Tv gids - Nederland2 Overmorgen

Eergisteren
2018-01-15
Gisteren
2018-01-16
Vandaag
2018-01-17
Morgen
2018-01-18
Overmorgen
2018-01-19
Zaterdag
2018-01-20
Zondag
2018-01-21
06:35
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
07:46
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:38
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Better Late Than Never

Roadshow "Kyoto and Hong Kong: Less Talky, More Sake." Henry Winkler, William Shatner, Terry Bradshaw, George Foreman en Jeff Dye zijn in Kyoto, Japan en in Hong Kong. William is vastbesloten zen te vinden in de oude stad Kyoto. De mannen bezoeken een geisha-huis, en een samurai krijgerschool waar een monnik hen in vorm brengt. In Hong Kong zorgt William voor een luxeverblijf in één van de tophotels ter wereld. Hij huurt een jacht en de allerbeste kleermakers ontwerpen pakken voor het gezelschap.
10:20
Keuringsdienst van Waarde

Consumentenmagazine "Kip." Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een nieuwe kip, van een langzamer groeiend ras met meer ruimte en afleidingsmateriaal. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde onderzoeken de nieuwe kip uit de supermarkt.
10:55
Bureau Korea

Sportrubriek Frank Evenblij en Erik Dijkstra gaan in het gastland van de Olympische Winterspelen op zoek naar de Koreaanse Sven Kramer. Topschaatsers Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Mark Tuitert praten met barmannen Frank en Erik over relaties en Ireen Wüst kiest een bijzonder fragment uit haar rijke carrière.
11:30
De wereld draait door

Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Rob Meerwijk en Carol Tummers wonen en werken in de omgeving van Amsterdam, als ze samen een duurzamer leven willen gaan leiden. Dus hebben ze het roer omgegooid. In Hindeloopen vinden ze twaalf jaar geleden hun ideale plek om dit 'groene' leven te kunnen leiden: een boerderij uit begin 1900. Deze hebben ze inmiddels helemaal zelf omgebouwd tot zeer duurzame woning. Om de aarde zo min mogelijk te belasten zijn ze tevens vegetarisch, kopen ze alles tweedehands of maken het zelf. Chef-kok Sharon de Miranda tovert een cadeautje op je bord. Ze maakt ayaka, kleine deegpakketjes die gevuld zijn met kip en opgerold worden in bananenblad. Sharon kent het gerecht van Curaçao, waar het vaak bij feestdagen op tafel staat.
12:57
Politieke partijen: D66

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:10
Sportjournaal

Het belangrijkste sportnieuws van vandaag Aandacht voor het actuele sportnieuws.
13:20
Kunstuur

Kunstmagazine "Mysterieus Masterpiece (2/2)." Wie was Torrentius? Van de 17e eeuwse kunstenaar is maar één, mysterieus schilderij bekend. Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in Haarlem en tijdens een showproces wegens ketterij en blasfemie tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na twee jaar kwam hij vrij, dankzij politiek druk door het Koninklijk Huis en de koning van Engeland. Slechts één schilderij is bewaard gebleven, dat deskundigen voor een absoluut raadsel stelt. Sporen van olieverf zijn nooit gevonden. In deze documentaire wordt de zaak Torrentius opnieuw onderzocht.
13:50
Close Up: Chanel vs Schiaparelli

Documentaire Wie was de grootste vrouwelijke naam in de mode van de twintigste eeuw? Gabrielle Chanel, lijkt het voor de hand liggende antwoord. Chanel kreeg vanaf de late jaren twintig echter felle concurrentie van Elsa Schiaparelli, een ontwerpster die speelse, artistieke mode maakte die compleet tegenovergesteld was aan de sobere luxe van Chanel. De rivaliteit zweepte de twee ontwerpsters op tot grote creatieve hoogten.
14:50
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Zwitserland: Rigi Bahnen." De top van de Rigi bij Luzern was al lang een geliefd doel voor een dagje uit, voor een tandradspoorlijn naar de top werd aangelegd. De uitvinding van Ir. Riggenbach maakte dat mogelijk, zodat nu van twee kanten een prachtige tocht gemaakt kan worden, die eindigt met schitterende vergezichten over Zwitserland.
15:25
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Ouderdom." Alle Marokkaanse vrouwen gaan ervan uit dat als ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, ze bij kinderen of familie in huis kunnen wonen. Hoe is de zorg in Nederland geregeld? De vrouwen gaan een dag aan de slag als vrijwilliger in een verpleeghuis.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
De Brug

