Tv gids - Nederland2 Vandaag

Eergisteren
2018-07-17
Gisteren
2018-07-18
Vandaag
2018-07-19
Morgen
2018-07-20
Overmorgen
2018-07-21
Zondag
2018-07-22
Maandag
2018-07-23
20:25
De slimste mens

Quiz Nieuwe uitdager: Marijn de Vries.
21:10
Hollandse Zaken

Discussieprogramma "Gij zult beleggen!." Nederlanders slaan weer massaal aan het beleggen. De spaarrente is zo laag, dat je 'een dief van je eigen portemonnee bent' als je je geld op een spaarrekening laat staan. Banken en vermogensbeheerders adverteren grootscheeps om mensen tot beleggen te verleiden. Vakantiegeld of een teruggave van de belastingdienst? Snel beleggen! Je hoeft geen grote zak geld mee te nemen; met 50 euro kun je al beginnen te beleggen. Vooral bitcoins - virtueel geld - zijn een populaire belegging. De les van de jaren negentig lijkt wel vergeten te zijn. Veel Nederlanders verloren destijds duizenden guldens toen de aandelenmarkt inzakte. Met de stijging van het aantal beleggers, stijgt ook het aantal riskante beleggingen. Toezichthouder AFM waarschuwt voor de risico's van de beleggingskoorts. Gewiekste, vaak buitenlandse beleggingssites, weten mensen soms tonnen uit de zak te kloppen.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse
22:40
Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Documentairereeks De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. Francines team wordt gevolgd bij het ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want het is een competitie met nog drie andere internationale architectenbureau's. Ondertussen filmen we Francine bij haar andere activiteiten. Ze gaat naar Rome met een handelsdelegatie van topondernemers, als onderdeel van het staatsbezoek van ons koninklijk paar aan Italiƫ. Ze geeft een masterclass aan de universiteit van Yale en ze heeft een afspraak met prinses Laurentien, met wie ze haar liefde voor bibliotheken deelt. Op de achtergrond is er steeds de vraag: gaat het lukken om de opdracht in Boston binnen te slepen of kiezen ze daar toch voor een andere architect?
23:25
2Doc: Stories We Tell

Documentaire waarin regisseur Sarah Polley herinneringen ophaalt aan haar moeder De Canadese actrice en regisseur Sarah Polley ontdekt dat al haar familieleden een eigen versie van hun familiegeschiedenis hebben. De moeder van Polley verliet het gezin een tijdje en had een affaire, waaruit Sarah geboren werd. Na haar dood liet zij een kleurrijke verzameling nabestaanden achter, met eigen versies van de gebeurtenissen. Polley luistert naar de tegenstrijdige antwoorden die mensen geven en stelt vast dat deze tegenstrijdigheden passen bij haar gecompliceerde, maar ook liefdevolle familie.