Tv gids - Nederland2 Eergisteren

Eergisteren
2017-11-17
Gisteren
2017-11-18
Vandaag
2017-11-19
Morgen
2017-11-20
Overmorgen
2017-11-21
Woensdag
2017-11-22
Donderdag
2017-11-23
06:40
Hallo Nederland

Actuamagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
07:46
NOS Journaal

Nieuws
07:50
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:10
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
De Rijdende Rechter

Magazine waarin rechter John Reid burenruzies, familievetes en andere conflicten beslecht "Uitzichtloos." In 2014 kocht Yilmaz Batman een gloednieuw appartement op de derde verdieping in Hilversum. In zijn slaapkamer had hij maar één smal raam dat niet open kon. Toen het in de zomer 33 graden werd, kon hij daar niet slapen. Hij besloot het raam te vervangen voor een doorzichtig exemplaar met een ventilatierooster. Maar zodra zijn buurman Orazio Zimbile het nieuwe raam zag, was het hommeles. Volgens Zimbile moet het raam per direct weg, omdat Batman nu precies in zijn tuin kan kijken. Meester John Reid onderzoekt hoe het nu precies zit met het uitzicht.
09:55
Vroege Vogels

Natuurmagazine In veel natuurgebieden zitten de paarden en runderen momenteel vol met klissen in hun vacht. Grootste 'boosdoener' is de grote klis. De plant is voor zijn verspreiding afhankelijk van deze grote zoogdieren. Meeuwen hebben vaak een slechte naam vanwege de overlast die ze geven. Maar als je ze leert kennen dan ontdek je hoe slim en inventief ze zijn. Ecoloog Roland-Jan Buijs doet onderzoek naar de meeuwen in Den Haag. Sommige exemplaren kent hij persoonlijk. Grote groepen ganzen en eenden tellen is niet eenvoudig. Daarom gaan 25 vogelaars op praktijkcursus in het Lauwersmeer.
10:35
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt "Joodse Holocaustoverlevenden Oekraïne." Aandacht voor een relatief onbekende groep in Oekraïne. Bang voor antisemitisme durven Joodse ouderen die de Holocaust hebben meegemaakt nog altijd niet voor hun geloof uit te komen. Jan Slagter bezoekt een aantal van deze mensen. Dat is echter niet de enige zorg van de ouderen. Ze moeten rondkomen van een schamel pensioentje, waarvan ze niet genoeg hout, eten en medicijnen kunnen kopen. 'MAX Maakt Mogelijk' wil ouderen hierbij ondersteunen.
10:50
De Tafel van Tijs

Talkshow met Tijs van den Brink
11:30
De Wereld Draait Door

Talkshow
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Er zijn huizen waarbij je, al bij binnenkomst, helemaal warm wordt van de inrichting. Dat heeft Mascha Boelens niet. Haar woonkamer is zo prachtig, maar haar gang in het huis in Venlo is kaal, onpraktisch en saai. BinnensteBuiten stuurt interieurstylist Debby Puttiger naar haar toe. Zij kan van de leegste ruimtes met slechts een paar middelen iets leuks maken.
12:58
Politieke Partijen: PvdA

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:20
Kunstuur

Kunstmagazine "Les deux garçons."
13:50
Close Up: Xavier Veilhans Pavilion

Documentaire De Franse kunstenaar Xavier Veilhan tovert voor de Biënnale van Venetië van 2017 een paviljoen om tot muziekstudio. In het spectaculaire houten interieur kunnen gastmuzikanten optreden voor publiek. Het voltooien van de studio blijkt echter een race tegen de klok te worden en de stress is nooit ver weg. Gelukkig is Xavier Veilhan een rots in de branding voor zijn team, een chef d'équipe die graag voor iedereen kookt en die zelfs geregeld de stofzuiger ter hand neemt.
14:50
De kennis van nu

Wetenschappelijk magazine "Het tweetalige brein."
15:20
Geloof en een Hoop Liefde

Portrettenreeks "Waalwijk."
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:05
NOS Sport

