Tv gids - Nederland2 Morgen

Eergisteren
2018-01-18
Gisteren
2018-01-19
Vandaag
2018-01-20
Morgen
2018-01-21
Overmorgen
2018-01-22
Dinsdag
2018-01-23
Woensdag
2018-01-24
06:55
Jacobine op zondag

Talkshow "Hoe verandert je leven na een bijna-doodervaring?." Een stadium tussen leven en dood waarin je de mooiste dingen beleeft. Een bijna-doodervaring. Hoe verandert je leven na zoiets? Het is de Maand van de Spiritualiteit en we hebben het erover met cardioloog Pim van Lommel en met Lucia Prinsen en Rinus van Warven. Zij maakten zelf een dergelijke ervaring mee. Hoe verandert je leven na een bijna-doodervaring?
07:25
Andries

Talkshow "Joke Buis." Vroeger werd ze stevig gepest. Maar de stem van God heeft haar daar doorheen geholpen. Nog steeds hoort ze Zijn stem af en toe. Zo tastbaar dat ze de stap zette om eigen cd's uit te brengen, gesteund door de stem van God en de liefde voor haar opa. Nu zingt ze dus liederen van Johannes de Heer en in december kwam een kerst-cd uit. Sindsdien is ze een succesvolle en populaire zangeres.
07:55
De Kist

Talkshow over leven en dood "Nicole Buch." Televisieproducent Nicole Buch raakt niet van haar stuk bij het zien van een doodskist. Na het overlijden van haar levenspartner Menno Buch was er niet eens een kist. Nicoles grote liefde had ervoor gekozen zijn lichaam na te laten aan de wetenschap. Daardoor was er geen begrafenis, maar werd het leven gevierd op een Feest voor de Buch. Voor Nicole Buch is de dood een goede bekende die al heel lang met haar meewandelt. Ze verloor veel vrienden, maar de dood van degene van wie ze het meest gehouden heeft, is het ergste wat haar overkomen is. De laatste weken van Menno's leven lag ze samen met hem op bed. 'Het verdriet slijt niet', vertelt Nicole Buch, 'maar je kunt het omarmen en toch intens van het leven genieten. Want als je de dood accepteert, kun je tussen je oren verder, zij het op een andere manier.'
08:30
De Verwondering

Religieus magazine "Bertho Nieboer."
09:00
Ik mis je

Reportagereeks waarin overleden mensen worden geportretteerd Binnen twee jaar tijd twee kinderen verliezen: dat overkwam Peter en Christien Kolijn. Ze vertellen bij een kleurrijk graf over hun kinderen Marit en Thijs. Na ruim vijfendertig jaar huwelijk waren Henk van der Kaa en zijn vrouw Jeanet nog steeds smoorverliefd op elkaar. Toen Jeanet in 2016 overleed, moesten ze elkaar echter loslaten. Met frisse moed gaat Henk nu alleen verder, vasthoudend aan de vechtlust van Jeanet.
09:15
Kerkdienst

Viering "Recht door zee." Kerkdienst in het kader van de Week van Gebed, die elk jaar wordt georganiseerd door De Raad van Kerken en Missie Nederland. De voorgangers zijn ds. Antonie en ds. Wilma Holleman en de uitzending vindt plaats vanuit de Kerk van de Nazarener in Koog aan de Zaan. Medewerking wordt verleend door de eigen muziekgroep en er wordt aandacht besteed aan het interkerkelijk gebedswerk dat vorig jaar n.a.v. de Week van Gebed is ontstaan.
10:05
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Suriname."
10:15
Geloofsgesprek

Religieus gesprek "Zr. Mary Amata." Overgekomen uit Amerika en vlekkeloos Nederlands sprekend, zorgt Zr. Mary Amata voor nieuw elan in Sittard. Ze geeft catechese aan kinderen en jongeren. Als in iemand duidelijk wordt wat het beleid van het bisdom Roermond de afgelopen tien jaar is geweest, dan gebeurt dat in de persoon van zr. Mary Amata. Dominicanes uit Tennessee, Amerika, met de vaardigheden om directeur van een school te zijn, is zij door de toenmalige bisschop Wiertz gevraagd om naar Sittard te komen. De wereldkerk in Limburg. Dat symboliseer Mary Amata. En zij slaagt daar ook goed in want zij spreekt voortreffelijk Nederlands en heeft geluisterd naar de roepstem van Frans Wiertz. Met drie andere zusters zorgt zij voor nieuw elan in Sittard en doet waar zij goed in is: catechetisch leidinggeven aan kinderen en jongeren.
10:30
Eucharistieviering

