Tv gids - Nederland2 Donderdag

Eergisteren
2017-11-17
Gisteren
2017-11-18
Vandaag
2017-11-19
Morgen
2017-11-20
Overmorgen
2017-11-21
Woensdag
2017-11-22
Donderdag
2017-11-23
06:35
Hallo Nederland

Actuamagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Tegenlicht

Documentairemagazine "Hoe duur is natuur." Onze aarde heeft dringend een toekomstbestendig scenario voor natuurbehoud en -beheer nodig. Er gaan stemmen op om het natuurbeheer bedrijfsmatig aan te pakken: om natuur te behouden wil men er letterlijk waarde aan toekennen. In de Verenigde Staten heeft de nationale tegenvoeter van de Vereniging Natuurmonumenten de samenwerking met banken en financiële instellingen opgezocht. Die gaan nu het jaarlijkse 'financieringstekort' van de natuur wegwerken. Gaat dat ten koste van iets? Wat is het rendement? En wat is nog 'natuur'? In Nederland zijn mens en natuur, misschien méér dan elders, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nergens is de invloed van de mens niét zichtbaar. Door de Universiteit Wageningen en het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt de waarde van de Nederlandse natuur tot op de vierkante meter in kaart gebracht. Maar hoe bepaal je de prijs van 'natuurlijk kapitaal'?
10:10
Zembla

Reportagemagazine "Adoptiebedrog (2)."
10:50
Omdat ik het zeg!

Reportagereeks Regels, ze zijn onmisbaar in een gezin. Maar hoe streng moet je hiermee zijn? Wat zijn de geschreven en ongeschreven regels in de vier gezinnen? En leidt dit soms tot conflicten? En welke sancties zet je daar als ouder op?
11:25
De Wereld Draait Door

Talkshow
12:20
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine
12:57
Politieke Partijen: Onafhankelijke Senaatsfractie

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
NOS Sportjournaal

Sportnieuws
13:21
Socutera

Voorlichting "Nationaal MS Fonds." Het Nationaal MS Fonds werft fondsen om onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de uiteindelijke genezing van MS te financieren.
13:22
De wandeling

Praatprogramma "Mardjan Seighali." Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk.
13:55
Groen Licht

Journalistiek reportageprogramma over groene feiten en fabels. Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verplant bomen en Milouska gaat mee. Het Radboudziekenhuis had nieuwe uniformen nodig en pakte dat compleet 'groen' aan. Geen katoen, maar nieuwe duurzame kunststofvezels. Net zo comfortabel, veel minder vervuilend. En dan hebben we het over 35.000 nieuwe 'pakken'. 'Groen Licht' kijkt op het bord van (sport)journalist Nynke de Jong. Ze vraagt zich af hoe duurzaam champignons ziijn. En wat is het verschil tussen 'gewone' en biologische paddenstoelen? Fannie en Sahil testen groene gadgets. Deze week: een kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat ook?
14:25
Van A naar B

Realityreeks waarin Katja Schuurman en Daan Nieber van Athene naar Bologna rijden Deze tweede aflevering start in Albanië. Hier ontmoet Katja onder andere een traditionele 'Gezworen Maagd' en komt Daan terecht in het voormalige cannabisimperium Lazarat, waar de toekomst voor de inwoners uiterst onzeker lijkt.
15:20
Geloof en een Hoop Liefde

Portrettenreeks "Hulst." Hulst is de meest Vlaamse plaats van Nederland. Als je niet oppast, loop je zo de grens over. Ze praten in Hulst ook een soort Vlaams dialect. Het is een prachtig vestingstadje met een oud stadhuis en basiliek. Hulstenaren voelen zich meer Vlaming dan Nederlander. Ze hebben een bourgondische levenswijze, ze houden van lekker eten en speciaal bier. Volgens de Hulstenaren ligt dat aan de katholieke oorsprong. De kerk staat ook tegenover het café. Hulst heeft zich altijd georiënteerd op België; Nederland voelt veel verder weg dan België. De gotische basiliek is een paar jaar geleden uitgeroepen tot mooiste kerk van Nederland (NCRV). Er zijn nog prachtige stadspoorten te zien en de vesting is nog intact.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Volle Zalen

