Tv gids - Nederland2 Overmorgen

Eergisteren
2017-11-17
Gisteren
2017-11-18
Vandaag
2017-11-19
Morgen
2017-11-20
Overmorgen
2017-11-21
Woensdag
2017-11-22
Donderdag
2017-11-23
06:35
Hallo Nederland

Actuamagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:49
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
De toekomstbouwers

Cultuurmagazine "Alissa Rees en Dave Hakkens." Wilfried de Jong praat met Alissa Rees en Dave Hakkens, twee jonge veelbelovende ontwerpers die onze nieuwe wereld vormgeven en tijdens Dutch Design Week 2017 werk laten zien. Deze jonge garde van designers heeft revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst, soms inspirerend en soms confronterend. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen de wereld mooier, beter en gemakkelijker maken.
10:00
2Doc: Plaza man

Documentaire Documentaire over Robert Groden, die getuige was van de moord op John F. Kennedy en die zijn leven wijdde aan het bewijzen dat die moord een samenzwering was.
11:00
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Groot-Brittannië: North Yorkshire Moors Railway, Pickering-Grosmont." Deze aflevering volgt de stoomtrein van de North Yorkshire Moors Railway (NYMR), volgens liefhebbers een van de mooiste en populairste treinroutes ter wereld. Elk jaar vervoert de NYMR meer dan 300.000 passagiers. De reis begint in Pickering en gaat via de lieflijke stationnetjes van Levisham en Goathland dwars door het natuurgebied van het North York Moors National Park. In het station van Goathland lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Sinds 1865 is hier nauwelijks iets veranderd. Liefhebbers van Harry Potter zullen het station ongetwijfeld herkennen uit de eerste film over de tovenaarsleerling. Volgens een hardnekkig gerucht voltrok zich in de negentiende eeuw een ramp toen een locomotief in het moeras stortte. Een waargebeurde geschiedenis of een sterk verhaal? Wie in de rijtuigen van de NYMR stapt is ook anno 2015 evenwel verzekerd van een indrukwekkend treinavontuur.
11:30
De Wereld Draait Door

Talkshow
12:30
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Het eerste wandelknooppunt van Nederland ligt bij Diepenheim. Waar vroeger een varkensschuur stond, staat nu een bijzonder huis: een woning die halfverzonken is in de grond. Er wandelen nog dagelijks mensen voorbij. Maar als Faffie en Robert-Jan Reijntjes er wandelen, lopen ze niet door: zij kopen het huis. Ze voorzien de enorme ruimte van veel duurzame elementen. Zo beplanten ze het hele dak met sedum, waardoor het 's zomers binnen lekker koel is en in de winter aangenaam warm. En wie kan er nou zeggen dat er bieslook op z'n dak groeit? Met december in aantocht heeft chef-kok Ramon Brugman een goed excuus om een heerlijk wintergerecht te maken: kalfsschnitzel met zigeunersaus en rösti. En dat het helemaal niet ingewikkeld is om zelf die schnitzel te maken, laat hij even zien. Dus wie van lekker eten houdt, maar niet weet of ie wel kan koken: met hulp van Ramon lukt dat zeker.
12:57
Politieke Partijen: FVD

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
NOS Sportjournaal

Sportnieuws
13:20
Radar

Consumentenmagazine 'Radar' stelt consumentenproblemen aan de kaak en probeert bedrijven en instanties te bewegen om tot een oplossing te komen.
14:25
De Reünie

Reportageprogramma "RSG West-Friesland Hoorn." Monique maakte alleen de brugklas van 1977 van het RSG West-Frieland uit Hoorn af. Daarna vertrok ze naar Suriname, waar ze per ongeluk in aanraking kwam met luiaards. Aan Ajouad El Miloudi laat ze zien hoe haar hele huis inmiddels volhangt met deze beesten. Inmiddels is Monique de baas is van het Green Heritage Fund Suriname, waarmee ze zich inzet voor natuurbescherming in Suriname. Henna voedt haar twee zonen helemaal alleen op. Ze kreeg daarbij veel steun van haar vader, tot hij bij een ongeluk om het leven kwam. Gelukkig is muziek voor haar een blijvende bron van optimisme. Ric trok op school veel op met zijn vrienden Gijs en Roel. Ze gaan nog één keer terug naar hun oude school. Daar moet Ric zijn vrienden van toen vertellen dat hij nog maar kort te leven heeft.
15:20
Geloof en een Hoop Liefde

Portrettenreeks "Amsterdam-Oost."
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Mijn pelgrimspad

Magazine "Zwolle." De plafondschilderingen in Waanders in de Broeren, een kerk die zo'n 35 jaar geleden leeg kwam te staan en nu dient als boekhandel, krijgen Annemiek stil. Tijdens haar pelgrimspad is ze nu inmiddels langs verschillende plekken gekomen en heeft ze zich verbaasd over de verdeling van katholiek en protestant in Zwolle. Theoloog Ruben van de Belt legt Annemie uit hoe deze verdeling precies tot stand is gekomen.
16:15
Roderick zoekt licht