Eucharistieviering "Meerssen." Op de 2e zondag door het jaar komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek van het H. Sacrament te Meerssen. Celebrant: Pater Wim van Meijgaarden sss.
11:35
Het Vermoeden

Religieus magazine "Christa Reinhoudt." Stel je voor: je bent nog geen vijftig, je hebt een leuke baan en een fijn gezin. De toekomst lacht je toe. Maar dan begin je steeds meer dingen te vergeten. De shampoo uit je haar spoelen of welke boodschappen je wilde halen. Het overkwam Christa Reinhoudt drie jaar geleden. Sinds een half jaar weet ze dat ze de ziekte van Alzheimer heeft. De ziekte zet haar leven in een compleet ander licht. 'Ik heb geen perspectief meer', zegt Christa. Ze droomde wel eens over haar pensioen, maar dat gaat ze niet meer meemaken. Ze heeft haar baan als coördinator in een inloophuis moeten opgeven. Thuis moet ze steeds meer zaken uit handen geven. Dat ze onlangs de verjaardag van haar man vergat, maakt pijnlijk duidelijk hoe de ziekte vordert.
12:00
Wilde Ganzen

Magazine "Lesotho." De basisschool in het dorpje Ribaneng in Lesotho staat op instorten. Kinderen van alle leeftijden krijgen les in één ruimte. Het meubilair is versleten en dan zijn er ook nog eens geen toiletten. Deze kinderen hebben dringend een nieuw schoolgebouw nodig.
12:01
Songs of Praise

Godsdienstig programma met koormuziek "Gospelkoor van het jaar (1/2)." David Grant en Connie Fischer presenteren deze show waarin de titel 'BBC Gospelkoor van het jaar' op het spel staat. In dit deel stellen de zes deelnemende koren zich voor en de jury geeft alvast een eerste reactie op de verschillende optredens.
12:35
De Verandering

Portrettenreeks "Samira." Als Samira kiest voor het christendom is de wereld te klein. Binnen de islam is kiezen voor een ander geloof namelijk een zeer gevoelig punt. In sommige landen staat er zelfs de doodstraf op. Als ze het aandurft om op YouTube ook nog eens te getuigen van haar nieuwgevonden geloof, ontvangt ze vele verwensingen en zelfs allerlei verwerpelijke bedreigingen. Haar ouders behoorden tot de meer gematigde moslims. Ze deden wel mee aan de ramadan en vierden ook het Suikerfeest, want dat hoorde er nu eenmaal bij. Het huwelijk van haar ouders was niet goed. De ruzies binnen het gezin deden haar als klein meisje al erg pijn en ze voelde zich vaak verlaten en eenzaam. Uiteindelijk kiezen haar ouders ervoor om niet langer samen verder te gaan en Samira zoekt haar heil buitenshuis.
13:05
Fryslân DOK

Reportagereeks "De laatste keer (2/2)." Na vijftig jaar op de grootste concertpodia van de wereld te hebben gespeeld besluit de Nederlandse topvioliste Emmy Verhey om eind 2015 te stoppen. De makers legden niet alleen de aanloop naar haar afscheidsconcert vast, maar bleven haar ook volgen in het jaar nadat het doek gevallen is en blikken met haar terug op een carrière die naast grote successen gepaard ging met opoffering, eenzaamheid en twijfel.
13:35
Brainwash Talks

Magazine "Beter dan ooit." We hebben de aarde om zeep geholpen, een wereldoorlog ligt op de loer en toekomstige generaties krijgen het hoe dan ook slechter dan hun ouders. Om depressief van te worden, toch? Historicus Johan Norberg ontdekte dat doemdenken van alle tijden is. Ook laat hij je zien dat we het nu beter dan ooit hebben. Een optimistisch tegengeluid.
14:00
Verborgen verleden

Reportagereeks waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis "Irene Moors." Terwijl sommige voorouders van presentatrice Irene Moors hun leven in grauwe armoede sleten, leefden anderen in een kleurrijke wereld van kunst en toneel.
14:50
Andere Tijden

