Tv gids - VIER Morgen

Eergisteren
2018-07-15
Gisteren
2018-07-16
Vandaag
2018-07-17
Morgen
2018-07-18
Overmorgen
2018-07-19
Vrijdag
2018-07-20
Zaterdag
2018-07-21
08:30
Weg van Wijn

Culinair magazine waarin sommelier Jurgen Lijcops de wijnen van Frankrijk verkent "Sauternes." De volgende etappe in de zoektocht van Jurgen naar betaalbare pareltjes is de streek van de Sauternes. De zoete wijnen van de Sauternes krijgen soms ook de naam 'vloeibaar goud'. Jurgen ontmoet Xavier Planty, een gerenommeerd wijnmaker van de Sauternes. Hij vertelt Jurgen hoe een schimmel een gewone wijn kan omtoveren tot vloeibaar goud. Hierna komt Jurgen bij Château d'Armajan et des Ormes, een wijnkasteel met een lange geschiedenis. Guillaume Perromat nam de zaak over van zijn vader. Deze laatste weet te vertellen dat het kasteel behalve vloeibaar goud ooit ook Belgisch goud in de kelders had liggen. Te midden van alle nostalgie en geschiedenis, kan Jurgen dan eindelijk ook eens het vloeibare goud proeven: een fris glas Château des Ormes.
08:45
Passe-vite

Culinair magazine waarin alle mogelijke aspecten van de gastronomie worden belicht "Champignonsoep, Vissersstoemp." In deze aflevering: Veel soeps (Champignonsoep) - Wat Schaft de Pot ? - Stoemp (Vissersstoemp) - Hotspots Dominique - Klare Wijn (Rosé) - Vingervlug (Guacamole salsa met tomaat).
09:05
Uit de schelp

Culinair magazine "Langoustines." Het goud uit de zee. Zo noemt chef Johan Segers de schaal - en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor de meest toegankelijke gerechten waarin de pure smaken van zijn producten helemaal tot hun recht komen. Zonder al te veel poespas en tierlantijntjes tovert de chef telkens een heerlijk bord op tafel waarin de schaal- en schelpdieren helemaal kunnen schitteren in hun eenvoud.
09:15
De Dagschotel

Culinair magazine "Jan Buytaert." 'De Dagschotel' is een kookprogramma waarbij elke keer een andere Njam!-chef makkelijke, budget- en gezinsvriendelijke gerechten klaarmaken. Tijdens het koken is er interactie met een ?off screen - interviewer die als een geïnteresseerde leek af en toe vragen stelt over het kookproces.
09:30
Selfie

Amerikaanse komische serie "Stick in the Mud."
09:50
A to Z

Amerikaanse komische serie "L is for Likeability." Andrews vader Pete daagt onverwacht op voor een bezoekje. Zelda probeert op een goed blaadje te komen bij hem, nadat Pete zijn zoon vertelde dat hij niet zo'n fan is van haar.
10:15
Geen uitzending

Onderbreking
12:15
Mom

Amerikaanse komische serie "Kimchi and a Monkey Playing Harmonica." Christy heeft gemengde gevoelens bij de relatie van Baxter en zijn nieuwe vriendin Candace.
12:40
The Odd Couple

Amerikaanse komische serie "The Odd Couples." Oscar en Felix vragen raad aan een inwoner van het appartementsgebouw om hen te helpen met hun problemen.
13:05
Geen uitzending

Onderbreking
15:05
Selfie

Amerikaanse komische serie "I Woke Up Like This."
15:35
A to Z

Amerikaanse komische serie "M is for Meant to Be." De spanningen lopen hoog op wanneer Andrews voormalige vlam naar de stad komt. Zelda is bang dat ze stiekem achter Andrew aan zal zitten.
16:00
Peppe's Sicilië

Culinair magazine "Ricotta." Siculiana is zowat de hemel voor chef Peppe Giacomazza. Het is een dorpje in het zuidwesten van Sicilië. Zijn papa Vincenzo is er geboren en zijn grootouders wonen er nog steeds. De familie geniet er van la bella vita en haar pure keuken. En als je weet dat er een serieuze portie gastvrijheid in het DNA van de Giacomazza's zit, dan kan je je wel voorstellen hoe het daar aan de grote familietafel aan toegaat. Dat is exact wat we in dit programma willen tonen: samen met hen en de dorpsgenoten genieten van wat de natuur hen heeft gegeven: kraakverse vis, een vers bereidde worst en zongerijpte groenten, eerst gezocht en nadien heerlijk bereid door Peppe Giacomazza!
16:20
Roger van Damme Desserts

Topchef Roger van Damme toont zijn variatie op een populair dessert "Eiwit." Vandaag staat eiwit als ingrediënt centraal. Roger maakt er bokkenpootjes mee. Je zal dit koekje vast en zeker herkennen. Wellicht heb je het ooit al eens gekocht in de supermarkt maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Roger legt alles in geuren en kleuren uit en vertelt je ook hoe je de perfecte koffie serveert bij deze heerlijke koekjes!
16:40
BBQ vanavond?!

