Tv gids - Nederland2 Gisteren

Eergisteren
2018-01-15
Gisteren
2018-01-16
Vandaag
2018-01-17
Morgen
2018-01-18
Overmorgen
2018-01-19
Zaterdag
2018-01-20
Zondag
2018-01-21
06:25
Tekst-TV

Informatie van teletekst
06:35
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
07:46
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:38
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Spoorloos

Realityreeks "Chinees restauranten-circuit." Kevin is geboren en getogen in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Kevins moeder is Nederlandse en zijn vader is een kok, afkomstig uit Hong Kong. Toen Kevin één jaar oud was, nam zijn vader de benen. Hij zag hem nog één keer terug, maar daarna verwaterde het contact volledig en inmiddels lijkt vader onvindbaar. De research leidt naar Engeland, waar Derk het Chinese restauranten-circuit induikt.
10:10
2Doc: Liever dood dan vermist

Documentaire Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortten talloze geallieerde piloten en andere bemanningsleden met hun vliegtuig neer in Nederland. Waarom werd in de ene gemeente wél en in de andere niet tot berging van deze toestellen en militairen overgegaan? Regisseur Gisèla Mallant en interviewer Frénk van der Linden proberen deze vraag te beantwoorden.
11:00
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Golden Pass." Niet alleen de treinreis over de Golden Pass, maar ook de geschiedenis en bijzondere locaties krijgen de aandacht. Na een korte trip naar Rocher-de-Naye met een geweldig zicht over het meer van Genève, gaat de reis met de Golden Pass Express van Montreux naar Interlaken. Het is een winterse kennismaking met Centraal Zwitserland door de bergen, valleien, boerendorpen en chique wintersportresorts.
11:30
De wereld draait door

Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Net buiten het centrum van Eindhoven woont Helma van Bakel met haar drie dochters in een voormalige garage uit de jaren 20. Als Helma dit pand tien jaar geleden koopt, heeft het geen ramen en dus geen licht. Maar Helma ziet gelijk mogelijkheden door de heerlijke ruimte. Ze houdt van kleur en hergebruikte meubels. In de woonkamer is een lichtstraat ingezet en door de inrichting en het opgeknapte, bijzondere Marokkaanse hekwerk heeft de ruimte nu een lichte, prettige sfeer gekregen. Chef-kok Ramon Brugman begint de week met een snel te bereiden maaltijd. Hij maakt romige kip en een preischotel met krokant korstdeeg. En daar blijft het niet bij: een superlekker dessert mag niet ontbreken en dus maakt Ramon ook nog churros met chocoladesaus en vanille-ijs.
12:57
Politieke Partijen: GroenLinks

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:20
Radar

Consumentenmagazine 'Radar' stelt consumentenproblemen aan de kaak en probeert bedrijven en instanties te bewegen om tot een oplossing te komen.
14:05
Hoe normaal ben jij?

Filosofisch magazine "Werk." Presentator Nienke de la Rive Box gaat samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys, cabaretier Carolien Borgers en bezoekers van het Brainwash Festival op zoek naar de normaalste mens. Deze aflevering staat in het teken van werk. Is het bijvoorbeeld normaal om in het weekend je werkmail te checken?
14:55
Wetenschap havermoutpap

Wetenschappelijk programma "Hoe kom ik van mijn vooroordelen af?." Vooroordelen zitten verweven in ons brein zoals een patroontje in een gebreide trui. Zo zijn we bijvoorbeeld onbewust racistisch. Hoe komen we van onze vooroordelen af? Daarover praat Pieter Hulst onder anderen met Midas Dekkers. In deze aflevering wordt een levende versie van het populaire bordspel 'Wie is het?' gespeeld, in een variant waarin huidskleur een belangrijke rol blijkt te spelen. Geen weldenkend mens wil racistisch zijn. Maar zijn we het in essentie, hoe ruimdenkend we ook menen te zijn, gewoon niet allemaal een beetje?
15:30
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Migratie." De vrouwen vertellen hoe zij in Nederland terecht zijn gekomen en maken een uitstapje naar Madurodam.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:15
Mijn pelgrimspad

Magazine "De Kroezeboom." Annemiek Schrijver staat stil bij een van de oudste eiken van Nederland: de Kroezeboom in Fleringen. Vroeger werd deze boom gebruikt als grensmarkering van akkers. Tijdens de Reformatie kwamen katholieken naar de Kroezeboom om er in het geheim eucharistievieringen te houden. Annemiek ontmoet Arie Vreeswijk. Hij zorgt er met een stichting voor dat de Kroezeboom, ondanks zijn leeftijd, blijft leven.
16:20
Roderick Zoekt Licht

Religieus magazine "Gregoriaans voor de eeuwigheid." Eugeen Liven d'Abelardo heeft maandenlang gewerkt aan het Psalteriumproject, om daarmee het gregoriaans te behouden voor de eeuwigheid.
16:45
Mijn Maria