Historisch reportagemagazine "Autogordels vast en zeker." In de jaren '60 en '70 voltrekt zich een stille verkeersramp op de Nederlandse wegen. Ieder jaar loopt het dodental op. De piek wordt bereikt in 1972 met 3000 verkeersdoden. De verkeersmaatregelen die er dan eindelijk komen helpen wel, zoals de verplichte valhelm en autogordel, maar ze worden fel bestreden. Pieter van Vollenhoven, in de jaren '70 voorzitter van de Raad voor Verkeersveiligheid: 'Iedereen was absoluut tegen alles. Een verplichte autogordel werd gezien als inbreuk op de mensenrechten.' Het verzet leidde ertoe dat de gordel wel voorin, maar pas twintig jaar later achterin verplicht werd gesteld. 'Andere Tijden' blikt terug op die verkeersgevaarlijke jaren met een ambulancebroeder uit die tijd, een verkeersslachtoffer en een activist die tegen de stroom in vecht voor meer veiligheid op de weg.
15:25
De Boeddhistische Blik: Prison Pioneers

Documentaire Achter de hoge muren van de gevangenis komt elke maandag een groep gedetineerden bij elkaar om mee te doen aan een cursus mindfulness van Nelleke van Zessen. Om te voelen, om naar het lichaam te luisteren en vooral om de situatie te leren accepteren zoals die zich aandient. 'Zoals je spieren kunt trainen kun je ook je mentale kracht trainen', spreekt Nelleke de groep toe. Voor de gedetineerden is zij 'de boeddhist'. Nelleke is een van de negen boeddhistisch geestelijk verzorgers die sinds 2011 gevangenen begeleiden vanuit een boeddhistische levensvisie. Geestelijk verzorgers vormen belangrijke vertrouwenspersonen binnen de gevangenis. Hier kunnen de ingeslotenen terecht met wat hen echt bezighoudt. De gedetineerden hebben sinds ze zijn opgesloten zeeën van tijd om na te denken en hebben vaak een verleden dat zwaar op hun geweten drukt.
16:25
Op zoek naar de granaatappel

Culinaire reportagereeks over zes Arabische vrouwen en hun kookkunsten "Ratib." De Syrische Oum Ratib woont met haar twee dochters en kleinkinderen in een klein vluchtelingenkamp in Libanon. In het piepkleine geïmproviseerde keukentje in haar tent is het niet makkelijk koken, maar toch komen er lekkere gerechten op tafel. Jongste dochter Nejmeh droomt van een zangcarrière. Merijn en Nadia gaan met Oum Ratib naar het naburige dorp om vlees te halen om met haar te koken voor het kleine kamp.
16:51
Socutera

Voorlichting "Leprastichting, Toegift.nl en MS Research." De Leprastichting wil dat lepra niet langer levens verwoest. Zij zorgt voor vroege opsporing, om handicaps door lepra te voorkomen, voor genezing, om de keten van besmetting te doorbreken, en voor medische, sociale en economische revalidatie.
17:00
NOS Journaal

Nieuws
17:10
Jacobine op zondag

Talkshow "Moet er meer aandacht komen voor kinderen die in armoede leven?." Maar liefst 400.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens en dat in een van de rijkste landen van de wereld. Hoe komt dat en wat kunnen we er aan doen? En wat doet dat met een kind? Jacobine Geel praat erover met Heidi van der Laan, zij leeft zelf in armoede; Vincent Cardinaal, journalist en zelf opgegroeid in armoede en Marc Dullaert, voorheen Kinderombudsman.
17:35
Kunstuur

Kunstmagazine "Special Prijswinnaars." Iedere week laat presentator Lucas De Man hoogtepunten zien van tentoonstellingen, design, mode, fotografie en architectuur.
18:10
Podium Witteman

Muziekmagazine
19:20
Elephant Family & Me

Britse natuurdocumentaire over een olifantenfamilie in Kenia De Afrikaanse olifant doodt meer mensen dan eender welk roofdier en is daarmee één van de gevaarlijkste dieren ter wereld. Gordon is er echter van overtuigd dat olifanten slechts agressief worden uit zelfverdediging. Hij zoekt uit of het mogelijk is om het vertrouwen van deze majestueuze dieren te winnen en om in vrede met hen samen te leven. Hij is getuige van de overlevingsstrijd van moederolifant Wendi en haar eerstgeborene Wiva. Hij volgt ook enkele van de grootste olifanten ter wereld en ziet wat ze moeten doorstaan om te overleven in het hedendaagse Afrika.
20:15
Door het hart van China