Reportagemagazine achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld "Simone Kleinsma." Zangeres en musicalster Simone Kleinsma kende afgelopen jaar hoge pieken en diepe dalen. Begin dit jaar kreeg Kleinsma tijdens het Musical Award Gala uit handen van Joop van den Ende de oeuvreprijs uitgereikt. Naast haar zat haar trotse echtgenoot en inspirator Guus Verstraete. Een paar maanden later overleed Verstraete plotseling. Voor het eerst na de dood van haar geliefde speelt Simone Kleinsma nu weer een grote rol, die van Annie in de musical 'Was Getekend, Annie MG Schmidt'. Hoe pakt ze haar leven als artiest weer op in de wetenschap dat haar echtgenoot en 'creatieve anker' haar niet meer kan ondersteunen? Cornald Maas bezoekt de musical en ontmoet de vrouw die avond aan avond moet stralen voor het grote publiek, maar na afloop alleen huiswaarts keert.
16:50
Natuur op 2: Wild Patagonia

Natuurdocumentairereeks over Patagonië in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika "Vuur en ijs." Epische vulkanische krachten duwen de pieken van de Andes de hoogte in en vormen zo de ruggengraat van Patagonië. In het zuiden worden de bergen weggeschuurd door opkomend gletsjerijs, in het weelderige westen hebben dieren zich op bijzondere wijze aangepast om te kunnen overleven.
17:50
Geloof en een Hoop Liefde

Portrettenreeks "Groningen."
18:30
Hallo Nederland

Actuamagazine
18:50
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine
19:20
De kennis van nu

Wetenschappelijk magazine "De zinkende stad."
19:50
Met het mes op tafel

Kennis- en blufquiz
20:25
De Tiende van Tijl

Muzikale documentairereeks "Nederlands Blazers Ensemble." Deze week verzorgen vaste gasten het Nederlands Blazersensemble prachtige muziek van o.a. Purcell en brengt pianiste Valentina Tóth alvast de sinterklaassfeer naar de studio. Tijl en Amaro maken een gerecht uit het Huwelijksdiner van componist Gesualdo.
21:10
De Tafel van Tijs

Talkshow met Tijs van den Brink
21:45
Nu te zien

Kunstmagazine over actuele tentoonstellingen "Ann Demeester." Door orkaan Irma liep het transport van de kunstwerken van de vermaarde Curaçaose kunstenaar Tirzo Martha behoorlijke vertraging op. Maar nu de installaties zijn aangekomen in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen, neemt museumdirecteur Ann Demeester er een kijkje. Nu te zien t.e.m. 4 februari 2018.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:45
Inside IDFA

Filmmagazine rond het internationale documentairefilmfestival van Amsterdam (IDFA) Nederlandse documentaireliefhebbers gaan in gesprek met IDFA-regisseurs. Ozcan Akyol ontmoet de regisseur Jairus Mc Leary, regisseur van IDFA-Film The Work.
23:00
Dat had je gedacht

Filosofisch magazine "Waarom geloven we zo makkelijk in complotten?." Wat zijn de denkpatronen die veel complotdenkers gemeen hebben? En waar komen we die denkpatronen nog meer tegen? Ons brein, hoe slim ook, houdt ons regelmatig voor de gek. Hoe zit dat? Onder leiding van filosoof Johan Braeckman worden vier thema's onderzocht en doen honderd vrijwilligers mee aan psychologische tests die de verschillende gedachtegangen blootleggen.
23:45
Het Uur van de Wolf: Boudewijn Büch - verdwaald tussen feit en fictie

Documentaire Na het plotse overlijden van Boudewijn Büch in 2002 kreeg de populaire schrijver en mediapersoonlijkheid in talloze publicaties het etiket fantast en zelfs leugenaar opgeplakt. Regisseur Leo de Boer doet met hulp van biografe Eva Rovers een poging de complex verknoopte verhalen van en rond Büch te ontwarren. Ze leggen daarmee een beeld bloot van een gekwelde man, voortdurend in strijd met zijn innerlijke demonen. Een van Büchs grootste mysteries is ongetwijfeld het wel of niet bestaan van zijn jonggestorven kind. Wat hebben een literaire zoon in de roman 'De kleine blonde dood', een echt kind genaamd Boudewijn Iskander en een verbroken liefdesrelatie met elkaar te maken? Voor het eerst vertelt de 'kleine blonde' zelf uitgebreid voor de camera over zijn relatie met Büch.
00:40
Nachtzoen

Talkshow "Fred Omvlee." De donkere maar mooie nachten op zee zorgden voor goede gesprekken. Een dankbaar cadeau voor marinepredikant Fred Omvlee.
00:55
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:50
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:35
Tekst-TV

Informatie van teletekst