Tv gids - Nederland2 Eergisteren

Eergisteren
2018-04-23
Gisteren
2018-04-24
Vandaag
2018-04-25
Morgen
2018-04-26
Overmorgen
2018-04-27
Zaterdag
2018-04-28
Zondag
2018-04-29
06:35
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:40
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
07:46
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:38
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Kenia/Nairobi." 'Metterdaad' helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft 'Metterdaad' geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
09:30
Andere Tijden

Historisch reportagemagazine "Spookstad Den Helder." Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad Den Helder een van de zwaarst gebombardeerde steden van Nederland. De marinewerf Willemsoord en de schepen die in het Marsdiep voor anker lagen waren het belangrijkste doelwit, maar ook het centrum van Den Helder werd hard getroffen door bombardementen, aanvankelijk door de Duitsers en later van de geallieerden. Vanaf 1 november 1943 moesten alle inwoners van Den Helder de stad verlaten. Alleen diegenen die in het bezit waren van een Ausweis konden de stad nog in en uit. Door alle bombardementen en de gedwongen evacuatie lagen de straten er verlaten bij en veranderde Den Helder langzaam in een desolate spookstad. In 'Andere Tijden' komen de inwoners van Den Helder aan het woord die zich de bombardementen en de gevolgen nog levendig kunnen herinneren. Dagboekfragmenten schetsen de hel die Den Helder in die jaren moet zijn geweest.
10:05
Buitenhof

Discussieprogramma, gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Marcia Luyten en Paul Witteman
11:35
We zijn er Bijna!

Realityreeks (2013) "Griekenland." Een groep van 43 mensen reist gezamenlijk, maar met eigen caravan of camper dwars door Hongarije, Roemenië en Bulgarije. Martine van Os reist mee en doet verslag van het wel en wee van de deelnemers.
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Janneke woont in een leuk huis in de Amsterdamse Jordaan. Zij heeft prachtige hoge plafonds in de voorkamer. Dat ziet er natuurlijk heel tof uit, maar is ook wel lastig in te richten. Interieurstylist Theo-Bert Pot weet raad met deze ruimte en schiet Janneke vol vuur te hulp met haar voorkamer. Alain Caron is op iets bijzonders gestuit: sojasaus. Niet uit het verre oosten, maar gewoon uit de Hoekse Waard. Thomas Uljee, een Nederlandse bakker, wordt in zijn ziel geraakt als hij op tv ziet hoe sojasaus in het buitenland gemaakt wordt. 'Waarom kan dat niet in Nederland?', denkt hij. Hij zet alles op alles en vindt compagnons die minstens even enthousiast zijn als hij. Inmiddels maakt dit viertal sojasaus van Nederlandse bodem. Alain Caron kookt iets waar deze saus heel goed bij past, en nee, het is geen sushi.
12:56
Politieke partijen: D66

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:20
NOS Studio Voetbal

Voetbalmagazine met Tom Egbers
14:20
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt "Joodse Holocaustoverlevenden Oekraïne." Aandacht voor een relatief onbekende groep in Oekraïne. Bang voor antisemitisme durven Joodse ouderen die de Holocaust hebben meegemaakt nog altijd niet voor hun geloof uit te komen. Jan Slagter bezoekt een aantal van deze mensen. Dat is echter niet de enige zorg van de ouderen. Ze moeten rondkomen van een schamel pensioentje, waarvan ze niet genoeg hout, eten en medicijnen kunnen kopen. 'MAX Maakt Mogelijk' wil ouderen hierbij ondersteunen.
14:35
Adieu God

Talkshow "Jan Leyers." Toen Jan Leyers een jaar of elf was, moest hij kiezen tussen Beatles en biechtstoel. De pastoor die de Vlaamse presentator/muzikant voorbereidde op zijn eerste communie hield hem voor dat God liefde is. Om daar meteen aan toe te voegen dat het 'love, love, love' van de Beatles daar niets mee te maken had. Jan Leyers koos voor de belofte van vrijheid en avontuur die besloten lag in de popcultuur van de jaren zestig en zeventig en zei de kerk vaarwel. Erg moeilijk was dat niet, want naar eigen zeggen heeft hij nooit in God geloofd. Toch speelt religie een belangrijke rol in het werk van Jan Leyers. In Nederland is hij vooral bekend vanwege een aantal televisieseries waarin hij door de wereld van de islam reist. Leyers haast zich om te zeggen dat hij programma's over geloof maakt zoals een ander natuurdocumentaires maakt.
15:10
Het Familiediner

