Tv gids - Nederland2 Dinsdag

Eergisteren
2018-01-18
Gisteren
2018-01-19
Vandaag
2018-01-20
Morgen
2018-01-21
Overmorgen
2018-01-22
Dinsdag
2018-01-23
Woensdag
2018-01-24
06:35
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
07:46
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:38
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Spoorloos

Realityreeks "Een traumatische ervaring." Isabel woont in Antwerpen, maar komt oorspronkelijk uit Bolivia. Pas op zevenjarige leeftijd werd zij geadopteerd door een Belgisch gezin. Het was een traumatische ervaring voor het jonge meisje en ze is haar vader, moeder, broers en zus nooit vergeten. Jetske reist naar Bolivia, met als enige aanknooppunt de achternaam van Isabel.
10:10
College Tour

Talkshow "Rob Bertholee." Rob Bertholee, hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, ziet vooral de cyberdreiging uit onder meer China en Rusland als de meest serieuze dreiging van dit moment. Dit jaar werd de Nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten aangenomen, de 'sleepwet', waarover een referendum gehouden zal worden.
11:00
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Oostenrijk: Arlbergbahn." Door wat ooit de langste spoortunnel van de wereld was, loopt de lijn van Innsbruck naar Bregenz in het westen van Oostenrijk. Sneeuw, bergen en mooie vergezichten op een adembenemende reis.
11:30
De wereld draait door

Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Vroeger moesten de trekschuiten die tussen Sneek en Easterwierrum voeren hier tol betalen. Nu wonen Karin Poiesz en Cees Hollander in dit voormalige Sneekse tolhuis uit 1661. Het pand heeft aan de buitenkant de uitstraling van vroeger behouden, vanbinnen is er flink verbouwd. En aangezien ze voor het eerst gingen samenwonen, was het een voorwaarde voor allebei om naast gezamenlijk ruimtes ook eigen kamers te hebben om te ontspannen en te werken. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd in de oven. Ze kiest voor penne-pasta voor dit gerecht en maakt daarbij een heerlijke saus met daarin een mix van schaal- en schelpdieren. Tot slot nog een salade van rettich erbij. Niet alleen snel, maar ook nog eens lekker.
12:57
Politieke partijen: DENK

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
Sportjournaal

Het belangrijkste sportnieuws van vandaag Aandacht voor het actuele sportnieuws.
13:20
Radar

Consumentenmagazine 'Radar' stelt consumentenproblemen aan de kaak en probeert bedrijven en instanties te bewegen om tot een oplossing te komen.
14:00
Hoe normaal ben jij?

Filosofisch magazine "Zingeving." Wat is normaal als het gaat om zingeving? Ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk? En wat doe je als de dokter je vertelt dat je nog maar een jaar te leven hebt? Ga je bungeejumpen en kogelvis eten, oftewel je bucketlist afwerken, of vraag je een second opinion aan? Nienke de la Rive Box gaat samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys, cabaretier Carolien Borgers en bezoekers van het Brainwash Festival op zoek naar de normaalste mens.
14:50
Wetenschap havermoutpap

Wetenschappelijk programma "Hoe kun je beïnvloeden?." We blinken tegenwoordig uit in de kunst elkaar te beïnvloeden. Niet verwonderlijk want invloed is macht en macht is geld. Pieter Hulst onderzoekt hoe we worden beïnvloed en hoe je anderen kunt beïnvloeden. Wat beweegt ons ertoe om het ene product wel te kopen en het andere niet?
15:25
Typisch Wielenpôlle

Humaninterestmagazine De bewoners uit een van de armste èn gezelligste buurten van Nederland, Wielenpôlle in Leeuwarden, openen hun deuren.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Mijn pelgrimspad

Magazine "Tubbergen naar Sibculo." Annemiek Schrijver bezoekt de Pancratiusbasiliek in Tubbergen en hoort een bijzonder verhaal over de gebrandschilderde ramen. In het natuurgebied Engbertsdijkvenen ontmoet ze een echte pelgrim: wereldreiziger Jacomijn Heupink.
16:20
Roderick Zoekt Licht

Religieus magazine "Kracht van Ameland."
16:45
Mijn Maria

Religieus magazine "Gerard van Maasakkers." De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Maria-liedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot niets meer met de katholieke kerk als geloofsinstituut. Maar Mariaverering blijft voor hem een belangrijk thema in leven en werk.
17:05
De slimste mens

Kennisquiz
17:55
Van Harte

Magazine rond feestvieren
18:30
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:45
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In het dorpje Baambrugge, vlakbij Abcoude, wonen Stefan en Dorret Paas. Dorret heeft een enorme fascinatie voor oude spullen en dat zie je overal terug in hun jaren 30-woning. Stefan is inmiddels gewend aan de verzamelwoede van Dorret en helpt haar mee te zoeken op markten in binnen-en buitenland. Maar ook bijzondere erfstukken van Dorret krijgen een mooie plaats, zoals haar bijzondere verzameling oude koffers en rood emaille. Door alle unieke items die Dorret graag verzamelt, herleven hier in Baambrugge oude tijden. Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet de vrienden Jochem en Yousef. Tijdens een handelsmissie ontmoet Jochem uit Nederland jaren geleden Yousef uit Saoedi-Arabië. De mannen worden vrienden. Jochem bezoekt op uitnodiging van Yousef een dadelkwekerij in Saoedi-Arabië. De dadels vallen zo in de smaak dat het idee ontstaat om deze vruchten naar het westen te halen.
19:20
Typisch Wielenpôlle

Humaninterestmagazine De bewoners uit een van de armste èn gezelligste buurten van Nederland, Wielenpôlle in Leeuwarden, openen hun deuren.
19:50
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Zwitserland: Disentis-Brig." Door de sneeuw zoekt de smalspoorlijn van de Furka Oberalp Bahn zich een weg van Disentis over de hoge passen van bekende wintersportgebieden naar Brig.
20:25
De slimste mens

Kennisquiz
21:10
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:55
Argos TV - Medialogica

Documentairereeks over de werking van de media "Heel Holland zoekt: De vermissing van de broertjes Ruben en Julian." Wat betekent het voor de privacy van slachtoffers en nabestaanden als Nederland in de ban raakt van een vermissing? 'Medialogica' onderzoekt die vraag aan de hand van de zoektocht naar de twee broertjes Ruben en Julian uit Zeist in 2013. Een unieke zaak, stellen alle betrokkenen. Niet eerder kreeg een vermissing zoveel media-aandacht, zette social media de reguliere journalistiek zo onder druk en gingen burgers massaal meezoeken naar de vermisten. Welke gevolgen had deze druk vanuit de publieke opinie voor de opstelling van journalisten, de betrokken autoriteiten en de familie van de broertjes?
23:40
Kunstuur

Kunstmagazine "Special Prijswinnaars." Iedere week laat presentator Lucas De Man hoogtepunten zien van tentoonstellingen, design, mode, fotografie en architectuur.
00:05
Nachtzoen

Talkshow "Janneke Nijboer." Predikant Janneke Nijboer vindt in de nacht de tijd om dichterbij God te komen. Haar zoon verzon een ritueel om de nacht in te gaan.
00:15
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:10
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:55
Tekst-TV

Informatie van teletekst