Tv gids - Nederland2 Vandaag

Eergisteren
2017-11-16
Gisteren
2017-11-17
Vandaag
2017-11-18
Morgen
2017-11-19
Overmorgen
2017-11-20
Dinsdag
2017-11-21
Woensdag
2017-11-22
15:30
Fryslân DOK

Reportagereeks "Romania Romania." Portret van klezmermuzikant Jaap Mulder (Leeuwarden, 1959) en de roots van zijn muzikale DNA in Transsylvanië, Roemenië. Al dertig jaar putten hij en zijn band Di Gojim inspiratie uit de muzikale historie en tradities van deze streek. Maar bestaat er daardoor ook echte verbondenheid? Of blijf je als niet-lokale muzikant altijd een buitenstaander?
16:00
Last Tango in Halifax

Britse dramaserie Alan biecht eindelijk zijn geheim over Gary op aan Celia. Zij geeft Caroline de schuld van alles en tot grote spijt van Colin confronteert ze haar op haar trouwdag. Na een vernederend bezoek van Cheryl verliest Gillian haar baan.
17:00
NOS Journaal

Nieuws
17:10
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine
17:55
De wandeling

Praatprogramma "Mardjan Seighali." Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk.
18:30
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voélen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Het gaat om indo's, oftewel Indische Nederlanders. Ze konden destijds niet aantonen dat ze Nederlander waren omdat ze door de oorlog hun identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. Daarom waren ze niet welkom in Nederland en moesten in ze Indonesië blijven. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. Het gevoel van afwijzing door Nederland is er nog steeds. Jan Slagter bezocht vorig jaar, samen met Francine Tammeling uit Arnhem, een aantal ouderen in Bandung en Jakarta en riep hulp in van de kijker.
19:10
Nederland zingt

Koor- en samenzang "Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag." Op een kruispunt van twee belangrijke wegen, die van Monster naar Leiden en die van Scheveningen naar Delft, ontstond het dorpje Die Haghe, dat zou uitgroeien tot Den Haag. Aan dat kruispunt bevond zich al in de 13e eeuw een houten kapel die later werd uitgebouwd tot de Grote of Sint Jacobskerk, zoals wij die nu kennen. Een uitzending vanuit deze kerk in Den Haag. Geweldige koren werken mee zoals: Chosen Gospel Choir o.l.v. Vladimir Pairel en Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet, die ook de samenzang leidt. Ook o.a. Arjan en Edith Post (trompet, bugel) en Henk Ruiter (vleugel) zijn erbij.
19:40
Blauw Bloed

Royaltymagazine
20:25
Hollands Hoop

Nederlandse dramaserie "Jouw schuld, mijn schuld." Fokke zet de boeren onder druk om Sasha tevreden te stellen, met een onbedoeld bijeffect. Daarnaast lijken schuldgevoelens rond zijn betrokkenheid bij de dood van Matthias zijn beoordelingsvermogen te beïnvloeden. Machteld ontfermt zich om Liesbeth die het nog steeds zwaar heeft met de dood van haar man. Pepijns zaad levert een mooie verrassing op.
21:25
Andere Tijden

Historisch reportagemagazine "Mayday Mayday." In januari 1981 verdronken drie Nederlandse mariniers in de Ierse Zee toen hun vliegtuig, een Breguet Atlantic, tijdens een patrouillemissie naar Russische onderzeeboten in zee stortte. Reden: een kapot hoogteroer. Acht jaar eerder kwam de bemanning er bij een soortgelijk ongeluk met de schrik van af. Aanbevelingen voor aanpassingen aan het besturingssysteem werden door het ministerie van defensie bewust genegeerd. Met als gevolg de drie doden in 1981.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:40
Detectives: Line of Duty

Britse thrillerserie Steve Arnott zet zijn zoektocht naar bewijzen in de zaak tegen Danny Waldron onverstoord verder. Wanneer zijn theorie wordt bevestigd, zweert Steve dat gerechtigheid zal geschieden. Kate Fleming ontdekt dat officier Hari Bains telefoontjes pleegt naar een ongeregistreerd nummer en geheime ontmoetingen heeft met collega Jackie Brickford.
23:45
De nieuwe wereld

Nederlands tv-drama Mirte werkt als schoonmaakster in het aanmeldcentrum voor asielzoekers bij de luchthaven. Ze is een weerbarstige vrouw die door routine haar verleden probeert te verdrukken. Ook haar zoontje houdt ze ongewild op afstand. Als de West-Afrikaanse Luc wordt binnengebracht, raakt Mirte onder de indruk van de charismatische vluchteling. Door hun ontmoetingen lijkt Mirte weer grip te krijgen op haar leven.