Tv gids - Nederland2 Morgen

Eergisteren
2017-11-17
Gisteren
2017-11-18
Vandaag
2017-11-19
Morgen
2017-11-20
Overmorgen
2017-11-21
Woensdag
2017-11-22
Donderdag
2017-11-23
06:35
Hallo Nederland

Actuamagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Israël." De Palestijnse Musab is veertien jaar oud als hij op de Westelijke Jordaanoever met zijn vriendje op straat rondfietst. Het is vrijdag en overal worden bruiloften gevierd. Een noodlottig ongeval treft Musab als hij tijdens het lossen van vreugdeschoten op een van die bruiloften in zijn hoofd wordt getroffen door een rondvliegende kogel. Van de een op de andere dag is hij zwaargehandicapt. Inmiddels woont hij al meer dan drie jaar bij Aleh, een bijzonder centrum in Jeruzalem, waar gehandicapte kinderen worden opgevangen en liefdevol specialistische zorg krijgen. Ieder kind is hier welkom, los van de culturele of religieuze achtergrond en dat is best bijzonder in een maatschappij waar de conflicten nogal eens oplopen. De Nederlandse vrijwilligers Thomas en Erika Wierks doen voor twee maanden vrijwilligerswerk bij Aleh en gaan samen met Musab naar zijn ouders op de Westbank.
09:30
De Monitor

Reportagemagazine "Geboortezorg onder druk." Ouders in Nederland bepalen graag zelf hoe en vooral wáár ze hun kindje ter wereld brengen. Dankzij het verloskundig systeem van zorg in de buurt en gemakkelijke toegang tot een ziekenhuis is het mogelijk te kiezen. Of beter gezegd: was het mogelijk te kiezen. Tipgevers uit het verloskundige veld melden dat een tekort aan personeel en plekken in het ziekenhuis, de kwaliteit van de geboortezorg en keuzevrijheid van aanstaande ouders onder druk zet. Door fusies van ziekenhuizen en de centralisering van zorg zouden bevallocaties hun deuren sluiten. En die plekken komen niet altijd terug in de directe omgeving, terwijl er juist wel steeds meer vrouwen in het ziekenhuis bevallen.
10:05
Buitenhof

Informatief programma. Discussieprogramma met interviews, opinies en debatten, live vanuit de de Hortus Botanicus. Presentatie: afwisselend Marcia Luyten, Pieter Jan Hagens en Paul Witteman.
11:30
De Wereld Draait Door

Talkshow
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn in de Achterhoek in het pittoreske plaatsje Woold. Hier maken Carla en Ronald Mullié hun eigen likorette, likeur met een alcoholpercentage onder de 15%. Léon kookt met Ronald uit dienst eigen moestuin, terwijl sommelier Lendl zelf drank gaat maken onder leiding van Carla. Dit alles komt uiteraard samen in een smakelijk gerecht. Vivian en Bert wonen in het centrum van Amsterdam in een 'huis vol grapjes'. In hun huurhuis, dat een monument is, moeten ze de muren wit laten. Maar met hun grote verzameling beeldjes, poppetjes, lampen, speelgoed, meubels en kleden brengen ze veel kleur in het interieur. In hun verzamelaarshuis staan en hangen de meest bijzondere lampen, en ook de kast in de vorm van een varken is een absolute eyecatcher.
12:57
Politieke Partijen: SP

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
NOS Sportjournaal

Sportnieuws
13:20
NOS Studio Voetbal

Voetbalmagazine met Tom Egbers
14:15
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt "Vergeten Indische-Nederlanders in Surabaya en Bandung." We krijgen een update van de projecten die de stichting met hulp van de kijkers heeft aangepakt en wil aanpakken.
14:30
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Spanje: San Sebastian-Durango." In Baskenland ligt tussen de twee belangrijkste steden, San Sebastian en Bilbao, een smalspoorlijn. Een rit daarmee geeft een goed beeld van dit mooie, onbekende deel van Spanje.
15:10
Robo sapiens

Documentairereeks over kunstmatige intelligentie "Relaties." Jelle Brandt Corstius onderzoekt hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden en nog verder gaan veranderen op het gebied van relaties. Hij reist onder meer naar Japan en de Verenigde Staten. In Japan lopen ze voorop als het gaat om relaties met robots. Brandt Corstius ontmoet een echtpaar dat samenleeft met hun robothondjes. In de Verenigde Staten bezoekt hij een echtpaar dat zeer geavanceerde chatbots ontwikkelt en een man die hunkert naar een seksrobot. Hoe ver gaat die ontwikkeling? En wat is de keerzijde?
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Blauw Bloed

Royaltymagazine "Koning op verjaardagsvisite in Lelystad."
16:50
Natuur op 2: Wild Japan

