Tv gids - Nederland2 Vandaag

Eergisteren
2017-09-22
Gisteren
2017-09-23
Vandaag
2017-09-24
Morgen
2017-09-25
Overmorgen
2017-09-26
Woensdag
2017-09-27
Donderdag
2017-09-28
11:35
Het Vermoeden

Magazine. "Bernard Reitsma." Te gast is Bernhard Reitsma, bijzonder hoogleraar aan de VU op het gebied van christendom en islam. Zijn fascinatie voor de islam werd gewekt doordat hij van 1997 tot 2005 in Jordanië en Libanon woonde.
11:58
Wilde Ganzen

Magazine "Papoea-Nieuw-Guinea."
12:00
Songs of Praise

Godsdienstig programma met koormuziek "Schoolkoor van het jaar (2/3)." Engelse traditionele hymnes en moderne kerkliederen worden afgewisseld met persoonlijke geloofsverhalen. Iedere aflevering komt een bepaald gebied aan bod of heeft een thema dat past bij de tijd van het jaar.
12:35
Kwartslag

Filosofisch magazine "Tamar de Waal." Politiek filosoof Tamar de Waal neemt de Nederlandse waarden onder de loep. Aan de hand van uitspraken van minister Schippers (VVD) en politiek leider van het CDA, Sybrand Buma, laat De Waal zien wat er mis kan gaan als je denkt dat bepaalde kernwaarden uitsluitend bij Nederland horen. Kun je de waarden waarop Nederland is gebouwd aantasten, terwijl je zegt dat je niets anders doet dan de Nederlandse kernwaarden beschermen?
12:55
Fryslân DOK

Documentaire. "Blauw de hemel, groen het gras (1/3)." Elke week wordt er weer een nieuwe kijk gegeven op diverse zaken.
13:35
Verborgen verleden

Reportage. "Claudia de Breij." Cabaretière Claudia de Breij is in Utrecht geboren en woont daar nog altijd met veel plezier. Utrecht is echt haar stad én die van veel van haar voorouders. Claudia ontdekt hoe en waar precies haar Utrechtse voorouders woonden en werkten en ze hoort een paar ontroerende verhalen. Tot haar verrassing moet Claudia Utrecht toch verlaten om het spoor van haar voorouders te volgen. Eerst blijft ze nog redelijk in de buurt, maar uiteindelijk moet ze zelfs naar het buitenland om te zien waar haar verre verwanten ooit zijn geboren.
14:20
Nu te zien

Cultuurmagazine. Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum in Utrecht, reist af naar Maastricht om zich onder te dompelen in het punkwerk van de Amerikaan Raymond Pettibon. Die ontwikkelde zich van cultheld, die hardcorepunkbands van platenhoezen voorzag, tot een serieuze kunstenaar, waarvan meer dan 700 werken te zien zijn in het Bonnefantenmuseum.
14:35
Andere Tijden

Geschiedkundig magazine. "De bajes van Hazes." Bomen kappen, veel sporten en elke dag groepsgesprekken. Eind jaren 60 is het een nieuwe, experimentele manier om met jonge delinquenten om te gaan. Niet de hele dag doelloos in de cel, maar jonge boefjes confronteren met hun gedrag. Na 50 jaar gaan begeleiders en gedetineerden samen met Andere Tijden terug naar `De Corridor`.
15:25
De film die nooit afkwam

Geschiedkundige documentaire. Eind jaren 70 werkte cineast Frans Bromet aan een film over holocaustoverlever en kunstschilder Sieg Maandag. Hij was het jongetje van de beroemde foto in het Amerikaanse tijdschrift LIFE dat vlak na de bevrijding van concentratiekamp Bergen-Belsen zijn vrijheid tegemoetliep. De film 'Life's Picture' werd destijds niet afgemaakt door een conflict tussen Bromet en de producent die een heroïsche film over de Tweede Wereldoorlog voor ogen stond, terwijl Bromet het juist klein en persoonlijk wilde houden. De film moest een antwoord geven op de vraag hoe je verder kunt leven na het trauma van een concentratiekamp.
16:30
De nieuwe buur

