeur van een patisserie en café in Amsterdam, waar echte baklava wordt gemaakt. Culinair schrijver Nadia Zerouali mag meehelpen en maakt natuurlijk een heerlijk gerecht met de baklava. In Harskamp op de Veluwe bevindt zich een botanische tuin, waar ook nog eens veel dieren leven. Deze Passiflorahoeve is het thuis van Piet Moerman. Piet is oorspronkelijk loodgieter maar komt in een diep dal terecht. Zijn weg daaruit vindt hij door zijn passie voor planten en dieren te combineren met het helpen van mensen. Ieder jaar laat hij nu tienduizenden bezoekers genieten van de passiebloemen, fuchsia's, vlinders en nog veel meer.
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:20
Kunstuur

Kunstmagazine "VKBK Prijs." Portretten van de vijf kandidaten die genomineerd zijn voor de 11e editie van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Aansluitend zal de winnaar door juryvoorzitter Jet Bussemaker bekendgemaakt worden.
14:00
NOS Journaal

Nieuws
14:15
Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Documentairereeks De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We volgen het team van Francine bij het bedenken en ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want het is een competitie met nog drie andere internationale architectenbureau's. Ondertussen filmen we Francine bij haar andere activiteiten. Ze gaat naar Rome met een handelsdelegatie van topondernemers, als onderdeel van het staatsbezoek van ons koninklijk paar aan Italië. Ze geeft een masterclass aan de universiteit van Yale en ze heeft een afspraak met prinses Laurentien, met wie ze haar liefde voor bibliotheken deelt. Op de achtergrond is er steeds de vraag: gaat het lukken om de opdracht in Boston binnen te slepen of kiezen ze daar toch voor een andere architect?
15:00
NOS Journaal

Nieuws
15:15
Reünie: 21

Talkshow "Dronten." Het blijkt wel dat jongeren veel kunnen veranderen in een decennium. Mark, tien jaar geleden één van de pestkoppen van de klas, helpt nu als begeleider juist mensen met een achterstand verder. Het werk van Mark is een grote verrassing voor zijn klasgenoten van toen. En hij is niet de enige die van hulp zijn vak heeft gemaakt: Aniek werkt in de opvang van slachtoffers van huiselijk geweld.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
De Kunstdetective

Cultuurmagazine "Hitlers Paarden." Arthur Brand duikt in kunst van Adolf Hitler: twee bronzen paarden, gemaakt door Hitlers favoriete beeldhouwer Josef Thorak. Brand krijgt de beelden aangeboden in het illegale circuit, tegen een vraagprijs van maar liefst acht miljoen euro. De kunstdetective bijt zich vast in de zaak en onthult een illegale handel in nazikunst.
16:45
Klassiek viert de zomer

Cultuurmagazine.
17:00
NOS Journaal

Nieuws
17:15
De slimste mens

Quiz Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena.
18:05
Ondersteboven - Nederland in de jaren 60

Documentairereeks over de veranderingen die Nederland in de jaren 60 doormaakte "Er komen andere tijden." Een minister is niet langer 'excellentie' en arbeiders bezetten bedrijven. Teach-ins waarin gezagsdragers zich moeten verantwoorden worden massaal bezocht. Kortom: de macht van de autoriteiten is in de jaren 60 voorgoed afgebrokkeld. Althans, zo lijkt het. De vraag is: wat hebben de jaren 60 ons uiteindelijk opgeleverd?
19:00
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In Eemnes wonen Thomas en Mariska Benedict met hun samengestelde gezin in een boerderij uit 1703. Met respect voor de historie is de hele woning opgeknapt tot luxe woonhuis met een prachtige open nok. De balkenconstructie is in het hele huis goed te zien en geeft het huis een bijzondere uitstraling. En zoals het hoort bij een oude boerderij wordt de officiële voordeur van een boerderij maar één keer in het leven gebruikt. Culinair expert Alain Caron ontmoet in Amsterdam Camille Parthesius, die half Nederlands/half Frans is. Van haar Franse moeder en vooral haar Franse oma heeft ze de liefde voor eten en drinken meegekregen. Camille houdt ook erg van wijn, maar wil ook wel eens fris en dan graag iets anders dan cola, sinas of water.
19:35
Joanna Lumley's India

Britse reisreeks (2017) met actrice Joanna Lumley Joanna sluit haar avontuur in India af met een bezoek aan Rajasthan, Delhi en het bergachtige noordoosten van het land. Haar eindhalte is Kashmir, waar Joanna geboren werd. Ze kruipt even terug in haar verleden als model en neemt deel aan een fotoshoot, samen met Indische modellen. Als kers op de taart is er een ontmoeting met de dalai lama.
20:25
De slimste mens

Quiz Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena.
21:10
Professors op pad

Natuurmagazine "De Pelen."
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse
22:35
Klassiek viert de zomer

Cultuurmagazine Floris Kortie ontmoet slagwerker Niels Meliefste. De muziek van Steve Reich bracht hem van zijn geboortegrond Zeeland naar Senegal. Hij heeft alleen nog nooit Afrikaanse dans begeleid. Daar gaat verandering in komen. Niels Meliefste is een van de vaste leden van het toonaangevende Slagwerk Den Haag. De wortels van zijn muzikaliteit liggen echter bij de fanfare van het Zeeuwse dorpje waar hij opgroeide. Op het Koninklijk Conservatorium kwam hij in contact met het stuk Music for 18 musicians van Steve Reich, vol wisselende patronen die gebaseerd zijn op Afrikaanse ritmes. Die ritmes leidden Niels weer naar Senegal, waar hij heeft gestudeerd. Niels' grote wens is om Senegalese dansers te begeleiden op de sabar, de 'koninklijke trommel van Senegal'. Hiervoor krijgt hij les van sabar-grootmeester Ouzin Diop.
22:55
De vloer op

Improvisatieshow "Vriendendienst, Nieuw liefje, Verplichte diversiteit." 'Vriendendienst' met Stefan de Walle en Gijs Scholten van Aschat. Stefan heeft een verhouding met de vrouw van zijn beste vriend. Getuigt het nou juist wel of niet van vriendschap om hem dat te vertellen? 'Nieuw liefje' met Romana Vrede en Saskia Temmink. Misschien was het toch niet zo'n goed idee van Saskia om de nieuwe vriendin van haar man te ontmoeten. 'Verplichte diversiteit' met Yannick van de Velde en Achmed Akkabi. Yannick beklaagt zich bij goede vriend en mede-acteur Achmed dat hij als witte man geen filmrollen meer krijgt.
23:25
Bande de filles

Frans drama Het dagelijkse leven van de 16-jarige Marieme wordt op verschillende manieren beknot. Door de sociale controle in de wijk, door de wet van de jongens en door de onmogelijke situatie op school. Haar ontmoeting met drie vrijgevochten meisjes verandert alles. Zij dansen, vechten, praten luid en lachen om alles. Marieme wordt Vic en lid van de bende om haar jeugd volop te beleven.
01:10
Nachtzoen

Talkshow "Iris Hannema." Samen met je rugzak tien jaar lang de wereld rondreizen. Dat klinkt heldhaftig en dapper, en dat is het ook. Vannacht deelt Iris Hannema een van haar meest bijzondere avonturen.
01:25
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse
02:10
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse
02:45
Tekst TV

Informatie van teletekst