Culinair magazine over barbecueën "Varkenskotelet met gegrilde Romanesco, Erwtenpeulen met parmaham, Tarbot." We kennen het allemaal: het is een stralende dag en jij sms't je vrienden vanop het werk: "BBQ Vanavond?!". Je probeert een uurtje vroeger te stoppen met werken om snel inkopen te doen en dan verval je steeds in hetzelfde patroon: veel vlees, wat rauwe groentjes en een stokbrood met kruidenboter. Maar dat is verleden tijd met de recepten van Bart Desmidt:
17:00
Komen Eten

Culinair magazine. "Kristof uit Waarschoot." Kristof (44) is buschauffeur bij De Lijn, en die job doet hij vol passie. Naast het werk houdt hij van gezelligheid, eten en drinken. Ideaal voor 'Komen Eten' dus! Kristof woont alleen en heeft zijn huis naar eigen wensen ingericht. Zijn gasten ontvangt hij dan ook in zijn 'man cave': een verlengstuk van hemzelf waar uiteraard een pooltafel niet kan ontbreken. In de woonkamer is zijn passie voor films en series dan weer duidelijk merkbaar. Maar ook in Fifty Shades of Grey heeft Kristof een bijzonder grote interesse... Lichte SM, daar houdt hij wel van. Zijn menu presenteert Kristof op een sombrero. Hij werkte een aantal jaar in een Mexicaans restaurant en ontdekte daar zijn liefde voor de Mexicaanse keuken.
17:45
Zeg eens Euh!

Spel. Panelleden: Rani De Coninck, Koen Crucke, Karen Damen en Herman Verbruggen.
18:25
Friends

Amerikaanse komische serie "The One Where Joey Loses...." Joey ontdekt dat zijn hospitalisatieverzekering verlopen is omdat hij niet genoeg gewerkt heeft. Tijdens een auditie krijgt hij echter last van zijn rug. Toch wil hij niet naar het ziekenhuis. Intussen krijgt Ross een aanbieding van de universiteit van New York. Hij repeteert zijn lezing bij zijn vrienden, maar die vinden het hele verhaal maar saai. Rachel ontdekt per toeval dat Ross hun huwelijk nooit heeft laten annuleren.
18:55
The Odd Couple

Amerikaanse komische serie "Felix Navidad." Wanneer blijkt dat zijn moeder het kerstfeest dit jaar niet zal kunnen organiseren, neemt Felix deze belangrijke taak van haar over.
19:20
Mom

Amerikaanse komische serie "Crazy Eyes and a Wet Brad Pitt." Christy en Bonnie beleven een avond in ware luxe wanneer Jill, de rijke beschermelinge van Christy, hen meevraagt op haar eerste avond uit na haar ontwenningskuur.
19:45
Komen Eten

Culinair magazine. "Julia uit Brussel." Voor de 28-jarige Julia is fitness a way of living. Ze werkt zich elke dag in het zweet als personal coach in Brussel. Via 'Komen Eten' wil ze aantonen dat ook de gezonde keuken superlekker en gevarieerd kan zijn. Haar menu is Thaïs en Afrikaans geïnspireerd, en Julia experimenteert dan ook graag met verschillende kruiden en smaken. Na een spicy menu is het tijd voor wat beweging. Julia voorziet een danser die de heupen van haar gasten wat komt losschudden.
20:35
Het zijn net mensen

Humoristische panelshow rond dierenweetjes "Adil El Arbi & Ruth Beeckmans." Gasten: Adil El Arbi en Ruth Beeckmans.
21:25
Stukken van mensen

Realityreeks waarin mensen verzamelobjecten aan vijf antiquairs proberen te slijten Thibault klopt aan met een werk van Marcel Broodthaers uit 1972. Dit wekt meteen de interesse van de experten, want het werk zou wel eens tot een van de weinige orginele prints kunnen behoren. Ook garagist Karel maakt indruk wanneer hij samen met zijn vrouw komt aangereden in een unieke brandweerwagen die al 55 jaar meegaat en nog in perfecte staat verkeert. Nancy hoopt haar slag te slaan met een Amerikaanse tandartsstoel uit de jaren 20 en Virginie wil haar volledige collectie rond het Amerikaanse tekenhuis Hanna Barbera van de hand doen.
22:30
Tweedehands Deluxe

Britse realityreeks over het exclusieve pandjeshuis Prestige Pawnbrokers
23:30
Zeg eens Euh!

Spel. Panelleden: Rani De Coninck, Koen Crucke, Karen Damen en Herman Verbruggen.
00:15
Komen Eten

Culinair magazine. "Julia uit Brussel." Voor de 28-jarige Julia is fitness a way of living. Ze werkt zich elke dag in het zweet als personal coach in Brussel. Via 'Komen Eten' wil ze aantonen dat ook de gezonde keuken superlekker en gevarieerd kan zijn. Haar menu is Thaïs en Afrikaans geïnspireerd, en Julia experimenteert dan ook graag met verschillende kruiden en smaken. Na een spicy menu is het tijd voor wat beweging. Julia voorziet een danser die de heupen van haar gasten wat komt losschudden.
00:55
Geen uitzending

Onderbreking