Natuurdocumentairereeks over de natuur van Japan "Honshu." Japan is een eilandstaat van duizenden grotere en kleinere eilanden. Het grootste, Honshu, met honderd miljoen inwoners, is het historische middelpunt van het land, met de hoofdstad Tokio als een van 's werelds grootste metropolen. Maar het dichtbevolkte Honshu heeft een ongerepte kern: het bestaat voor een groot deel uit afgelegen vulkanisch gebergte. De Fujiyama is slechts een van de zestig actieve vulkanen op het eiland, dat door gigantische bewegingen in de aardkorst is ontstaan. Honshu's wildernis herbergt een bonte weelde aan dierenleven: zwarte beren, makaken en vuurvliegjes met hun beeldschone lichtdans, maar ook de Japanse bosgems, ook wel 'koedemonen' genoemd. Van de bergen tot de kust komen mens en natuur elkaar op de meest verrassende manieren tegen.
17:45
Geloof en een Hoop Liefde

Portrettenreeks "Amsterdam-Oost."
18:25
Hallo Nederland

Actuamagazine
18:45
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Het eerste wandelknooppunt van Nederland ligt bij Diepenheim. Waar vroeger een varkensschuur stond, staat nu een bijzonder huis: een woning die halfverzonken is in de grond. Er wandelen nog dagelijks mensen voorbij. Maar als Faffie en Robert-Jan Reijntjes er wandelen, lopen ze niet door: zij kopen het huis. Ze voorzien de enorme ruimte van veel duurzame elementen. Zo beplanten ze het hele dak met sedum, waardoor het 's zomers binnen lekker koel is en in de winter aangenaam warm. En wie kan er nou zeggen dat er bieslook op z'n dak groeit? Met december in aantocht heeft chef-kok Ramon Brugman een goed excuus om een heerlijk wintergerecht te maken: kalfsschnitzel met zigeunersaus en rösti. En dat het helemaal niet ingewikkeld is om zelf die schnitzel te maken, laat hij even zien. Dus wie van lekker eten houdt, maar niet weet of ie wel kan koken: met hulp van Ramon lukt dat zeker.
19:20
Groen Licht

Journalistiek reportageprogramma over groene feiten en fabels. Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verplant bomen en Milouska gaat mee. Het Radboudziekenhuis had nieuwe uniformen nodig en pakte dat compleet 'groen' aan. Geen katoen, maar nieuwe duurzame kunststofvezels. Net zo comfortabel, veel minder vervuilend. En dan hebben we het over 35.000 nieuwe 'pakken'. 'Groen Licht' kijkt op het bord van (sport)journalist Nynke de Jong. Ze vraagt zich af hoe duurzaam champignons ziijn. En wat is het verschil tussen 'gewone' en biologische paddenstoelen? Fannie en Sahil testen groene gadgets. Deze week: een kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat ook?
19:50
Met het mes op tafel

Kennis- en blufquiz
20:20
Pilotenmasker

Documentaire Simonka de Jong volgt het ziekenhuisleven van een groep jonge kinderen met de diagnose kanker. De kinderen worden van heel dichtbij gevolgd tijdens hun verblijf en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ze krijgen veel te verduren, van prikken en scans tot operaties en uitvallend haar. Vanuit het perspectief van de kinderen is te zien hoe ze zich daarbij staande houden. Intieme shots worden afgewisseld met verrassende beelden die de 4- en 5-jarige kinderen zelf hebben gedraaid: het plafond vanuit hun ziekenhuisbed, oranje voetstappen in de gang en de eindeloze reeks slangetjes waar ze aan vastzitten. De periode in het ziekenhuis is een emotionele achtbaan. Hoe ondergaan zij de soms pijnlijke ingrepen, hoe reageren ze op tegenvallende uitslagen en hoe gaan ze met hun ziekte om?
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:45
Inside IDFA

Filmmagazine rond het internationale documentairefilmfestival van Amsterdam (IDFA) Nederlandse documentaireliefhebbers gaan in gesprek met IDFA-regisseurs. Raemon Sluiter ontmoet Jason Kohn, regisseur van de IDFA-film 'Love Means Zero'.
23:00
The Legacy

Deense dramaserie De vier erfgenamen krijgen niet echt de kans om hun verdriet te verwerken. Gro voelt zich ongeschikt om de jonge kunstenaars te helpen in hun strijd tegen de Argus. Frederik legt de schuld van Hannahs verdwijning bij de jongeren en vraagt ze Grønnegaard te verlaten. Signe probeert sterk te zijn in haar eigen strijd tegen Jensen terwijl Emile innerlijke rust probeert te vinden middenin de chaos. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan gezien zijn gewetenswroeging aangaande Frederik.
00:05
Podium Witteman

Muziekmagazine De prestigieuze Edison Klassiek is een van de oudste muziekprijzen wereldwijd. Paul Witteman ontvangt de winnaars van de categorieën het debuut, solist instrumentaal en kamermuziek en daarnaast die van de oeuvreprijs en de publieksprijs.
01:05
Nachtzoen

Talkshow "Joris Vincken." Mens, wat ben je een wonder! Inspirator Joris Vincken kan het blijven zeggen, tegen zichzelf en tegen een ander. Zit u er klaar voor?
01:20
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:15
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
03:00
Tekst-TV

Informatie van teletekst