Tv gids - Nederland2 Woensdag

Eergisteren
2018-06-21
Gisteren
2018-06-22
Vandaag
2018-06-23
Morgen
2018-06-24
Overmorgen
2018-06-25
Dinsdag
2018-06-26
Woensdag
2018-06-27
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
07:25
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:35
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
08:25
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Nederland van boven

Documentaire. "Licht." Hoe bereid zijn we om bij iets nieuws onze nek uit te steken en echte risico's te nemen? Na donkere dagen, sneeuw en vorst kondigt zich een nieuwe lente aan. Traditioneel zijn het de jonge lammetjes die het jaargetijde inluiden, maar de schaapherder heeft ervoor gezorgd dat ze al in de winter worden geboren, zodat ze klaar zijn om te grazen wanneer het gras gaat groeien. Innovatie ligt soms in de traditie besloten. Een idee kan tot grote successen leiden, maar ook tot faliekante mislukkingen.
09:55
Helden van de Wildernis

Documentairereeks over natuurgebieden en de natuurbeschermers die er wonen "Mozambique." Voor de kust van Mozambique duikt Art Rooijakkers in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andrea Marshall wil het tij keren. Al vijftien jaar woont ze in een hutje in de duinen, van waaruit ze een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. Andrea beschouwt de mantaroggen als haar kinderen en ze zet haar eigen leven op het spel om te voorkomen dat deze populatie uitsterft.
10:45
Metterdaad

Informatief programma. "Nepal." 'Metterdaad' helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft 'Metterdaad' geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
11:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
11:20
De vloer op

Theatershow. "Madame Macron, Bijbel en Koran, Thuiszorg-engel." 'Madame Macron' met Carly Wijs en Sanne den Hartogh. Is de klacht, seksueel grensoverschrijdend gedrag, die is ingediend tegen de populaire talkshowhost terecht? Zijn twintig jaar oudere vrouw weet het nog zo net niet. 'Bijbel en Koran' met Yannick van de Velde en Sanne den Hartogh. Museumdirecteur is niet overtuigd van het statement dat kunstenaar Yannick wil maken: het langzaam tot ontbranding brengen van Bijbel en Koran. 'Thuiszorg-engel' met Shahine El-Hamus en Anniek Pheifer. Doodzieke Anniek fleurt iedere dag een beetje op als de jonge thuiszorgmedewerker langs komt. Andersom lijkt dat ook het geval. Hoe reageert ze op het verrassende verzoek van hem?
11:50
BinnensteBuiten

Life-stylemagazine. Chef-kok Ramon Brugman kiest voor vis en voor een gerecht met een Aziatische touch. Hij maakt een snelle maaltijd met zalm, sesam, noedels en groene groenten. - In Lent wonen Marcel en Marjolein in een vroegere tuinderswoning met een enorme, grote, mooie fruittuin eromheen. In deze tuin is (bijna) alles eetbaar. Het is hun grote hobby om in de tuin zoveel mogelijk nieuwe fruitsoorten en -rassen uit te testen. Zo hebben ze er bijvoorbeeld bijzondere geel-groen gestreepte en paarse tomaten en witte en lila paprika's. En heel bijzonder is ook de multiculti, oude pruimenboom, waarbij op de takken allemaal nieuwe soorten pruimen worden geënt. - Vogelaar Camilla Dreef is in Noordoost-Groningen op zoek naar de grauwe kiekendief, een vogel die graag op en rond de akkers leeft. Van de vier in ons land voorkomende soorten kiekendieven is de grauwe kiekendief de kleinste en de slankste.
12:25
Opsporing verzocht

Opsporingsmagazine, gepresenteerd door Anniko van Santen In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie vraagt de AVROTROS aandacht voor actuele misdaden. Tips van kijkers leiden regelmatig tot de aanhouding van een verdachte.
12:56
Politieke partijen: OSF

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
13:10
Sportjournaal

Sportprogramma.
13:20
Zomaar Een Gast

Informatief programma. Interviewer: Imanuelle Grives op Festival Onderstroom.
13:50
Het Uur van de Wolf: O, O, Harrie