Documentairereeks rond historisch beroemde bruggen "New Orleans, Amerika." New Orleans staat bekend om zijn jazz, maar sinds een aantal jaar ook vanwege de orkaan Katrina. Twaalf en een half jaar geleden verwoestte zij een groot deel van de stad, die voor een groot deel onder water kwam te staan, Hele wijken werden weggevaagd en duizenden mensen lieten het leven. De CCC Bridge richting Gretna was voor veel mensen de enige manier om de stad te verlaten en zichzelf in veiligheid te brengen. Tot ontsteltennis van de vluchtelingen werd door de aangrenzende politie-eenheid de brug afgesloten. De mensen die werden tegengehouden waren voornamelijk African-American. Voor hen was het afsluiten van de brug een teken van racisme.
17:00
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
17:05
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Wouter van der Goes.
17:55
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Suriname."
18:25
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:45
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In de Amaliastraat midden in de ambassadebuurt in Den Haag en pal naast Paleis Noordeinde woont Sheila Lever, samen met haar man, in een huis vol oranjegeschiedenis; de vorige bewoners waren namelijk prins Constantijn, prinses Laurentien en hun gezin. Met behoud van de authentieke stijl en sfeer heeft Sheila het pand opnieuw ingericht. Het historische pand is ook het perfecte decor voor de grote passie van Sheila: theatervoorstellingen. Chef-kok Leon Mazairac bezoekt in Culemborg stadsboerderij Caetshage. Op deze zorgboerderij worden onder andere op een duurzame manier groenten geteeld. In de kas groeit en bloeit van alles, maar op het veld staan de wintergroenten. Leon ontmoet hier Hilde die hem rondleidt. Maar hij ontkomt er niet aan om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Met wintergroenten als spruiten en boerenkool bereidt Leon ook nog een heerlijk gerecht.
19:20
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Nederlandse vrienden." Vrienden maken in Nederland is belangrijk èn leuk. Vandaag is het feest in het buurthuis. De Nederlandse buren worden uitgenodigd en er wacht een muzikale verrassing.
19:50
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Duitsland: Dresden." Het startpunt van twee lijnen is Dresden, een prachtige stad in Saksen. Een reis langs valleien en heuvels over indrukwekkende viaducten wordt gevolgd door een kennismaking met de Elbe. Saksisch Zwitserland en het grillige landschap daar maken de treintocht naar de grens een ontdekkingsreis.
20:25
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Jeroen van Inkel.
21:10
Verborgen verleden

Reportagereeks waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis "Irene Moors." Terwijl sommige voorouders van presentatrice Irene Moors hun leven in grauwe armoede sleten, leefden anderen in een kleurrijke wereld van kunst en toneel.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:47
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
23:00
Nebraska

Amerikaanse tragikomedie Na ontvangst van een brief van een neploterij, denkt de knorrige vader Woody Grant dat hij in één klap rijk is geworden. De 'prijs' van één miljoen dollar kan hij ophalen in Lincoln, Nebraska, ruim duizend kilometer van zijn woonplaats. Hij is vastbesloten om zijn fortuin te incasseren - zelfs als dat betekent dat hij de afstand te voet moet afleggen. Zijn zoon David voelt zich gedwongen hem te vergezellen. Onderweg stoppen ze in het geboortedorp van Woody, waar familie en oude bekenden al snel hoogte krijgen van hun missie en Woody het gesprek van de dag wordt.
00:46
Nachtzoen

Talkshow "Anne Vegter." Vlak voordat dichter Anne Vegter moeder werd, besloot ze op reis te gaan. Een sneeuwstorm deed haar doodsangsten uitstaan en leverde haar belangrijke levenslessen op.
01:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
01:50
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:40
Tekst-TV

Informatie van teletekst