Religieus magazine "Elly Zuiderveld." Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrouw voor haar. Met Maria is voor Elly ook de schoonheid en de poëzie weer terug in het geloof. Maria veranderde haar beeld van God: die kan ze nu ook als moeder zien. Sinds drie jaar speelt Elly mee in het theater-muziekstuk 'De Mariamonologen'.
17:00
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
17:05
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Ype Driessen.
17:55
Van Harte

Magazine rond feestvieren
18:30
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:50
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In hartje Amsterdam wonen Merel Simons en Pieter Bensen met zoon Valentijn op hun voormalige zolder. Als zij voor het eerst de verdieping zien, is het een donkere, niet schoongespoten ruimte. Maar toch zien zij gelijk potentie en kopen het. Na een complete verbouwing is het nu een heerlijke ruimte. Hun voormalige woonruimte, de verdieping eronder, is erbij betrokken en hier zijn nu de slaapkamers. Merel houdt erg van inrichten en zij heeft er in een bohemien-stijl een hip, stijlvol appartement van gemaakt. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gerecht dat niet veel hoeft te kosten. Haar auberginecurry is ook nog eens snel te maken. Daarbij serveert ze pandanrijst en een heerlijke salade.
19:25
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Muziek." De Marokkaanse vrouwen genieten erg van muziek, maar kennen ze echte Nederlandse muziek? Ze varen mee op een smartlappenboot en hebben een ontmoeting met Rob de Nijs.
19:55
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Oostenrijk: Mariazellerbahn." Deze reis gaat met de Mariazellerbahn naar het bekendste pelgrimsoord in Oostenrijk met dezelfde naam. Vanuit de laagvlakten van de Donau klimt het smalspoortreintje al snel door smallere rivierdalen, getrokken door 100 jaar oude elektrische loks. Dichter bij het eindpunt wordt het gebied steeds woester en de natuur indrukwekkender.
20:30
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Sander Schimmelpenninck.
21:15
De 5 smaken van Joël

Culinaire reportagereeks over de vijf basissmaken "Zout." Joël reist af naar de Danakildepressie, een enorme zoutvlakte in Ethiopië. In de snikhitte, de temperatuur is boven de 40 graden, hakken de Afar-nomaden hier al sinds jaar en dag handmatig het zout van de oppervlakte. Joël helpt een handje mee. Het zweet breekt hem opnieuw uit als hij in IJsland ook aan het werk wordt gezet. Hier winnen ze zout door het direct te verdampen uit de zee. In de 19e eeuw ontdekte we dat ook Nederland barst van het zout en tegenwoordig produceren we bijna zes miljoen ton zout per jaar. Naast aandacht voor de diverse winningsmethodes uiteraard antwoorden op vragen als: Wat is het nut en de noodzaak van zout en wat kunnen we er allemaal mee?
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:47
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
22:55
NOS Studio Sport Eredivisie

Voetbalmagazine Met een samenvatting van het Eredivisieduel Sparta - Vitesse.
23:15
2Doc: Waiting for the Sun

Documentaire In China zitten meer mensen in de dodencel dan waar ook ter wereld. De kinderen van de veroordeelden worden meestal aan hun lot overgelaten. Ze worden gestigmatiseerd en leven op straat. Als ze geluk hebben belanden ze in 'Sun Village' bij oma Zhang. Zij is een oudere, voormalige gevangenisbewaker die de afgelopen 25 jaar dit weeshuis, voor kinderen van ouders die zijn veroordeeld of geëxecuteerd, heeft gerund. De kinderen komen uit heel China en hebben verschillende achtergronden, maar wat hen bindt is het verlangen naar hun ouders. Veel kinderen kunnen net hun veters strikken wanneer ze in 'Sun Village' terechtkomen. Noodgedwongen groeien ze snel op en leren ze voor zichzelf te zorgen. Regisseur Kaspar Astrup Schröder volgt twee jaar lang het leven van een groepje kinderen in het tehuis en laat enkele bepalende momenten in het leven van deze kinderen zien.
00:20
Kunstuur

Kunstmagazine "Mysterieus Masterpiece (2/2)." Wie was Torrentius? Van de 17e eeuwse kunstenaar is maar één, mysterieus schilderij bekend. Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in Haarlem en tijdens een showproces wegens ketterij en blasfemie tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na twee jaar kwam hij vrij, dankzij politiek druk door het Koninklijk Huis en de koning van Engeland. Slechts één schilderij is bewaard gebleven, dat deskundigen voor een absoluut raadsel stelt. Sporen van olieverf zijn nooit gevonden. In deze documentaire wordt de zaak Torrentius opnieuw onderzocht.
00:45
Nachtzoen

Talkshow "Fred Omvlee." De donkere maar mooie nachten op zee zorgden voor goede gesprekken. Een dankbaar cadeau voor marinepredikant Fred Omvlee.
01:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:55
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:40
Tekst-TV

Informatie van teletekst