Reportagereeks "Slovenië - Oost west, thuis best." Hoe is het om maandenlang een onderkomen te zoeken als vluchteling in Ljubljana als je appartement onbewoonbaar is verklaard? Je reageert op alle advertenties. Maar als mensen je naam al horen, komen de uitvluchten.
16:53
Socutera

Voorlichting "Fonds Verstandelijk Gehandicapten." Fonds Verstandelijk Gehandicapten wil dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden waarin zij hun talenten kunnen inzetten en ontwikkelen.
17:00
NOS Journaal

Nieuws
17:10
Jacobine op zondag

Praatprogramma. "Als ouderen zeggen dat ze dood willen...."
17:40
Kunstuur

Cultuurmagazine. "De Pont (2/2)."
18:15
Podium Witteman

Muziekmagazine.
19:25
Van DNA tot Z

Wetenschappelijke reportage. "Mijn reserve-ik." Worden er in de toekomst op basis van ons eigen DNA allemaal reserveonderdelen gecreëerd, voor het geval die van onszelf het niet meer doen? Ajouad spreekt artsen en wetenschappers die op allerlei manieren bezig zijn om organen te creëren buiten het menselijk lichaam, maar wel met het eigen DNA. Hij spreekt patiënten die wachten op een donornier en wordt met zijn neus op de feiten gedrukt als hij laat testen hoeveel kans hij heeft op een donororgaan als hij er nu één nodig zou hebben. Gaat het de wetenschap lukken om met de nieuwe technieken alle wachtlijsten voor organen weg te werken?
20:15
Allah in Europa

Documentaire. "Frankrijk, de Fransen en de moslims." In Saint-Germain-des-Prés vertellen twee activistes dat een diepe kloof de Franse samenleving in twee deelt: een deel voor de blanke bevolking en een ander deel voor de overige burgers. Op de Promenade des Anglais ontmoet Leyers Latifa, de dochter van het eerste slachtoffer van de terreurdaad in Nice in 2016. En bij een voedselbank van een islamitische liefdadigheidsorganisatie ontmoet Leyers vrijwilligster Fathia. Ze weet nog niet of ze deze zomer met haar hoofddoek het strand op durft en kaart de moeilijke verhouding van moslims met de seculiere staat aan.
21:05
Tegenlicht

Magazine. "Sonntag mit Böhmermann." Nederlandse documentaire (2017) van Britta Hosman waarin de Duitse komiek Jan Böhmermann zijn eigenzinnige visie geeft op het huidige Duitsland. De economische grootmacht ontpopte zich onder Mutti Merkel als morele leider van het vrije westen. Die nieuwe rol zit Jan Böhmermann niet lekker. Hoe kan een land dat twee wereldoorlogen uitlokte, nu uitgeroepen worden tot grote voorbeeld?
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine.
22:40
De Monitor

Magazine. "Kinderopvang." Sinds het schokkende misbruik in een kinderdagverblijf in Amsterdam is de veiligheid en de kwaliteit van kinderdagverblijven verbeterd. De gastouderopvang lijkt echter achter te blijven. Het toezicht is beperkter en de kwaliteitseisen zijn lager. Hoe zit dat? In Nederland kun je als ouder toeslag ontvangen voor drie soorten kinderopvang: een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een gastouder. In 2016 maakten zo'n 682.000 Nederlandse kinderen gebruik van één van deze vormen van opvang. Daarvan zaten er 116.000 bij gastouders. Speciale gastouderbureaus bemiddelen vaak voor ouders bij het vinden van een geschikte gastouder. Diverse tipgevers stellen vraagtekens bij het functioneren van deze bureaus.
23:10
Wat bezielt Nederland? - Boodschap voor het Binnenhof-

Informatief programma. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met beelden van de Prinsjesdagviering en interviews met minister-president Mark Rutte, Gert-Jan Segers en Sybrand van Haersma Buma. Wat bezielt hen en hoe geven zij Nederland weer vertrouwen?