Tv gids - Nederland2 Overmorgen

Eergisteren
2018-06-21
Gisteren
2018-06-22
Vandaag
2018-06-23
Morgen
2018-06-24
Overmorgen
2018-06-25
Dinsdag
2018-06-26
Woensdag
2018-06-27
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
07:25
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:35
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
08:25
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Metterdaad

Informatief programma. "Nepal." 'Metterdaad' helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft 'Metterdaad' geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
09:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:40
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:50
Het Filosofisch Kwintet

Talkshow (2018) gepresenteerd door Clairy Polak "Overbevolking." Spreken over overbevolking blijkt nog steeds taboe. Het Filosofisch Kwintet probeert dit stilzwijgen te doorbreken. Zijn we eigenlijk al met teveel op een moderne ark van Noach of maken we elkaar alleen maar bang met ondoordachte doemscenario's? Een gesprek met, naast Philipp Blom, Marc Davidson, hoogleraar filosofie van duurzame ontwikkeling. Davidson begeeft zich op het grensvlak van ethiek, economie en ecologie. Verder: Ingrid Robeyns, hoogleraar ethiek van instituties. Zij doet onderzoek in de toegepaste ethiek en politieke filosofie, vooral over sociale rechtvaardigheid. En: Kiza Magendane, beleidsondernemer en freelanceschrijver. Hij werkt aan zijn eerste boek over de Nederlandse identiteit.
11:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
11:20
Rail Away

Reisdocumentaire. "Zwitserland: Gotthardbahn: Zurich-Chiasso." Dwars door de Alpen, pas mogelijk sinds de aanleg van de Gotthard-spoorlijn, geeft een treinrreis een goede indruk van het Zwitserse land.
11:50
Kunstraadsels

Cultuurmagazine. "Onbekend echtpaar." Professor Frans Grijzenhout gaat niet op zoek naar wie er op het schilderij staat afgebeeld, maar naar waar de schilderijen zich kunnen bevinden. In een document uit 1668 worden twee portretten genoemd die geschilderd zouden zijn door de beroemde meester Frans Hals. Deze twee portretten komen echter in geen enkel overzichtswerk van de schilder naar boven. Waar zijn deze twee portretten? Professor Frans Grijzenhout en zijn team proberen dit ingewikkelde kunstraadsel te ontrafelen.
12:30
BinnensteBuiten

Life-stylemagazine. In Breda wonen Florian en Brenda in een huis waar ze eigenlijk niet meteen verkikkerd op zijn. Wel zijn de twee direct verliefd op de oude druivenkas die bij het huis hoort. Na negen maanden verbouwen hebben Florian en Brenda toch hun droomhuis weten te realiseren. In het huis combineren ze een landelijke stijl en een strak interieur. Culinair expert Alain Caron is in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug, waar hij John Huijberts ontmoet die biologische tulpenbollen kweekt. Bijzonder is dat deze bollen geschikt zijn om verwerkt te worden tot tulpenwodka. Alain gaat er een bijzonder gerecht mee maken.
12:56
Politieke Partijen: FVD

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
13:20
Tims ^ tent: maar dan in een bungalow

Informatief programma. "Maarten Heijmans." Tim den Besten interviewt Maarten Heijmans, de vertolker van Ramses Shaffy. Hij is 33 jaar en won al een Nipkowschijf, een Gouden Kalf en zelfs een Emmy. Maarten weet sinds hij als kind in een musical speelde zeker dat hij op de planken wil staan. Hij is te zien in de bioscoopfilm 'Weg van jou', speelt theaterseizoen 2018-2019 bij Toneelgroep Amsterdam en is in 2019 te zien in het tweede seizoen van KLEM. Maarten speelt uiteenlopende rollen, maar wie is Maarten zelf?
13:55
MAX Maakt Mogelijk

Magazine. "Moldavië Vulcanesti Thuishulp." Nadejda Mocan gaat elke dag te voet haar dorp Vulcanesti door om een aantal arme ouderen eten te brengen. Dit eten maakt ze thuis in een zeer primitieve keuken van ingrediënten die ze krijgt. In 2016 roept Jan Slagter de hulp in van de kijker om Nadejda te ondersteunen. Een jaar later keert Jan terug en bezoekt hij samen met Nadejda een aantal van de 40 ouderen die nu dagelijks een voedzame maaltijd thuisbezorgd krijgen door een vrijwilliger op de fiets.
14:10
Het Uur van de Wolf: Dance or Die

