Tv gids - Nederland2 Gisteren

Eergisteren
2017-11-17
Gisteren
2017-11-18
Vandaag
2017-11-19
Morgen
2017-11-20
Overmorgen
2017-11-21
Woensdag
2017-11-22
Donderdag
2017-11-23
08:10
Iedereen Verlicht

Reportagereeks Veel Nederlanders streven ernaar verder te komen in het leven en hun leven op een dieper en/of hoger niveau te brengen. Het zijn mensen die spiritueel bezig zijn met persoonlijke en/of maatschappelijke duurzaamheid, met als doel om zichzelf of de wereld te verbeteren. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot `verlichting? gekomen? Soms begrijpt de omgeving dat heel goed, soms is het ook iets persoonlijks waar anderen niet direct raad mee weten. Sommige hoofdpersonen zijn geïnspireerd door het hindoeïsme. Anderen zijn dat niet expliciet, maar hun handelen en denken zijn wel in lijn met het hindoeïstisch gedachtengoed.
08:40
Kwartslag

Filosofisch magazine "Kees Kraaijeveld." Oprichter van de Argumentenfabriek Kees Kraaijeveld viel van zijn geloof toen hij op negenjarige leeftijd de Bijbel las. Hij werd een fanatiek scepticus die vanaf dat moment alle autoriteiten in twijfel trok. Maar als denken twijfelen wordt en je overal vraagtekens bij kunt plaatsen, hoe weet je dan wat waar is? En wie is expert? Dankzij de logica van de Engelse filosoof Bertrand Russell leerde Kraaijeveld dat je ook te ver kunt gaan in je anti-autoritaire houding en dat er zoiets bestaat als positieve autoriteit.
09:05
Groen Licht

Journalistiek reportageprogramma over groene feiten en fabels. Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste buurtbewoners. Leonn Sekender kwam als jongetje van zeven vanuit Bangladesh naar Nederland. Toen stroomden de straten ook weleens onder, maar dat is niks vergeleken met de enorme watersnood ten gevolge van klimaatverandering. Sekender richtte hier een stichting op die bewoners van zijn geboortegrond steunt. 'Groen Licht' kijkt in de keuken van presentator en eindredacteur Janine Abbring. Ze maakt bloemkoolsoep met kokosmelk. Er gaan verhalen dat kokosnoten geplukt worden door zielige aapjes. Milouska zoekt uit wat daarvan klopt. En hoe zit het met de arbeidsomstandigheden van mensen die met kokosnoten werken?
09:40
Vroege Vogels

Natuurmagazine In veel natuurgebieden zitten de paarden en runderen momenteel vol met klissen in hun vacht. Grootste 'boosdoener' is de grote klis. De plant is voor zijn verspreiding afhankelijk van deze grote zoogdieren. Meeuwen hebben vaak een slechte naam vanwege de overlast die ze geven. Maar als je ze leert kennen dan ontdek je hoe slim en inventief ze zijn. Ecoloog Roland-Jan Buijs doet onderzoek naar de meeuwen in Den Haag. Sommige exemplaren kent hij persoonlijk. Grote groepen ganzen en eenden tellen is niet eenvoudig. Daarom gaan 25 vogelaars op praktijkcursus in het Lauwersmeer.
10:10
Omdat ik het zeg!

Reportagereeks Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in een gezin. Hoe ga je om met tegenslag? Praat je met elkaar over de dood? Hoe verwerk je als ouder én als kind een echtscheiding? En hoe ingrijpend kunnen ziekte en gezondheidsproblemen zijn?
10:40
Recht van Spreken

Interviewprogramma waarin bekende Nederlanders terugblikken op hun leven en carrière "Hedy d'Ancona." Oud-minister en ex-Europarlementariër Hedy d'Ancona blikt samen met Elles de Bruin terug op haar werk en leven.
11:20
De Tiende van Tijl

Muzikale documentairereeks "Lisa Jacobs." Tijl duikt met Amaro de keuken in om het bijzondere verhaal over Bernstein en zijn gerecht te vertellen, het te koken en natuurlijk naar te luisteren. Verder zit de aflevering vol met muzikale gasten zoals Lisa Jocobs & The String Soloists, Aristos Quartet en The Atlantic Trio.
12:05
De nieuwe maan

Talkshow
12:50
Politieke Partijen: CDA

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
2 voor 12

Quiz
13:50
College Tour

Talkshow "Naomi Klein." Naomi Klein is een Canadese journaliste en activiste. Klein maakte in 1999 haar debuut met het boek 'No Logo'. Het werd direct een wereldwijde bestseller en het boek kreeg als bijnaam 'De Bijbel van de antiglobalisten'. Daarnaast schreef ze onder meer de boeken 'De Shockdoctrine: de opkomst van het rampenkapitalisme' (2007) en 'This Changes Everything: Capitalism vs The Climate' (2014). Over het laatste boek, 'This Changes Everything', maakte ze samen met haar man, filmmaker Avi Lewis, een gelijknamige documentaire. Deze zomer bracht Klein haar nieuwste boek 'Nee is niet genoeg' uit, waarin ze vertelt waarom Donald Trump in het Witte Huis volgens haar een gevaar is voor de wereld.
14:40
Robo sapiens