Reisdocumentairereeks (2018) met fotograaf en Chinakenner Ruben Terlou "Dubbellevens." Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet langer naar schimmige parkjes om een partner te vinden. Maar de vraag is hoelang de overheid deze online vrijheid toestaat. Ruben huurt een gouden fiets en ontmoet de strijdbare moeder van een Chinese 'lala'.
21:05
College Tour

Talkshow "Rob Bertholee." Rob Bertholee, hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, ziet vooral de cyberdreiging uit onder meer China en Rusland als de meest serieuze dreiging van dit moment. Dit jaar werd de Nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten aangenomen, de 'sleepwet', waarover een referendum gehouden zal worden.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:40
Kruispunt

Religieus magazine "We werken ons kapot." Toenemende werkdruk, burn-outklachten, stress. Waarom werken we zo hard dat het niet gezond meer is? En wat moet er gebeuren om het tij te keren? De hoofdredacteur van de populaire glossy LINDA zag onder ogen dat de werkcultuur een mijnenveld geworden was voor het krijgen van een burn-out. Toen de een na de andere werknemer omviel, besloot ze een jaar lang pas op de plaats te maken en geen nieuwe projecten aan te gaan. Verder o.a. het woord aan neurowetenschapper Margriet Sitskoorn: wat gebeurt er in onze hersenen als we teveel stress ervaren?
23:10
De Nieuwe Maan

Talkshow met aandacht voor de moslimgemeenschap
23:45
De Kist

Talkshow over leven en dood "Harry de Winter." Televisieproducent Harry de Winter is vernoemd naar de verloofde van zijn moeder, een Joodse jongeman die omkwam in een concentratiekamp. Zijn foto stond op haar nachtkastje. Ook vader De Winter verloor in de Tweede Wereldoorlog een geliefde: zijn eerste vrouw kwam hoogzwanger in Auschwitz terecht om nooit meer terug te keren. Haar portret stond op het nachtkastje aan zijn kant van het bed. Ondanks de verwoestende invloed van de Holocaust op hun leven, slaagden de ouders van Harry de Winter erin om een vrolijk en opgeruimd gezin te stichten. Zijn vader maakte liever grappen over de oorlog dan de gruwelen van de kampen te benoemen. Zo bleef de dood op afstand. Harry de Winter, deel van de naoorlogse generatie, heeft zelf ook moeite om vrijuit over het Joodse verleden te spreken: 'Er is een bepaalde mate van ellende die je aankunt. Als je daar overheen gaat, flip je.'
00:20
Andries

Talkshow "Jurrien ten Brinke." Jurrien ten Brinke is een druk baasje. Hij organiseerde onlangs de actie 'gastgezin voor een vluchteling', maar helpt ook tieners, zet zich in voor de wijk en trekt voor Compassion naar landen in de Derde Wereld. Vorig jaar kocht hij een schoolgebouw om daar met zijn gezin en mensen die woonruimte nodig hebben te gaan wonen. Het geloof motiveert hem tot op het bot en hij twijfelt helemaal nooit aan God.
00:50
Het Vermoeden

Religieus magazine "Christa Reinhoudt." Stel je voor: je bent nog geen vijftig, je hebt een leuke baan en een fijn gezin. De toekomst lacht je toe. Maar dan begin je steeds meer dingen te vergeten. De shampoo uit je haar spoelen of welke boodschappen je wilde halen. Het overkwam Christa Reinhoudt drie jaar geleden. Sinds een half jaar weet ze dat ze de ziekte van Alzheimer heeft. De ziekte zet haar leven in een compleet ander licht. 'Ik heb geen perspectief meer', zegt Christa. Ze droomde wel eens over haar pensioen, maar dat gaat ze niet meer meemaken. Ze heeft haar baan als coördinator in een inloophuis moeten opgeven. Thuis moet ze steeds meer zaken uit handen geven. Dat ze onlangs de verjaardag van haar man vergat, maakt pijnlijk duidelijk hoe de ziekte vordert.
01:25
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:00
Buitenhof

Discussieprogramma, gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Marcia Luyten en Paul Witteman
02:55
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
03:25
Tekst-TV

Informatie van teletekst