Kunstdocumentaire. De drift van vluchtelingen om te overleven is het centrale thema van deze documentaire. 'Dance or Die' vertelt het aangrijpende verhaal van Ahmad Joudeh, een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. 'Vlucht' is een onafhankelijke korte dansfilm waarin een groep Nederlanders op de vlucht slaat.
15:10
Gort over de Grens

Culinair magazine. Wijnboer Ilja Gort reist door de Italiaanse regio Liguria. Met gevaar voor bevriezing beklimt hij de toppen van de Monte Bianco om bergwijn te proeven, leert hij in Genua van de wereldkampioene de beroemde pesto Genovese te maken, en bezoekt hij een wijnboer met de schuinste berghellingen van La Cique Terra.
15:55
NOS FIFA WK Voetbal

Voetbal. "Saudi-Arabië - Egypte of Uruguay - Rusland, 1ste helft."
16:50
NOS FIFA WK Voetbal

Voetbal. "Saudi-Arabië - Egypte of Uruguay - Rusland, wedstrijdanalyse."
17:00
NOS FIFA WK Voetbal

Voetbal. "Saudi-Arabië - Egypte of Uruguay - Rusland, 2de helft."
18:00
Detectives: Father Brown

Britse dramaserie "The Rod of Asclepius." Het roekeloze rijgedrag van Lady Felicia doet haar in het ziekenhuis belanden.
18:50
BinnensteBuiten

Life-stylemagazine. Chef-kok Sharon de Miranda zorgt voor een maaltijd die voor niet al te veel geld gemaakt kan worden. Wat dacht je van een heerlijke, vegetarische linzencurry, die ze serveert met kokosrijst in een papadum? - Aan de rand van Enschede kopen Eelkje en Roel Weener een eeuwenoude boerderij. Onder de bezielende leiding van Eelkje wordt de boerderij volledig verbouwd. Eelkje houdt van romantisch én van de kleuren roze en wit. En dat is te zien, want deze kleuren komen overal in het interieur terug. De geboren en getogen Tukkers delen hun boerenerf het liefst met de hele buurt, maar in het bijzonder met alle kinderen en kleinkinderen.
19:15
Hier zijn de Van Rossems

Cultuurmagazine. "'s Hertogenbosch." Sis, Maarten en Vincent van Rossem constateren bij hun bezoek aan 's Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke zin is de stad een rooms-katholiek bolwerk (geweest), waarvan ook vandaag de dag nog alle kenmerken - in de kunst en de kerken - terug zijn te vinden. De hoofdstad van Noord-Brabant kent zelfs een woonwijk met bolvormige woningen en heeft het summum van postmoderne architectuur ontwikkeld met de moderne kastelenwijk de Haverleij, een bolwerk dat vooral rijke Bosschenaren aantrekt. En natuurlijk is 's-Hertogenbosch ook de stad van de Bossche Bol. Dat alles bij elkaar maakt Den Bosch voor de drie Van Rossems een 'hartstikke leuke' stad, waar heel veel te zien en te genieten is.
20:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
20:30
Detectives: Rebecka Martinsson

Zweedse misdaadserie "Het zwarte pad." Midden in de winter treft een visser in het Noord-Zweedse Torneträsk het lijk van een vrouw aan in de hut van zijn buurman. Juriste Rebecka Martinsson verdiept zich samen met twee lokale inspecteurs in de zaak.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
22:55
Patrick Melrose

Brits-Amerikaanse minidramaserie "Bad News." Londen, 1982. De 28-jarige Patrick Melrose is verslaafd aan heroïne. Hij gaat de as van zijn vader ophalen in New York en is van plan daar af te kicken. Na een rampzalige wake met de vrienden van zijn vader zoekt hij de grenzen op met drank en drugs, in een poging het verleden te verdringen.
00:00
De Prooi

Nederlandse minidramaserie "Fusies en overnames." Rijkman Groenink krijgt de koers van het aandeel ABN Amro niet omhoog. Hij probeert uit alle macht overnames of desnoods een fusie met een andere bank te forceren. Maar activistische aandeelhouders liggen op de loer. Intussen groeit de weerstand tegen zijn persoon en zijn beleid.
00:50
Nachtzoen

Praatprogramma. "Anna Krijger." Is er nog hoop voor een klein stukje wereld vol geweld en verdriet? Arabist Anna Krijger woonde lange tijd in Jeruzalem en zoekt hartstochtelijk naar een antwoord op die vraag.
01:05
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
02:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
02:45
Tekst TV

Informatie van teletekst