Documentairereeks over kunstmatige intelligentie "Werk." In de voorspellingen verschillen de percentages, maar dat wereldwijd een groot deel van onze banen verdwijnt door robotisering staat vast. In China verdiept Jelle Brandt Corstius zich in de gevolgen van die trend. Hij bezoekt een smartphonehoesjesfabriek waar een steeds groter deel van het personeel wordt vervangen door robots. Ook vergezelt hij een door robotisering werkloos geraakte man tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Wat betekent het voor ons als we straks niet meer hoeven te werken? Wat kunnen we wel en niet aan robots overlaten? En hoe zit het nou eigenlijk met die veelbesproken 'killer robots' in het leger?
15:30
Fryslân DOK

Reportagereeks "Romania Romania." Portret van klezmermuzikant Jaap Mulder (Leeuwarden, 1959) en de roots van zijn muzikale DNA in Transsylvanië, Roemenië. Al dertig jaar putten hij en zijn band Di Gojim inspiratie uit de muzikale historie en tradities van deze streek. Maar bestaat er daardoor ook echte verbondenheid? Of blijf je als niet-lokale muzikant altijd een buitenstaander?
16:00
Last Tango in Halifax

Britse dramaserie Alan biecht eindelijk zijn geheim over Gary op aan Celia. Zij geeft Caroline de schuld van alles en tot grote spijt van Colin confronteert ze haar op haar trouwdag. Na een vernederend bezoek van Cheryl verliest Gillian haar baan.
17:00
NOS Journaal

Nieuws
17:10
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine
17:55
De wandeling

Praatprogramma "Mardjan Seighali." Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk.
18:30
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voélen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Het gaat om indo's, oftewel Indische Nederlanders. Ze konden destijds niet aantonen dat ze Nederlander waren omdat ze door de oorlog hun identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. Daarom waren ze niet welkom in Nederland en moesten in ze Indonesië blijven. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. Het gevoel van afwijzing door Nederland is er nog steeds. Jan Slagter bezocht vorig jaar, samen met Francine Tammeling uit Arnhem, een aantal ouderen in Bandung en Jakarta en riep hulp in van de kijker.
19:10
Nederland zingt

Koor- en samenzang "Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag." Op een kruispunt van twee belangrijke wegen, die van Monster naar Leiden en die van Scheveningen naar Delft, ontstond het dorpje Die Haghe, dat zou uitgroeien tot Den Haag. Aan dat kruispunt bevond zich al in de 13e eeuw een houten kapel die later werd uitgebouwd tot de Grote of Sint Jacobskerk, zoals wij die nu kennen. Een uitzending vanuit deze kerk in Den Haag. Geweldige koren werken mee zoals: Chosen Gospel Choir o.l.v. Vladimir Pairel en Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet, die ook de samenzang leidt. Ook o.a. Arjan en Edith Post (trompet, bugel) en Henk Ruiter (vleugel) zijn erbij.
19:40
Blauw Bloed

Royaltymagazine "Koning op verjaardagsvisite in Lelystad."
20:25
Hollands Hoop

Nederlandse dramaserie "Jouw schuld, mijn schuld." Fokke zet de boeren onder druk om Sasha tevreden te stellen, met een onbedoeld bijeffect. Daarnaast lijken schuldgevoelens rond zijn betrokkenheid bij de dood van Matthias zijn beoordelingsvermogen te beïnvloeden. Machteld ontfermt zich om Liesbeth die het nog steeds zwaar heeft met de dood van haar man. Pepijns zaad levert een mooie verrassing op.
21:25
Andere Tijden

Historisch reportagemagazine "Mayday Mayday." In januari 1981 verdronken drie Nederlandse mariniers in de Ierse Zee toen hun vliegtuig, een Breguet Atlantic, tijdens een patrouillemissie naar Russische onderzeeboten in zee stortte. Reden: een kapot hoogteroer. Acht jaar eerder kwam de bemanning er bij een soortgelijk ongeluk met de schrik van af. Aanbevelingen voor aanpassingen aan het besturingssysteem werden door het ministerie van defensie bewust genegeerd. Met als gevolg de drie doden in 1981.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:40
Detectives: Line of Duty

Britse thrillerserie Steve Arnott zet zijn zoektocht naar bewijzen in de zaak tegen Danny Waldron onverstoord verder. Wanneer zijn theorie wordt bevestigd, zweert Steve dat gerechtigheid zal geschieden. Kate Fleming ontdekt dat officier Hari Bains telefoontjes pleegt naar een ongeregistreerd nummer en geheime ontmoetingen heeft met collega Jackie Brickford.
23:45
De nieuwe wereld

Nederlands tv-drama Mirte werkt als schoonmaakster in het aanmeldcentrum voor asielzoekers bij de luchthaven. Ze is een weerbarstige vrouw die door routine haar verleden probeert te verdrukken. Ook haar zoontje houdt ze ongewild op afstand. Als de West-Afrikaanse Luc wordt binnengebracht, raakt Mirte onder de indruk van de charismatische vluchteling. Door hun ontmoetingen lijkt Mirte weer grip te krijgen op haar leven.
01:10
Nachtzoen

Talkshow "Raoul de Jong." Schrijver Raoul de Jong viel in de trein in slaap en nam zijn dagdroom letterlijk. Op naar Marseille met de benenwagen.
01:20
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:30
Tekst-TV

Informatie van teletekst