Tv gids - Nederland2 Vandaag

Eergisteren
2018-01-15
Gisteren
2018-01-16
Vandaag
2018-01-17
Morgen
2018-01-18
Overmorgen
2018-01-19
Zaterdag
2018-01-20
Zondag
2018-01-21
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:20
Blauw Bloed

Royaltymagazine "Uniek interview met koningin Elizabeth." Voor het eerst heeft koningin Elizabeth zich openhartig uitgesproken over haar kroning, 65 jaar geleden. In het BBC-programma The Coronation, dat zondag wordt uitgezonden, blikt de Britse vorstin met koningshuisexpert Alastair Bruce terug op de ceremonie in 1953. We spreken met correspondent Lia van Bekhoven over de unieke beelden in deze documentaire. Donderdag 11 januari bracht Máxima een werkbezoek aan jongerenorganisatie TijdVoorActie en Netwerk Nieuw Rotterdam in Rotterdam. De koningin sprak vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die geen of weinig contact hebben met anderen. In het rijtje van echte modeklassiekers mogen stippen en strepen natuurlijk niet ontbreken. Volgens modedeskundige Tess van Daelen is het een must have voor iedere vrouw. En de royals zijn er dol op.
14:05
Kassa

Consumentenmagazine
14:55
Kruispunt

Religieus magazine "Hoop op wielen." Door het Friese platteland rijdt sinds kort een bijzondere bus: de kledingbus. Arm en rijk komen er kleren halen of brengen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie en een luisterend oor. Waar de bakker en de slager verdwenen zijn wil de kledingbus mensen weer met elkaar in contact brengen.
15:25
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Muziek." De Marokkaanse vrouwen genieten erg van muziek, maar kennen ze echte Nederlandse muziek? Ze varen mee op een smartlappenboot en hebben een ontmoeting met Rob de Nijs.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
De 5 smaken van Joël

Culinaire reportagereeks over de vijf basissmaken "Zout." Joël reist af naar de Danakildepressie, een enorme zoutvlakte in Ethiopië. In de snikhitte, de temperatuur is boven de 40 graden, hakken de Afar-nomaden hier al sinds jaar en dag handmatig het zout van de oppervlakte. Joël helpt een handje mee. Het zweet breekt hem opnieuw uit als hij in IJsland ook aan het werk wordt gezet. Hier winnen ze zout door het direct te verdampen uit de zee. In de 19e eeuw ontdekte we dat ook Nederland barst van het zout en tegenwoordig produceren we bijna zes miljoen ton zout per jaar. Naast aandacht voor de diverse winningsmethodes uiteraard antwoorden op vragen als: Wat is het nut en de noodzaak van zout en wat kunnen we er allemaal mee?
17:01
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
17:05
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Sander Schimmelpenninck.
17:55
Van Harte

Magazine rond feestvieren
18:30
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:50
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In Aalsmeer heeft verzamelaar Janna van Zon haar huis omgetoverd tot een waar kunstwalhalla. Als voormalig galeriehoudster en kunstliefhebber is haar collectie kunst indrukwekkend te noemen en haar passie hiervoor grenzeloos. Janna heeft de bovenverdieping ingericht als huiskamermuseum, want op deze wijze kunnen zoveel mogelijk mensen meegenieten van de kunstwerken. Behalve de schilderijen hebben ook alle meubels in haar huis een verhaal. Ze koestert ze en volgens haar hebben ze ook een ziel. Een bijzondere vrouw in een dito huis.
19:20
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Geloof." Het geloof is een belangrijke factor in het leven van de Marokkaanse vrouwen. Maar wat geloven Nederlanders eigenlijk? Zijn ze nog wel gelovig? De vrouwen gaan naar den Bosch om kennis te maken met het katholicisme en het protestantisme.
19:55
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Frankrijk: Toulouse - Latour-De-Carol." De reis gaat vanaf Toulouse door het dal van de Ariège naar Latour-de-Carol, tussen de toppen van de Pyreneeën. We passeren daarbij een grote industriestad, komen langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen komen we uit bij de Spaanse grens.
20:30
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Leonie ter Braak.
21:15
Zembla

Documentairemagazine "Recept voor moord?." Op 20 juli 2012 richt student James Holmes een bloedbad aan in de Century-bioscoop in Aurora, Colorado. Er vallen twaalf doden en zeventig gewonden. Holmes is hiervoor nooit gewelddadig geweest. Wèl bezoekt de student vier maanden voor zijn daad een paar keer een psychiater. Hij is in een neerwaartse spiraal geraakt en krijgt een antidepressivum voorgeschreven. In 'Zembla Internationaal' een onderzoek van de BBC of het mogelijk is dat medicijnen, voorgeschreven door een arts, een patiënt moorddadig maken.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:45
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
23:00
2Doc: Dead Donkeys Fear No Hyenas

Documentaire Op het vliegveld van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is iets geks aan de hand: er wordt een vliegtuig volgeladen met voedsel bestemd voor rijke landen, terwijl een ander vliegtuig voedselhulp komt brengen. Daar wil regisseur Joakim Demmer het fijne van weten. Hij begint aan een zoektocht die zes jaar zal duren, waarin hij samen de schaduwkanten van globalisering, armoedebestrijding en de wereldwijde run op landbouwgrond probeert te ontrafelen.