Religieus magazine "Roderick in Rome." Speuren met Nederlandse studenten door de Eeuwige Stad, op zoek naar het Romeinse eten en met Antoine Bodar langs de geloofstradities.
16:45
Natuur op 2: Wild Japan

Natuurdocumentairereeks over de natuur van Japan "De Zuidwestelijke eilanden." Ten zuiden van Honshu, het grootste eiland van Japan, loopt een 1.100 kilometer lange keten van kleinere eilandengroepen in de richting van de tropen. In deze aflevering reist men van noord naar zuid over deze keten.
17:45
Geloof en een Hoop Liefde

Portrettenreeks "Purmerend." Purmerend was oorspronkelijk omsloten door polders, maar de afgelopen zestig jaar uitgedijd door een grote stroom Amsterdammers die naar het knusse stadje kwamen. Bert verkent Purmerend met een man die elke stoeptegel kent: Dirk Groot. Hij ruimt het afval van de straten van Purmerend op en ontdekte zo een hele nieuwe kant van zijn stad. Sinds 1484 heeft Purmerend marktrechten. Purmerend bloeide op, maar het marktleven speelt nog steeds een grote rol. We lopen een ochtendje mee met veehandelaar Angela Koning op een van de laatste veemarkten van Nederland. Ook delen de inwoners van Purmerend geloof, hoop of liefde uit aan plaatsgenoten. En we ontmoeten de 101-jarige Jannie op een, voor die leeftijd, wel héél ongebruikelijke plek: de sportschool.
18:25
Hallo Nederland

Actuamagazine
18:45
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine
19:15
Vroege Vogels

Natuurmagazine In veel natuurgebieden zitten de paarden en runderen momenteel vol met klissen in hun vacht. Grootste 'boosdoener'is de grote klis. De plant is voor zijn verspreiding afhankelijk van deze grote zoogdieren. De foto's die Wout Berger in 1992 van 120 vervuilde plekken nam, zien er soms bedrieglijk mooi uit. Nu, na 25 jaar, keert hij ernaar terug en legt de gesaneerde landschappen vast die soms dramatisch zijn veranderd. De nieuwste vinding op het gebied van radartechnieken, de Robin Radar, maakt het mogelijk om vogelbewegingen in drie dimensies te laten zien. Milouska ziet hoe dat enorm helpt bij de bouw van windmolens, hoogspanningsmasten of bij de veiligheid rond vliegvelden.
19:50
Met het mes op tafel

Kennis- en blufquiz
20:25
2Doc IDFA Primeur: Piet is weg

Documentaire Piet Beentjes verdween in 1987 op het eiland Texel. Zijn zus Toos probeert al dertig jaar lang wanhopig de waarheid achter de raadselachtige verdwijning van haar homoseksuele broer te achterhalen.
21:30
Volle Zalen

Reportagemagazine achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld "Simone Kleinsma." Zangeres en musicalster Simone Kleinsma kende afgelopen jaar hoge pieken en diepe dalen. Begin dit jaar kreeg Kleinsma tijdens het Musical Award Gala uit handen van Joop van den Ende de oeuvreprijs uitgereikt. Naast haar zat haar trotse echtgenoot en inspirator Guus Verstraete. Een paar maanden later overleed Verstraete plotseling. Voor het eerst na de dood van haar geliefde speelt Simone Kleinsma nu weer een grote rol, die van Annie in de musical 'Was Getekend, Annie MG Schmidt'. Hoe pakt ze haar leven als artiest weer op in de wetenschap dat haar echtgenoot en 'creatieve anker' haar niet meer kan ondersteunen? Cornald Maas bezoekt de musical en ontmoet de vrouw die avond aan avond moet stralen voor het grote publiek, maar na afloop alleen huiswaarts keert.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:45
Inside IDFA

Filmmagazine rond het internationale documentairefilmfestival van Amsterdam (IDFA) Nederlandse documentaireliefhebbers gaan in gesprek met IDFA-regisseurs. Bas Haring ontmoet Shaun Schwarz en Christina Clusiau, regisseurs van IDFA-film Trophy.
23:00
2Doc IDFA Primeur: Independent Boy

Documentaire De jonge filmmaker Vincent Boy Kars neemt een maand lang de regie van het leven van zijn beste vriend Metin over omdat Kars vindt dat Metin onsuccesvol is en te weinig van zijn ambities waarmaakt. Maar wat is een succesvol leven eigenlijk? Helpt dit experiment Metin of zegt het meer over de filmmaker zelf?
00:05
Kunstuur

Kunstmagazine "Marina Abramovic."
00:30
Nachtzoen

Talkshow "Tjerk Ridder." Neem je ezel en ga op reis. Voormalig katholiek en theatermaker Tjerk Ridder liet zich inspireren door een aloude gewoonte: pelgrimeren, zonder geplande slaapplek.
00:45
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:40
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:25
Tekst-TV

Informatie van teletekst