Sportmagazine "Schaatsen Wereldbeker Stavanger." Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Stavanger.
17:35
De nieuwe maan

Talkshow
18:30
Hallo Nederland

Actuamagazine
18:50
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn in de Achterhoek in het pittoreske plaatsje Woold. Hier maken Carla en Ronald Mullié hun eigen likorette, likeur met een alcoholpercentage onder de 15%. Léon kookt met Ronald uit dienst eigen moestuin, terwijl sommelier Lendl zelf drank gaat maken onder leiding van Carla. Dit alles komt uiteraard samen in een smakelijk gerecht. Vivian en Bert wonen in het centrum van Amsterdam in een 'huis vol grapjes'. In hun huurhuis, dat een monument is, moeten ze de muren wit laten. Maar met hun grote verzameling beeldjes, poppetjes, lampen, speelgoed, meubels en kleden brengen ze veel kleur in het interieur. In hun verzamelaarshuis staan en hangen de meest bijzondere lampen, en ook de kast in de vorm van een varken is een absolute eyecatcher.
19:25
Animal Babies

Natuurdocumentairereeks "Safaribaby's." Op de grote vlaktes van Afrika leven enkele van de meest markante dieren die er zijn. De safaribaby's die hier opgroeien krijgen te maken met grote uitdagingen die hen enorm op de proef stellen. Hier strijden de meest omvangrijke kuddes op aarde allemaal om hetzelfde voedsel en om elke hoek liggen gevaarlijke roofdieren op de loer. Dat alles maakt de Afrikaanse savanne tot een bijzonder competitieve omgeving. We maken kennis met het pasgeboren olifantje dat samen met haar moeder van de veilige kudde is afgedwaald. Ze moet de verzengende hitte doorstaan om op zoek te gaan naar de rest van de familie. Zelfs roofdieren hebben het zwaar. Zes schattige jachtluipaardjongen worden door gieren bij een kadaver weggejaagd en moeten nu ook zelf leren jagen. En we zien het jonge zebraveulentje dat op haar nog wankele poten een gevaarlijke rivier moet oversteken die vergeven is van de krokodillen.
20:25
2 voor 12

Quiz
21:10
College Tour

Talkshow "Naomi Klein." Naomi Klein is een Canadese journaliste en activiste. Klein maakte in 1999 haar debuut met het boek 'No Logo'. Het werd direct een wereldwijde bestseller en het boek kreeg als bijnaam 'De Bijbel van de antiglobalisten'. Daarnaast schreef ze onder meer de boeken 'De Shockdoctrine: de opkomst van het rampenkapitalisme' (2007) en 'This Changes Everything: Capitalism vs The Climate' (2014). Over het laatste boek, 'This Changes Everything', maakte ze samen met haar man, filmmaker Avi Lewis, een gelijknamige documentaire. Deze zomer bracht Klein haar nieuwste boek 'Nee is niet genoeg' uit, waarin ze vertelt waarom Donald Trump in het Witte Huis volgens haar een gevaar is voor de wereld.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:45
Inside IDFA

Filmmagazine rond het internationale documentairefilmfestival van Amsterdam (IDFA) Nederlandse documentaireliefhebbers gaan in gesprek met IDFA-regisseurs.
23:00
2Doc: La Chana

Documentaire Flamencodanseres Antonia Santiago Amador, alias 'La Chana', was in de jaren zestig en zeventig een levende legende. Op het hoogtepunt van haar roem verdween ze van het podium en niemand wist waarom. Na lange afwezigheid bereidt ze zich in Barcelona opnieuw voor op een optreden. Door haar hoge leeftijd is ze slecht ter been, maar haar flamencoziel is nog springlevend.
00:25
Nachtzoen

Talkshow "Ernst-Jan Pfauth." Oprichter van de Correspondent Ernst-Jan Pfauth vond een remedie voor getob in de nacht. Telefoon weg en denken aan de dingen waar je hart voor klopt.
00:35
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:25
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:15
Tekst-TV

Informatie van teletekst