Tv gids - Nederland2 Morgen

Eergisteren
2018-04-23
Gisteren
2018-04-24
Vandaag
2018-04-25
Morgen
2018-04-26
Overmorgen
2018-04-27
Zaterdag
2018-04-28
Zondag
2018-04-29
06:35
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:43
NOS Journaal

Nieuws
07:47
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:38
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
VPRO Tegenlicht

Documentairemagazine "Verslaafd aan het algoritme." Algoritmes bepalen steeds vaker de grote beslissingen in ons leven. Want algoritmes zijn sneller en efficiënter dan mensen. Maar nemen ze ook altijd betere beslissingen? En hoe ziet een samenleving eruit waarin we gestuurd worden door big data en computercode? Bedrijven, en in toenemende mate ook overheden, zetten algoritmes in om bureaucratische processen te automatiseren. Deze algoritmes, sets van instructies en regels die gevoed worden door big data, bepalen ongemerkt meer en meer ons leven. Onder wiskundigen en programmeurs begint het besef te ontstaan dat de algoritmes die onder al deze geautomatiseerde beslissingssystemen liggen niet neutraal zijn en mogelijk fouten bevatten. Want de slimme code mag dan weliswaar sneller kunnen beslissen dan mensen, de uitkomsten zijn niet alleen soms gebrekkig, maar soms ronduit gevaarlijk.
10:10
Zembla

Documentairemagazine "De iPadschool." Een stormachtig begin en een turbulent einde. Dat is kort samengevat de bemoeienis van opiniepeiler Maurice de Hond met het onderwijs. De ondernemer bedacht een nieuw schoolconcept: geen klassikaal onderwijs, kinderen bepalen zelf wat ze leren, de leraar wordt coach en de lessen staan op de iPad. Hoewel De Hond geen onderwijservaring heeft, weet hij het concept 'Steve Jobsschool' aan tientallen scholen te verkopen. Maar het succes stokt. Nog maar een handvol scholen werkt met de methode De Hond en de twee iPad-scholen die de zakenman zelf opricht, leggen het loodje. Eén krijgt van de Inspectie het predicaat 'zeer zwak', de ander is opgeheven door te weinig aanmeldingen.
10:50
De Rijdende Rechter Wordt Vervolgd

Magazine (2018) met Jetske van den Elsen "Het Argusoog & Hekkensluiter." Jetske van den Elsen gaat na de uitspraak langs bij de partijen uit Brunssum en Leek. In Brunssum speelt een conflict tussen de familie Zwiers en hun buren Penny en Ron Lebski. Wanneer de familie Lebski een zogenaamde domecamera ophangt in hun tuin is de goede verstandhouding tussen de buren van de ene op de andere dag over. In Leek liggen hondenbezitters in de clinch met hun gemeente. Zij eisen een extra hek op het hondenlosloopveld zodat de honden ook écht los kunnen lopen op het veld zonder het naastgelegen pad op te rennen.
11:25
We zijn er Bijna!

Realityreeks (2013) "Griekenland." Een groep van 43 mensen reist gezamenlijk, maar met eigen caravan of camper dwars door Hongarije, Roemenië en Bulgarije. Martine van Os reist mee en doet verslag van het wel en wee van de deelnemers.
12:20
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Marcel en Dirk-Jan bewonen een karakteristiek pand in het centrum van Amsterdam. Beide mannen hebben een passie om dingen te creëren en dit zie je terug in hun woning. Veel oude meubelstukken, bijzondere hoeden en persoonlijke items. Elk item in hun huis heeft een karakter, een ziel. Ze hebben dit oude pand weer een nieuw leven ingeblazen en in elke ruimte een fijne sfeer gecreëerd. In Deventer is culinair expert Alain Caron op stap. Hij is benieuwd naar het recept van de welbekende Deventer koek. Maar dat recept krijgen, valt nog niet mee. Alain ontmoet Garrelt Verhoeven, die veel weet over de cultuur van de stad en hem meeneemt naar de Gouden Eeuwen van Deventer. Bij chef-kok Nickey Vlierhuis duikt Alain de keuken in om zelf een gerecht te bereiden mét die bekende koek.
12:57
Politieke partijen: DENK

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
Sportjournaal

Het belangrijkste sportnieuws van vandaag Aandacht voor het actuele sportnieuws.
13:21
Socutera