Kunstdocumentaire. De populaire schrijver-cabaretier Harrie Jekkers heeft zijn levensverhaal verstopt in zijn liedjes. Ogenschijnlijk praat hij er in interviews gemakkelijk over. De werkelijkheid is dat hij voor velen een mysterieuze man blijft. Hij woont al jaren alleen in het rustige, noordelijke deel van Ibiza en laat weinig mensen dichtbij komen. In deze documentaire trekt regisseur Karin Junger met de zanger op en vindt ze de oorsprong van zijn gevoelige teksten en relativerende humor.
15:10
Het Instituut

Nederlandse realityreeks "Kunnen we de wereld redden met muziek?." Worden we minder bang voor terroristen als we samen zingen? Na welke muziek vertrouw je een messenwerper? En wat is eigenlijk de snelste manier om je oortje te ontwarren?
15:55
NOS FIFA WK Voetbal

Voetbal. "Mexico - Zweden of Zuid-Korea - Duitsland, 1ste helft."
16:50
NOS FIFA WK Voetbal

Voetbal. "Mexico - Zweden of Zuid-Korea - Duitsland, wedstrijdanalyse."
17:00
NOS FIFA WK Voetbal

Voetbal. "Mexico - Zweden of Zuid-Korea - Duitsland, 2de helft."
18:00
Detectives: Father Brown

Britse dramaserie "The Resurrectionists." Eerwaarde Brown onderzoekt de mysterieuze verdwijning van een lijk.
18:50
BinnensteBuiten

Life-stylemagazine. Alain proeft buffelmozzarella van Nederlandse bodem en maakt er een gerecht mee en in de grootste volkstuin van Nederland in Eindhoven.
19:15
Hier zijn de Van Rossems

Cultuurmagazine. "Amersfoort." Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten van Rossem heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, maar misschien is het maar goed dat hij voor de wetenschap koos en niet voor het leger. De militaire geschiedenis drukt nog steeds een stempel op de stad met het Belgenmonument, dat de Eerste Wereldoorlog markeert, en het Kamp Amersfoort, dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houdt. Gelukkig heeft de geschiedenis ook prettiger erfgoed nagelaten, zoals de Koppelpoort en de middeleeuwse binnenstad. Er is veel te zien en te vertellen voor de Van Rossems. Amersfoort is volgens Sis 'een aangename plaats, een interessante plaats en een prettige plaats'.
20:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
20:30
Detectives: Inspector George Gently

Britse detectiveserie "Gently among friends." Inspecteur Gently wordt opgeroepen wanneer een lijk wordt aangetroffen bovenop een vuilnishoop onder de Tyne Bridge. Het lijkt op zelfmoord, maar uit nader onderzoek blijkt dat de man al dood was voor hij van de brug stortte. Gently en zijn team moeten nu de identiteit van de man uitzoeken en kunnen zich enkel baseren op wat ze in zijn broekzak aantreffen.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
22:55
2Doc: A Year of Hope

Documentaire. Een groep Filipijnse straatjongens uit de sloppenwijken van Manilla krijgt een kans hun leven voorgoed te veranderen. Maar lukt dat, als je al jong de ergste trauma's hebt opgelopen? Jongens als Justin (13) en Pablo (15), vaak al vanaf hun vierde levensjaar alleen op straat, seksueel misbruikt, verslaafd en mishandeld, worden een jaar lang opgevangen in een rehabilitatiecentrum op een eiland ver weg van Manilla. Ze leren voor zichzelf zorgen, krijgen huishoudelijke taken en leren rekening te houden met elkaar. In een paradijselijke omgeving maken muziek, spelen en sporten ineens een groot deel van hun leven uit. De hoop is dat ze weer zelfvertrouwen krijgen en hun leven kunnen ombuigen. Is het mogelijk deze jongens daadwerkelijk te helpen of is hun lot door het harde dagelijkse leven in de grote stad hoe dan ook bepaald?
23:54
Nachtzoen

Praatprogramma. "Karin de Roos." Soms heb je zo naar gedroomd dat je opgelucht wakker wordt. Maar dat kan natuurlijk ook andersom. Auteur Karin de Roos schreef over een vrouw die ook overdag voortdurend hoopte te ontwaken.
00:05
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
01:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
01:50
Tekst TV

Informatie van teletekst