Reportagereeks waarin gebroken families weer bij elkaar worden gebracht Bert van Leeuwen probeert een moeder en haar zoon en schoondochter weer aan een tafel te krijgen. Ze hebben al twee jaar geen contact meer sinds moeder Ria en zoon Joop ruzie kregen. Nu is het Debbie, de zus van Joop, die het samen met haar dochter Romi niet meer aan kan zien. Ze hoopt dat met hulp van Bert van Leeuwen de ruzie opgelost kan worden.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Blauw Bloed

Royaltymagazine
17:00
Victoria

Britse historische dramaserie "Warp and Weft." De ontevredenheid in het land wordt steeds groter. In een wanhoopspoging probeert Victoria de zijdewevers van Spitalfields te sussen, maar het spectaculaire evenement legt net de naïviteit van de vorstin bloot. Een onverwachte dramatische gebeurtenis dwingt Victoria er echter toe om alle kinderachtigheden voorgoed op te bergen.
17:55
Van Harte

Humaninterestmagazine rond feestvieren We vieren het 700-jarig bestaan van Luttenberg. En dat wordt groots gevierd in het kleine dorpje in het Overijsselse Salland. Alle dorpsbewoners hebben een rol in 'de revue' die wordt opgevoerd.
18:30
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:50
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In Breda wonen Margot Ploumen en Ruud van Corler in een van de zogeheten Theaterwoningen, omsloten door het Chassépark. Een bijzonder huis op een bijzondere plek. Ruud en Margot zijn namelijk zeer creatief en houden allebei van heel veel kleur en dat zie je overal in huis terug; het interieur is een vrolijk geheel met knalkleuren. Maar ook de zelfgemaakte meubels van Ruud geven sfeer aan de ruimte. Hij houdt van organische vormen en heeft al zijn kasten vernoemd naar vrouwen. Maar ook het Japanse bed in hun slaapkamer is bijzonder te noemen. Hij maakte dit bed om indruk te maken op Margot en dat is gelukt; je kunt het als een soort puzzel in elkaar zetten. Chef-kok Ramon Brugman verzorgt een snelle vismaaltijd. Hij gebruikt dorade, een makkelijk te bereiden vis.
19:20
Typisch Tubbergen

Humaninterestmagazine Een inkijkje in het leven van de inwoners van Tubbergen.
19:55
Met het Mes op Tafel

Kennis- en blufquiz Kandidaten pokeren met antwoorden op vragen. Niet alleen kennis is van belang. Wie weinig weet, kan proberen zijn tegenstanders weg te bluffen.
20:25
Koken met Van Boven

Culinair magazine "Pasta met raapstelen." Zelfs als er niets in de koelkast ligt, is er vaak nog genoeg in huis voor een exclusief diner: 'orecchiette con cime di rape'. Yvette van Boven mengt de Hollandse en Italiaanse eenvoud: aardappelen en pasta. Met de raapstelen van Wim daaraan toegevoegd maakt Yvette een stamppotje en met het restant vult Gerardo ravioli. Hasta la pasta.
21:00
2Doc: Jolene

Documentaire Alles in het leven van Jolene is heftig. Ze leeft op chaos en adrenaline. 's Nachts werkt ze achter de bar in een stripclub, op haar zestiende kreeg ze haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede. Haar echte vader kent ze niet en haar stiefvader, tv-persoonlijkheid Keith Bakker, verdween ook van de ene op de andere dag uit haar leven. En toch wil Jolene niet bij de pakken neerzitten. Tegen alle verwachtingen in besluit ze psychologie te gaan studeren. Jolene is klaar voor een positieve rol in onze samenleving, maar is de samenleving ook klaar voor Jolene?
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:55
Banking District

Zwitsers-Belgische dramaserie De ware toedracht komt langzamerhand aan het licht. Daniel blijkt meer dan alleen een raadgever voor Elisabeth en Paul te zijn en Alexandre ontdekt zijn moeders duistere geheim. David levert zichzelf uit aan de Amerikanen en offert zich op voor de bank, zodat deze een totaal andere richting in kan slaan, dankzij Pauls videogetuigenis op een USB.
23:50
Podium Witteman

Muziekmagazine Paul Witteman ontvangt de winnaars van het Prinses Christina Concours. De jonge winnaars laten nog een keer hun finalestuk horen.
00:55
Nachtzoen

Talkshow "Gerard Raven." Niets was operaliefhebber Gerard Raven te dol. Na een concert stond hij met andere fans vol verwachting bij de artiestenuitgang van zijn grote idool.
01:05
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:50
Tekst TV

Informatie van teletekst