Voorlichting "Stichting Vluchteling." Wereldwijd zijn ruim 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en (dreigend) geweld. De omstandigheden waarin zij moeten overleven zijn vaak schrijnend. Stichting Vluchteling helpt met wat het hardste nodig is, variërend van voedsel, schoon drinkwater, onderdak en sanitair tot medische hulp en onderwijs.
13:25
De Monitor

Reportagemagazine "Agressie tegen hulpverleners in de psychiatrie." Schelden, slaan, schoppen, spugen en soms zelfs aanranding. Net als ambulancemedewerkers en andere werknemers met een publieke taak krijgen hulpverleners in de psychiatrie regelmatig te maken met agressie. Jaarlijks zo'n dertig tot veertig procent. Het gaat om een relatief kleine groep die verantwoordelijk is voor de meest ernstige incidenten, maar ook verbale agressie zoals doodsbedreigingen hebben een grote impact op hulpverleners. De overheid voert al jaren campagne tegen dit soort agressie en geweld. Maar aangiften van hulpverleners in de geestelijk gezondheidszorg worden vaak door justitie geseponeerd. Een veelgehoorde reden: agressie hoort bij het werken in de psychiatrie. Maar tot welke grens is dit geweld acceptabel? Heeft een psychiatrisch patiënt een vrijbrief om geweld te gebruiken tegen het personeel?
13:55
De Verwondering

Religieus magazine "Tieneke van Lindenhuizen." Tieneke van Lindenhuizen (1956) groeit op in een socialistisch gezin in Groningen. God en gebod maakten geen deel uit van haar opvoeding. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Als haar huwelijk op de klippen is gelopen en haar kinderen het huis uit zijn, besluit ze theologie te gaan studeren. Het blijkt een schot in de roos. Ze bloeit op; vragen roepen om antwoorden, en die roepen op hun beurt weer nieuwe vragen op. In haar studentenkamertje schrijft ze een uitspraak van Lebbis op de muur: 'God is best een goed idee'. Het is een zin waar ze nog steeds achter staat, ook na de dood van frère Roger die tijdens een viering in Taizé door een verwarde vrouw werd gedood: 'Ik was erbij en leerde daar hoe je het kwaad kunt beheersen in liefde.'
14:25
Gorts Wijnkwartier

Magazine waarin wijnboer Ilja Gort vragen over wijn van een antwoord voorziet Met een bouquet van anekdotische geschiedenisverhalen, nuttige informatie en het Franse joie de vivre-gevoel maakt wijnboer Ilja Gort de kijkers wegwijs in de wereld van de wijn.
14:45
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt We krijgen een update van de projecten die de stichting met hulp van de kijkers heeft aangepakt en wil aanpakken.
15:25
Typisch Tubbergen

Humaninterestmagazine Een inkijkje in het leven van de inwoners van Tubbergen.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Kasboekje van Nederland

Reportagereeks "Sparen voor later." Tijdens je werkend leven spaar je voor je pensioen. En omdat we steeds ouder worden, zorgen steeds meer mensen zelf voor een aanvulling op hun AOW en pensioen. Maar hoeveel hebben we eigenlijk nodig?
16:35
Gorts Wijnkwartier

Magazine waarin wijnboer Ilja Gort vragen over wijn van een antwoord voorziet Met een bouquet van anekdotische geschiedenisverhalen, nuttige informatie en het Franse joie de vivre-gevoel maakt wijnboer Ilja Gort de kijkers wegwijs in de wereld van de wijn.
17:00
Victoria

Britse historische dramaserie "Faith, Hope and Charity." Het nieuws van de vreselijke hongersnood in Ierland heeft nu ook de Queen bereikt. Victoria staat erop dat de overheid meer doet om hulp te bieden, maar ze krijgt daarbij grote tegenstand van haar eerste minister.
17:50
Van Harte

Humaninterestmagazine rond feestvieren Het is bijna Koningsdag. Joelle laat in de kas zien hoe je met spulletjes van de rommelmarkt zelf prachtige dingen kunt maken voor in huis.
18:30
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:45
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Sinds tien jaar wonen Elly Hofstee en haar man Anne in een jaren 80-woning in Eibergen met een bijzondere inrichting. Nagenoeg alles in het interieur heeft heel veel kleur en is ingericht met spullen van uit heel Europa. Elly vindt het namelijk heerlijk om allerlei brocantemarkten in Frankijk, Engeland of Zweden af te struinen, op zoek naar bijzondere spullen. Met maar één voorwaarde: ze moeten kleurrijk zijn. Chef-kok Ramon Brugman stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje?
19:20
Typisch Tubbergen

Humaninterestmagazine Een inkijkje in het leven van de inwoners van Tubbergen.
19:50
Met het Mes op Tafel

Kennis- en blufquiz Kandidaten pokeren met antwoorden op vragen. Niet alleen kennis is van belang. Wie weinig weet, kan proberen zijn tegenstanders weg te bluffen.
20:25
In De Leeuwenhoek

Documentairereeks Het is zondag, de dag waarop de familie op bezoek komt. Op de gesloten afdeling van De Leeuwenhoek komen de zoon en dochter van mevrouw Zegvaard langs. Zij is indertijd min of meer uit Spanje ontvoerd omdat de situatie onhoudbaar werd. En er is de opname van meneer MacIntosh. Mevrouw MacIntosh is op, na het jarenlange mantelzorgen. Er moet iets gebeuren. Adelheid en Hugo zijn aanwezig bij het aangrijpende afscheid tussen twee mensen die al meer dan 52 jaar getrouwd zijn. Als gasten zijn uitgenodigd Carin Gaemers, strijdmakker van Hugo Borst en Anne-Mei The, bijzonder hoogleraar gespecialiseerd in mantelzorg.
21:00
Brandpunt+

Actualiteitenmagazine "Strijd tegen smog." Fijnstof: onzichtbaar in de lucht maar zeer schadelijk voor onze gezondheid. In Nederland zijn er meerdere plekken waar de Europese normen voor fijnstofconcentraties worden overschreden. Maar dat is nog kinderspel vergeleken bij het Poolse Krakau. Daar hebben ze te maken met fijnstofconcentraties die wel zes keer hoger liggen. Inwoners kampen er met ernstige gezondheidsklachten en gezinnen gaan met mondkappen over straat. Middenin een park in de stad staat nu een soort grote smogstofzuiger. Deze 'smog-free tower' is een object dat ontworpen is door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde. Het kunstwerk staat symbool voor de strijd van de inwoners van Krakau voor frisse lucht en schone longen.
21:25
Focus

Wetenschappelijk magazine "De aard van het beestje." Waarom hebben wij geen herderskatten, maar wel herdershonden? Al 15.000 jaar, langer dan koeien, schapen, kippen, paarden en katten, is de hond het lievelingshuisdier van de mens. Waarom en hoe is hij dat geworden? Door de eeuwen heen zijn hond en baas veel op elkaar gaan lijken. Er zijn zelfs honden met symptomen van depressie en ADHD. Dankzij onze goede zorgen worden honden zo oud dat ze soms ook dement worden. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen onderzoeken hoeveel de beste vriend van de mens op ons lijkt.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:55
Close Up: Jean Paul Belmondo - Licht, camera, actie!

Documentaire Acteur Jean-Paul Belmondo viel van meet af aan op door zijn rebelse karakter en zijn vechtlust. Hij vestigde zijn naam in de jaren zestig met rollen in de vernieuwende films van jonge regisseurs als Jean-Luc Godard en groeide uit tot een grote ster van de Franse cinema. In de jaren zeventig vond Belmondo zichzelf opnieuw uit als producer van zeer succesvolle actiefilms, waarin hij steevast zélf de hoofdrol speelde.
23:55
2Doc: The Man Who Saved the World

Historische documentaire Dankzij luitenant-kolonel Stanislav Petrov van de Sovjet-Russische luchtmacht ontsnapte de wereld op 25 september 1983 ternauwernood aan een kernoorlog. Op die bewuste nacht toonde het Sovjetafweersysteem dat er kernraketten vanuit de VS in aantocht waren. Als de computer gelijk had, zou een tegenaanval een wereldvernietigende oorlog starten. Voor een paar cruciale minuten lag het lot van de wereld in Petrovs handen. De kolonel ging tegen zijn orders in en overtuigde zijn meerderen ervan dat de bedreiging vals alarm was en redde daarmee de wereld van een nucleaire holocaust. Deze actie werd hem destijds in de Sovjet-Unie niet in dank afgenomen.
01:40
Nachtzoen

Talkshow "Florentijn van Rootselaar." Filosoof Florentijn van Rootselaar sprak eens een inspirator voor wie het bos geen plek is voor zomaar een wandeling op zondagmiddag. Vannacht deelt hij de prangende vraag die hem blijft bezighouden: Hoe zou een worm zich voelen?
01:50
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:45
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
03:35
Tekst TV

Informatie van teletekst